Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Καναδάς: Μαζική διακοπή κινητής τηλεφωνίας και Διαδικτύου

Σάββατο, 9 Ιουλίου, 2022

Ο μεγαλύτερος πάροχος κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου του Καναδά "έπεσε", με τα ΑΤΜ και τις τηλεφωνικές γραμμές έκτακτης ανάγκης να επηρεάζονται.
Μια τεράστια διακοπή δικτύου σε έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους τηλεπικοινωνιών του Καναδά παρέλυσε την Παρασκευή τις τράπεζες, τις μεταφορές και την πρόσβαση σε κυβερνητικές υπηρεσίες για χιλιάδες άτομα.

Η εταιρεία “Rogers Communications”, λέει ότι εργάζεται γρήγορα για την επίλυση του προβλήματος σε πανεθνικό επίπεδο. Ωστόσο είναι η δεύτερη φορά μέσα στο 15 μήνες που πλήττεται από εκτεταμένη βλάβη και διακοπή δικτύου.

Σχεδόν κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής διαταράχθηκε. Οι Καναδοί που συνήθως εργάζονται από το σπίτι, συνωστίζονται σε καφετέριες και δημόσιες βιβλιοθήκες που εξακολουθούσαν να προσφέρουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Η Air Canada, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της χώρας, δήλωσε ότι το τηλεφωνικό της κέντρο δεν λειτουργεί αποτελεσματικά. Τα συστήματα πληρωμών χωρίς μετρητά των λιανοπωλητών έπεσαν, ενώ οι τράπεζες ανέφεραν προβλήματα με την λειτουργία των ΑΤΜ.

Η διακοπή, που ξεκίνησε γύρω στις 11:30 π.μ. (ώρα Ελλάδας), ενίσχυσε τις ανησυχίες για τον ανταγωνισμό στον κλάδο και προκάλεσε νέα κριτική από τους πελάτες σχετικά με την έλλειψη πρόσβασης σε άλλους παρόχους.

Με περίπου 10 εκατομμύρια συνδρομητές ασύρματης και 2,25 εκατομμύρια συνδρομητές λιανικής στο Διαδίκτυο, η Rogers είναι ο κορυφαίος πάροχος στο Οντάριο. Μαζί με την BCE Inc και την Telus Corp, η Rogers ελέγχει το 90% του μεριδίου αγοράς στον Καναδά.

Τα γραφεία της Rogers Communication στο Τορόντο
Τα γραφεία της Rogers Communication στο Τορόντο
CARLOS OSORIO VIA REUTERS

Σύμφωνα με το CBC News, η κίνηση στο Διαδίκτυο είχε πέσει περίπου στο 75% του κανονικού της επιπέδου μέχρι το πρωί της Παρασκευής.

Καναδικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των Toronto-Dominion Bank και Bank Of Montreal, δήλωσαν ότι η διακοπή είχε διαταράξει τις υπηρεσίες της. Η Royal Bank of Canada δήλωσε ότι επηρεάστηκαν τα μηχανήματα ATM και οι διαδικτυακές τραπεζικές υπηρεσίες της.

Η διακοπή προκάλεσε επίσης δυσκολίες στις μεταφορές και στις κρατήσεις πτήσεων στην κορύφωση της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου.

Εκπρόσωπος του διεθνούς αεροδρομίου του Βανκούβερ, μεταξύ των πιο πολυσύχναστων του Καναδά, είπε ότι οι ταξιδιώτες δεν μπορούσαν να πληρώσουν για στάθμευση, να χρησιμοποιήσουν τερματικά μηχανήματα ATM ή να αγοράσουν αντικείμενα από λιανοπωλητές αεροδρομίων λόγω απώλειας πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Η Air Canada δεν ανέφερε πώς επηρεάστηκε το κέντρο επαφής της, αλλά είπε ότι εργάζεται επειγόντως για την επίλυση του ζητήματος. Οι αεροπορικές εταιρείες στον Καναδά, όπως και αυτές στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αντιμετωπίζουν υψηλό όγκο κλήσεων λόγω ακυρώσεων πτήσεων και καθυστερήσεων λόγω ελλείψεων προσωπικού λόγω πανδημίας.

Το αστυνομικό τμήμα του Τορόντο ανέφερε στο Twitter ότι ορισμένοι χρήστες κινητών τηλεφώνων αντιμετώπιζαν πρόβλημα να καλέσουν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, παρά το γεγονός ότι παρέμενε «πλήρως λειτουργικό».

Οι διακοπές έπληξαν επίσης τα γραφεία διαβατηρίων, τα δικαστήρια και τα συστήματα πληρωμών διέλευσης.

Πηγή: BBCReuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου