Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Δεκάδες παραιτήσεις δημοτικών υπαλλήλων στην Νέα Υόρκη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («ΝΥΤ»). Η πόλη της Νέας Υόρκης, ο μεγαλύτερος δημοτικός εργοδότης στη χώρα, αντιμετωπίζει μια φυγή εργαζομένων στην πόλη που έχει οδηγήσει σε αύξηση των κενών θέσεων εργασίας και σε δυσκολίες παροχής βασικών δημοτικών υπηρεσιών.

Το κύμα των αναχωρήσεων περιλάμβανε εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας, υπαλλήλους πάρκων, αστυνομικούς και εργαζόμενους στην υπηρεσία παιδικής προστασίας. Μερικοί είναι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι με εμπειρία δεκαετιών. Αλλοι είναι νεότεροι εργαζόμενοι, ορισμένοι από τους οποίους είχαν παρακάμψει τις υψηλότερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα επειδή ήθελαν να κάνουν τη διαφορά.

Το συνολικό ποσοστό κενών θέσεων εργασίας της πόλης ήταν 7,7% τον Μάρτιο, πέντε φορές υψηλότερο από ό,τι τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία από την Επιτροπή Προϋπολογισμού Πολιτών.

Η έλλειψη εργατικού δυναμικού έχει επηρεάσει ένα ευρύ φάσμα φορέων της πόλης. Σχεδόν το 25% των θέσεων εργασίας στο Τμήμα Κτιρίων παραμένουν κενές. Οι παραιτήσεις και οι συνταξιοδοτήσεις από το Αστυνομικό Τμήμα είναι οι υψηλότερες εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες.

Μια κρίσιμη ομάδα επιθεώρησης της Νέας Υόρκης, η οποία ανταποκρίνεται σε παραβιάσεις και καταγγελίες για βαφή μολύβδου, μούχλα, θερμότητα και ζεστό νερό, παρεμποδίστηκε από σοβαρή έλλειψη προσωπικού, με 140 θέσεις να περιμένουν να καλυφθούν.

Ενα παρόμοιο έλλειμμα εργατικού δυναμικού οδήγησε την υπηρεσία της ομάδας, το Τμήμα Οικιστικής Διατήρησης και Ανάπτυξης να πει σε ορισμένους ιδιοκτήτες πολυκατοικιών που ζητούν φορολογικές απαλλαγές ότι θα χρειαστεί έως και ένα χρόνο για να οριστεί ένας διαχειριστής έργου στην αίτησή τους λόγω «περιορισμένης δυνατότητας προσωπικού και μια σημαντική συσσώρευση έργων».

Συνεντεύξεις με σχεδόν 20 νυν και πρώην εργάτες της πόλης υποδηλώνουν αρκετούς βασικούς λόγους πίσω από την έλλειψη εργαζομένων στην πόλη: μια γραφειοκρατική και ληθαργική διαδικασία πρόσληψης που καθιστά δύσκολη την ταχεία κάλυψη κενών θέσεων. μια αγορά εργασίας που, σε πολλές περιπτώσεις, προσφέρει πιο προσοδοφόρες και πιο ευέλικτες επιλογές στον ιδιωτικό τομέα. ένα πάγωμα προσλήψεων από την εποχή της πανδημίας που ήρθη σε μεγάλο βαθμό τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το γραφείο του κρατικού ελεγκτή και σύμφωνα με την πόλη, ένας κανόνας σύμφωνα με τον οποίο ένα πρακτορείο μπορεί να προσλάβει μόνο έναν εργαζόμενο μετά την αποχώρηση δύο.

Πολλοί ανέφεραν επίσης την εκστρατεία του δημάρχου Ερικ Ανταμς να υποχρεώσει τους εργαζόμενους της πόλης να επιστρέψουν στο γραφείο με πλήρη απασχόληση. «Ενώ τα υβριδικά ωράρια έχουν γίνει πιο συνηθισμένα στον ιδιωτικό τομέα, ο δήμαρχος πιστεύει ακράδαντα ότι η πόλη χρειάζεται τους εργάτες της να παρουσιάζονται στην εργασία τους καθημερινά αυτοπροσώπως», έγραψε ο Φρανκ Καρόνε (Frank Carone), ο επικεφαλής του προσωπικού του δημάρχου, σε ένα σημείωμα προς το προσωπικό.

Στα τέλη Μαρτίου, η πόλη είχε 446 λιγότερους δημοτικούς υπαλλήλους από ό,τι είχε στην αρχή του μήνα. Τον προηγούμενο μήνα, η πόλη είχε καθαρή απώλεια 581 εργαζομένων.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου