Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

FBI – MI5: Γιατί η Κίνα συνιστά «απειλή» – Τι απαντά το Πεκίνο

 Παρασκευή, 8 Ιουλίου, 2022

Οι δηλώσεις των επικεφαλής και η απάντηση της Κίνας

FBI – MI5: Γιατί η Κίνα συνιστά «απειλή» – Τι απαντά το Πεκίνο | tovima.gr

Σε προειδοποιήσεις σχετικά με τη μακροπρόθεσμη απειλή που αποτελεί η Κίνα για τα συμφέροντα της Βρετανίας και των ΗΠΑ προέβησαν οι επικεφαλής των FBI και MI5, την Τετάρτη 7 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το Reuters, oι δύο επικεφαλής προέβησαν σε σημαντικές δηλώσεις, στις οποίες τόνισαν την όλο και αυξανόμενη απειλή της Κίνας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη συνεργασίας των δυτικών χωρών για την αναχαίτιση του κινδύνου.

Οι δηλώσεις των επικεφαλής

Ο Γενικός Διευθυντής της MI5, Κεν Μακάλουμ, δήλωσε πως η υπηρεσία έχει ήδη υπερδιπλασιάσει τις κάποτε περιορισμένες προσπάθειές της εναντίον των κινεζικών δραστηριοτήτων, προσθέτοντας ότι διεξάγει τις επταπλάσιες έρευνες σε σχέση με το 2018.

Ο διευθυντής του FBI, Κρίστοφερ Ρέι, δήλωσε ότι η κινεζική κυβέρνηση «αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή μακροπρόθεσμα» για την οικονομική και εθνική ασφάλεια, τόσο για το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και για τις ΗΠΑ αλλά και τους συμμάχους τους στην Ευρώπη και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Ο ίδιος συνέχισε δηλώνοντας ότι: «η κυβέρνηση της Κίνας προσπαθεί να διαμορφώσει τον κόσμο παρεμβαίνοντας στην πολιτική των ΗΠΑ, αλλά και σε αυτή των συμμάχων τους», τονίζοντας ότι το Πεκίνο παρενέβη, φέτος, στις εκλογές του Κογκρέσου, στη Νέα Υόρκη, καθώς δεν ήθελε να εκλεγεί κάποιος υποψήφιος που θα ήταν πρώην διαδηλωτής στην πλατεία Τιενανμέν.

Προσέθεσε, επίσης, ότι η κινεζική κυβέρνηση «αποτελεί σοβαρή απειλή και για τις δυτικές επιχειρήσεις, καθώς η Κίνα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα hacking παγκοσμίως».

Σύμφωνα με το the verge, ο Ρέι υπογράμμισε, ακόμη, ότι «η διατήρηση του τεχνολογικού πλεονεκτήματος μπορεί να συμβάλει περισσότερο από τη συνεργασία με την κινεζική αγορά στο να αυξήσουν οι εταιρείες την αξία τους στην αγορά»

Ακόμη, οι δύο επικεφαλής, μιλώντας στο αρχηγείο της MI5, στο Τέιμς Χάουζ, στο Λονδίνο, έδωσαν διάφορα παραδείγματα σχετικά με την απειλή που αποτελεί η Κίνα, εφιστώντας την προσοχή του ακροατήριου, που αποτελείτο, κυρίως από επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς, και ζητώντας τους να συνεργαστούν με το FBI και την MI5, ώστε να καταφέρουν να συγκεντρώσουν τις κατάλληλες πληροφορίες.

Η απάντηση της Κίνας

Σε απάντηση, εκπρόσωπος της κινεζικής κυβέρνησης δήλωσε ότι: «οι κατηγορίες Αμερικανών και Βρετανών αξιωματούχων εναντίον της Κίνας είναι εντελώς αβάσιμες και οι υποθέσεις στις οποίες αναφέρθηκαν αποτελούν “κυνήγι φαντασμάτων”», ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση της χώρας «αντιτίθεται σθεναρά και καταπολεμά όλες τις μορφές κυβερνοεπιθέσεων, τις οποίες δεν θα ενθαρρύνει, δεν θα υποστηρίξει και δεν θα συγχωρήσει ποτέ».

Ο ίδιος συνέχισε προσθέτοντας ότι η Κίνα προέτρεψε και τις δύο χώρες να «κατανοήσουν πλέον τα δεδομένα της σημερινής εποχής, να εγκαταλείψουν την παρωχημένη νοοτροπία του Ψυχρού Πολέμου, να σταματήσουν να μιλούν για τη λεγόμενη “κινεζική απειλή”, χωρίς να προκαλούν, πια, αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις».

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου