Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Πυροσβέστης είδε 10 μέλη της οικογένειάς του να πεθαίνουν από πυρκαγιά

 Δευτέρα, 8/8/22

ΝΕΣΚΟΠΕΚ. ΠΕΝΣΥΛΒΑΝΙΑ. Επτά ενήλικοι και τρία παιδιά, μέλη της ίδιας οικογένειας, έχασαν τη ζωή της κατά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο σπίτι τους, στην περιοχή Νέσκοπεκ της Πενσυλβάνιας. Τραγικό παιχνίδι της μοίρας: Ενας από τους πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο για να σβήσουν τη φωτιά, σάστισε όταν αντιλήφθηκε πως το σπίτι ανήκε στην οικογένειά του.

Ο πυροσβέστης Χάρολντ Μπέικερ δήλωσε στην εφημερίδα «The Citizens’ Voice» ότι μεταξύ των θυμάτων ήταν ο γιος του, η κόρη του, ο πεθερός του, ο κουνιάδος και η κουνιάδα του, τρία εγγόνια (ηλικίας 5, 6 και 7 ετών) και άλλα δύο συγγενικά πρόσωπα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 2:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) της Παρασκευής και εξαπλώθηκε ταχύτατα.

«Το μόνο που ήθελα να κάνω ήταν να πάω εκεί, να πάω σε αυτούς τους ανθρώπους, την οικογένειά μου. Αυτό ήταν το μόνο που σκεφτόμουν, να τους βρω», είπε ο Μπέικερ σε μια τηλεφωνική συνέντευξη στο «Associated Press».

Γείτονες ανέφεραν πως άκουσαν μια ισχυρή έκρηξη προτού δουν τις φλόγες να ξεπηδούν από το σπίτι, το οποίο έγινε παρανάλωμα του πυρός. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ένας νεαρός ακούστηκε να ουρλιάζει έξω από το σπίτι: «Είναι όλοι νεκροί».

Ο πυροσβέστης Μπέικερ, ο οποίος απαλλάχθηκε των καθηκόντων του λόγω της συγγένειάς του με τα θύματα, είπε πως στο συγκεκριμένο οίκημα διέμεναν συνολικά 14 άνθρωποι. Ενας απουσίαζε λόγω εργασίας, ενώ άλλοι τρεις κατάφεραν να απομακρυνθούν εγκαίρως. Ο Χάρολντ Μπέικερ συμπλήρωσε πως στο σπίτι βρίσκονταν επίσης 13 σκυλιά, αλλά δεν γνώριζε αν κάποια επέζησαν.

Τέσσερις πυροσβέστες της Πολιτειακής Αστυνομίας εμπλέκονται στην έρευνα, αν και δεν θα χαρακτηριστεί ως εγκληματική έρευνα, εκτός και αν προσδιορίσουν ότι η φωτιά μπήκε εσκεμμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Το Νέσκοπεκ είναι μια μικρή πόλη στον ποταμό Σουσκεχάνα (Susquehanna), περίπου 20 μίλια νοτιοδυτικά του Γουλικις Μπερ (Wilkes-Barre). Το σπίτι βρισκόταν σε έναν οικιστικό δρόμο, σε μεγάλο βαθμό με ιδιοκατοικούμενες μονοκατοικίες.

Παρά τη σκληρή μάχη, οι πυροσβέστες δεν μπόρεσαν να αποσοβήσουν την τραγωδία στο Νέσκοπεκ. Φωτογραφία: Jimmy May/Bloomsburg Press Enterprise via AP

Ο Μπέικερ είπε ότι η διεύθυνση που δόθηκε αρχικά από την κλήση ήταν ένα γειτονικό σπίτι. Κατάλαβε ότι ήταν η κατοικία των μελών της οικογένειάς του καθώς πλησίαζε το πυροσβεστικό όχημα στην περιοχή. Είπε ότι η μονάδα του ήταν η πρώτη στο σημείο και το σπίτι είχε ήδη τυλιχθεί στις φλόγες.

«Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα για να μπούμε εκεί. Προσπαθήσαμε, αλλά δεν μπορέσαμε να μπούμε», είπε ο Μπέικερ, 57 ετών, ο οποίος είναι πυροσβέστης για 40 χρόνια.

Ο γιος του, ο 19χρονος Ντέιλ Μπέικερ, είχε ακολουθήσει και τους δύο γονείς του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ έγινε μέλος όταν ήταν 16 ετών.

«Το έλεγε σε όλη του τη ζωή, απλώς θα ήταν σαν τον μπαμπά του», είπε ο Χάρολντ Μπέικερ.

Η Χάιντι Κνορ (Heidi Knorr), η γραμματέας της Εθελοντικής Πυροσβεστικής Εταιρείας Νέσκοπεκ, αποκάλεσε τον Ντέιλ Μπέικερ «μια τόσο διασκεδαστική ψυχή. Απλώς αγαπούσε τη ζωή». Η οικογένεια ήταν «πάντα πρόθυμη να βοηθήσει όποιον είχε ανάγκη», είπε η Κνορ.

Πηγές: «Associated Press», «ΑΠΕ-ΜΠΕ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου