Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Καβάλα: Δώδεκα τόνους επικίνδυνου φορτίου μετέφερε το Αντόνοφ

  Κυριακή, 17 Ιουλίου, 2022

Να κλείσουν ερμητικά πόρτες και παράθυρα καλούν τους πολίτες στην Καβάλα μετά την συντριβή του Αντόνοφ.

Καβάλα: Δώδεκα τόνους επικίνδυνου φορτίου μετέφερε το Αντόνοφ | tovima.gr

Δώδεκα τόνους επικίνδυνου φορτίου μετέφερε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το αεροσκάφος τύπου Antonov που κατέπεσε στην Καβάλα λίγο πριν τις 23:00.

Ειδικότερα το αεροσκάφος στο οποίο φαίνεται να επέβαιναν 8 άτομα μέλη πληρώματος, και ξεκίνησε από την Σερβία με προορισμό την Ιορδανία, μετέφερε 12 τόνους επικίνδυνου φορτίου (dangerous goods), γεγονός που σημαίνει ότι απελευθερώνονται τοξικά αέρια. 

Απομάκρυση πυροσβεστών από το σημείο

Εκτός από την εντολή στους κατοίκους να κλείσουν ερμητικά πόρτες και παράθυρα και να μην κάνουν χρήση κλιματιστικών, ζητήθηκε και η άμεση απόσυρση όλων των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και όλων όσοι βρίσκονται κοντά στην αγροτική περιοχή του Παλαιοχωρίου, όπου κατέπεσε το αεροσκάφος τύπου Αντόνοφ An-12, όπως δήλωσε ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Καβάλας Σταύρος Κιβράκης.

Όπως είπε ο κ. Κιβράκης έχει δοθεί εντολή για άμεση απομάκρυνση όλων των δυνάμεων που περιφρουρούν την περιοχή καθώς δεν είναι γνωστή η τοξικότητα του φορτίου που μετέφερε το αεροσκάφος, ενώ στο σημείο του δυστυχήματος αναμένεται κλιμάκιο πυροτεχνουργών για να ελέγξει την επικινδυνότητα του φορτίου και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. 

Στην περιοχή πολύ έντονη είναι η μυρωδιά καμένου καυσίμου, ενώ πυκνό είναι και το σύννεφο καπνού, ωστόσο οι εστίες φωτιάς είναι πολύ μικρές και δεν υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης, καθώς η πυροσβεστική έχει δημιουργήσει προστατευτικό πλέγμα για να αποτραπεί οποιοσδήποτε τέτοιος κίνδυνος.

Από την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, δύο πυροσβέστες που ήταν κοντά στο σημείο του δυστυχήματος αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου