Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Tο ευρώ κινείται σε χαμηλό 20 ετών έναντι του δολαρίου

NΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των ΗΠΑ διολίσθησαν την Τετάρτη, 6 Ιουλίου, και οι ευρωπαϊκοί δείκτες αναφοράς αυξήθηκαν στις αρχές των συναλλαγών, παρά τις παρατεταμένες ανησυχίες για μια οικονομική επιβράδυνση που έχει ωθήσει το ευρώ σε χαμηλό 20 ετών έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον Dow Jones Industrial Average υποχώρησαν 0,3% και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον S&P 500 υποχώρησαν 0,4%. Οι ασιατικές αγορές ολοκλήρωσαν ως επί το πλείστον χαμηλότερα, ενώ οι τιμές του πετρελαίου ανέκαμψαν κάποιο χαμένο έδαφος.

Οι αναλυτές είπαν ότι οι αγορές επικεντρώνονται σε διάφορους κινδύνους, όπως ο πληθωρισμός, οι τιμές του πετρελαίου, οι κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και άλλων κεντρικών τραπεζών για τα επιτόκια, οι πολιτικές εξελίξεις στη Βρετανία και οι ανησυχίες για τον Covid-19.

Το ευρώ διαπραγματευόταν για 1,0188 δολάρια, υποχωρώντας κάτω από το προηγούμενο χαμηλό 20ετίας λόγω των ανησυχιών για το πώς οι διαταραχές στον ενεργειακό εφοδιασμό θα μπορούσαν να επιβαρύνουν τις ευρωπαϊκές οικονομίες. Διαπραγματευόταν στα $1,0429 αργά την Τρίτη.

Το δολάριο εκτινάχθηκε καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ υιοθέτησε μια πιο επιθετική προσέγγιση για τον περιορισμό του πληθωρισμού, διευρύνοντας το χάσμα μεταξύ των επιτοκίων στις ΗΠΑ και των υστερούντων επιτοκίων στην Ευρώπη και την Ιαπωνία, όπου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Ιαπωνίας υιοθετούν μια πιο προσεκτική στάση.

«Το ευρώ έχει υποτιμηθεί απότομα λόγω ενός τοξικού κοκτέιλ αρνητικών παραγόντων», δήλωσε ο Στέφεν Ινες (Stephen Innes) της «SPI Asset Management» σε ένα σχόλιο. «Μια παραδόξως διστακτική ΕΚΤ έρχεται σε αντίθεση με μια πιο επιθετική Fed, οι ανησυχίες για τη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου και την οικονομική ύφεση βαθαίνουν», είπε.

Ομως οι κίνδυνοι είναι προφανείς. Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση των 27 εθνών πρέπει να κάνει σχέδια έκτακτης ανάγκης για να προετοιμαστεί για πλήρη διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου στον απόηχο του πολέμου του Κρεμλίνου στην Ουκρανία.

Η ΕΕ έχει ήδη επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ενεργειακών προμηθειών, και απομακρύνεται από τις ελεγχόμενες από το Κρεμλίνο παραδόσεις, αλλά η φον ντερ Λάιεν είπε ότι το μπλοκ έπρεπε να είναι έτοιμο για διαταραχές σοκ που έρχονται από τη Μόσχα «και ακόμη και πλήρη διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου».

Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου