Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Πάτρα: Εισαγγελική έρευνα για πειθαρχικές ευθύνες ιατροδικαστών

 Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα για τους ιατροδικαστές που διενήργησαν τους θανάτους των παιδιών της οικογένειας Πισπιρίγκου- Δασκαλάκη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας παρήγγειλε προς τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καρακούκη τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου για ενδεχόμενα παραπτώματα που τελέστηκαν από τους αρμόδιους ιατροδικαστές, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους για τη διερεύνηση των αιτιών θανάτου των παιδιών της οικογένειας Πισπιρίγκου- Δασκαλάκη από την Πάτρα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης με επιστολή του προς κ. Καρακούκη ζητά όπως «στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, διενεργήσετε τον αναγκαίο έλεγχο για ενδεχόμενα πειθαρχικά παραπτώματα, που πιθανώς τελέστηκαν από τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες τις οποίες εποπτεύετε, σύμφωνα με το ν. 3772/2009».

Αναμόρφωση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας

Όπως πάντως ανακοίνωσε στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι», ο κ. Τσιάρας θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για αλλαγές στην ιατροδικαστική υπηρεσία. «Η αναμόρφωση της ιατροδικαστικής είναι μέσα στις προθέσεις μου, έχουμε ετοιμάσει το νομοσχέδιο για τη διαμόρφωση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας» τόνισε και αναφέρθηκε σε ελάχιστο αριθμό ιατροδικαστών ανά υπηρεσία και ενίσχυση του κλάδου από ιατροδικαστές.

Κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση Novartis, αρκέστηκε να πει πως «αυτήν τη στιγμή, ακόμα ένας υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο. Δεν σχολιάζω ποτέ δικαστικές αποφάσεις. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι πηγαινοέρχομαι στο Ανώτατο Δικαστήριο ή τον Άρειο Πάγο».

Ως το προς το θέμα των γυναικοκτονιών σχολίασε πως «αν θα σας έλεγα ότι δεν μας προβληματίζει, θα ήταν ψέματα», σημειώνοντας πως «αυστηροποιήσαμε τις ποινές και μάλιστα για την ανθρωποκτονία, βάλαμε τη μεγαλύτερη των ποινών», κάνοντας σαφές πως, «γίνεται ευρεία συζήτηση και το ερώτημα είναι το εξής: όταν για την ανθρωποκτονία έχει προβλεφθεί η μεγαλύτερη των ποινών, ποια θα είναι για τη γυναικοκτονία;».

Τέλος, απαντώντας στο αν θα υπάρξει κάποια πρωτοβουλία ενίσχυσης των γονέων που μεγαλώνουν τα παιδιά γυναικών -θυμάτων γυναικοκτονιών, είπε πως το υπουργείο Δικαιοσύνης «διαθέτει φορείς όπου μπορούν να απευθυνθούν τα παιδιά που είναι κάτω από τέτοιες συνθήκες, όπου χρειάζονται και υπηρεσίες πρόνοιας».

Huffpostgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου