Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Deutsche Welle: Σμύρνη – Λέσβος με το πλοίο σε περίοδο έντασης

 Κυριακή, 10 Ιουλίου, 2022

Στην έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Λέσβου - Σμύρνης αναφέρεται τηλεοπτικό ρεπορτάζ της Deutsche Welle

DW: Σμύρνη – Λέσβος με το πλοίο σε περίοδο έντασης

Στην έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Λέσβου – Σμύρνης αναφέρεται τηλεοπτικό ρεπορτάζ της Deutsche Welle, επισημαίνοντας πως το πλοίο «Ihsan Alyana» ενώνει την τουρκική ενδοχώρα με το ελληνικό νησί, σε μία περίοδο όπου οι σχέσεις Άγκυρας και Αθήνας περνούν φάση όξυνσης.

Σε δηλώσεις του ο πλοίαρχος Εμρέ Εργέν αναφέρει πως είναι ένα παιχνίδι μεταξύ των δύο κυβερνήσεων «δεν έχει να κάνει με τους ανθρώπους… για μένα αυτό εδώ είναι σημαντικό και χαίρομαι που υπάρχει αυτή η δυνατότητα (σ.σ. δρομολόγια)».

Η Λέσβος απέχει μόλις 100 χλμ από τη Σμύρνη και όπως τονίζει η δημοσιογράφος του γερμανικού δικτύου τα ταξίδια θα ήταν ένας καλός τρόπος προσέγγισης των δύο χωρών.

«Μόνο η πολιτική μας χειραγωγεί, οι άνθρωποι παντού έχουν τις ίδιες ανάγκες», ανέφερε ένας Τούρκος επιβάτης.

Μετά από ταξίδι 3 ωρών το καταμαράν δένει στη Μυτιλήνη, μεταφέροντας 1οοάδες επισκέπτες από τη γειτονική χώρα.

Το Μπαϊράμι φέρνει Τούρκους τουρίστες στο νησί

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, περισσότεροι από 2.000 επισκέπτες από Τουρκία αναμένεται να φθάσουν στη Λέσβο τις επόμενες μέρες λόγω της μουσουλμανικής γιορτής Μπαϊράμι, που ξεκινά το Σαββατοκύριακο και θα διαρκέσει μια εβδομάδα.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου, Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, ο αριθμός των Τούρκων τουριστών που θα φτάσουν τις επόμενες μέρες στο νησί θα ξεπεράσει τους επισκέπτες όλου του Ιουνίου. Ήδη έχουν γίνει εκατοντάδες κρατήσεις σε ξενοδοχεία στη Μυτιλήνη, το Μόλυβο, το Πλωμάρι και την Ερεσό.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηκυριάκος αναφέρθηκε και στην επίσκεψη 15 τουριστικών πρακτόρων από τη Λέσβο στην Σμύρνη, το περασμένο Σαββατοκύριακο, στις συναντήσεις και επαφές που είχαν με τις Τούρκους τουριστικούς πράκτορες, κυρίως για την υποστήριξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σμύρνης-Μυτιλήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου