Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

«Μπλόκο» στον ορίζοντα για τα τουρκικά F-16

 Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Αθανασόπουλος Άγγελος Αλ.

Δέκα Αμερικανοί βουλευτές κατέθεσαν τροπολογία που συνδέει την πώληση αμερικανικού αμυντικού υλικού σε μέλη του ΝΑΤΟ με τον σεβασμό της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας κάθε συμμάχου

«Μπλόκο» στον ορίζοντα για τα τουρκικά F-16 | tovima.gr

Τροπολογία στον επόμενο αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ (NDAA 23) με την οποία θα μπορούσε να αποτραπεί η πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία κατατέθηκε την Τρίτη 5 Ιουλίου από ομάδα 10 βουλευτών (υπό τον Κρις Πάππας) λίγες ημέρες μετά την επίσημη τοποθέτηση του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ ότι τάσσεται υπέρ της πώλησης των αεροσκαφών αυτών στην Άγκυρα.

Το κείμενο της τροπολογίας είναι διατυπωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να συνδέεται η πώληση αμερικανικού αμυντικού υλικού σε ένα κράτος – μέλος του ΝΑΤΟ εφόσον αυτό, κατά το έτος που προηγείται της πώλησης, έχει εμπλακεί στην επαναλαμβανόμενη παράτυπη/παράνομη (unauthorised) παραβίαση του εναερίου χώρου ή της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας ενός άλλου κράτους – μέλους της Συμμαχίας.

Ο Προέδρος των ΗΠΑ θα πρέπει να προσφέρει διαβεβαιώσεις στις Επιτροπές Εξωτερικών Σχέσεων τόσο της Βουλής των Αντιπροσώπων όσο και της Γερουσίας ότι το εν λόγω κράτος (πχ η Τουρκία) δεν εμπλέκεται πια – και πιο συγκεκριμένα για τους 6 μήνες πριν από την αδειοδότηση ή την πώληση ενός αμυντικού συστήματος – σε αυτές τις δραστηριότητες.

Πέραν των διαβεβαιώσεων του Προέδρου, θα πρέπει επίσης να υπάρξει μία λεπτομερής περιγραφή ξεκάθαρων βημάτων για να διασφαλιστεί ότι αμερικανικά όπλα δεν θα χρησιμοποιηθούν από τον παραλήπτη για επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας ενός άλλου κράτους-μέλους του ΝΑΤΟ.

Πέραν της τροπολογίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα κατατεθεί ανάλογη τροπολογία και στη Γερουσία.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν το φθινόπωρο και οι διαβουλεύσεις αναμένονται σκληρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου