Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Αρραβωνιαστικιά Κασόγκι για Μπάιντεν: Έβαψε τα χέρια του "με το αίμα του επόμενου θύματος"

  Κυριακή, 17 Ιουλίου, 2022

Ο Μπαίντεν παρά την συνάντηση όλο χαμόγελα με τον σαουδάραβα πρίγκιπα, υποστηρίζει πως του είπε ότι τον θεωρεί υπεύθυνο για την δολοφονία Κασόγκι.
ANADOLU AGENCY VIA GETTY IMAGES

Παρά την απαιτητική ατζέντα με την οποία ο πρόεδρος των ΗΠΑ μετέβη στην Σαουδική Αραβία (πετρέλαιο, αντιμετώπιση Ιράν, συμμαχία Ισραήλ με αραβικές χώρες κ.α.), το ενδιαφέρον στρέφεται έντονα στο ίδιο το γεγονός πως ο Τζο Μπάιντεν είχε συνάντηση και συνομιλίες με τον πρίγκιπα διάδοχο, Μοχάχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Το ίδιο το ταξίδι και η συνάντηση, συνιστά μια στροφή 180 μοιρών στην πολιτικών του Μπάιντεν έναντι της Σαουδικής Αραβίας αφού είχε έρθει σε ρήξη με το βασίλειο, είχε δηλώσει πως θα καταστήσει τη χώρα ”παρία” στην διεθνή σκηνή και βάσει της έρευνας των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ είχε κατονομάσει ως εντολέα -και άρα ηθικό αυτουργό- της στυγερής δολοφονίας του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, τον ίδιο τον πρίγκιπα.

Η δολοφονία και ο τεμαχισμός της σορού του σαουδάραβα δημοσιογράφου στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη σε συνδυασμό με τις ωμές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το καθεστώς της χώρας είχε γίνει σημαία στις σχέσεις ΗΠΑ και βασιλείου.

Τα αμερικανικά συμφέροντα όμως άλλαξαν και η ρήξη δεν ήταν πλέον επιλογή, όπως αναφέρει και σχετικό ρεπορτάζ του Reuters.

O Μπάιντεν λοιπόν, που δέχεται έντονη κριτική για το ταξίδι στην Σαουδική Αραβία, συναντήθηκε με μτον Μοχάμεντ μπιν Σάλμαν και όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες το κλίμα ήταν θερμό. Ο τελευταίος μάλιστα φαίνεται να γελά καθώς συνομιλεί με τον Μπάιντεν που σε άλλες φωτογραφίες εμφανίζεται επίσης ευδιάθετος να χαμογελά στον πρίγκιπα.

Βέβαια, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί καθόλου στο ”άβολο” της συνάντησης. Έτσι, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε σε δηλώσεις του, έθεσε το θέμα της δολοφονίας του δημοσιογράφου στον Σαουδάραβα πρίγκιπα, κάτι στο οποίο επιμένει και το Υπ.Εξωτερικών.

«Είπα στον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ότι πίστευα πως είναι προσωπικά υπεύθυνος για τον φόνο του Κασόγκι», ανέφερε ο Μπάιντεν, μετά τις συνομιλίες που είχε στην Τζέντα με τον πρίγκιπα διάδοχο. Ο τελευταίος του απάντησε ότι δεν ευθύνεται προσωπικά για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

ANADOLU AGENCY VIA GETTY IMAGES

Και το θέμα, όπως φαίνεται έμεινε εκεί.

Ο Μπάιντεν είπε επίσης πως ότι έθεσε επίσης στον συνομιλητή του το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ανάγκη για πολιτικές μεταρρυθμίσεις. «Ξεκαθάρισα ότι το θέμα είναι ζωτικής σημασίας για εμένα και τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε στους δημοσιογράφους, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, η αρραβωνιαστικιά του Κασόγκι, η Χατιτσέ Τσενγκίζ, κατήγγειλε στο Twitter ότι ο Μπάιντεν έχει βάψει τα χέρια του με «το αίμα του επόμενου θύματος» του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας.

«Αυτός είναι ο τρόπος που αναγκάζετε τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν για τον φόνο μου; Το αίμα του επόμενου θύματος του MBS (σ.σ. από τα αρχικά του ονόματος του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν) είναι στα χέρια σας», έγραψε η Τσενγκίζ σαν να το μήνυμα να είχε αναρτηθεί από τον δολοφονημένο αγαπημένο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου