Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Συνελήφθησαν Μαλόνι και Κορτέζ σε κινητοποίηση στο Ανώτατο Δικαστήριο

Τετάρτη, 20 Ιουλίου, 2022

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η φιλέλληνας Ομοσπονδιακή Βουλευτής, Κάρολιν Μαλόνι (Carolyn Maloney) και η συνάδελφός της, επίσης από τη Νέα Υόρκη, Αλεσάντρια Οκάζιο – Κορτέζ (Alexandria Occasio – Cortez), ήταν μεταξύ των εκλεγμένων του Κονγκρέσσο που συνελήφθησαν την Τρίτη κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, για την διαφύλαξη του δικαιώματος των αμβλώσεων.

Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες και βίντεο που δημοσίευσαν η Μαλόνι και η Οκάζιο – Κορτέζ στα κοινωνικά δίκτυα, αμφότερες συνελήφθησαν από αστυνομικές δυνάμεις του Καπιτωλίου, στον περιβάλλοντα χώρο του δικαστηρίου, όπου πραγματοποιήθηκε μια ογκώδης συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας του Καπιτωλίου, ο αριθμός των μελών του Κονγκρέσσου που συνελήφθησαν σε αυτήν την κινητοποίηση ήταν διψήφιος, καθώς έφτασε τους 16, ενώ οι συλληφθέντες ήταν συνολικά 34 άτομα.  Βασικό παράπτωμά τους ήταν η παρεμπόδιση, με τα όργανα της τάξης να έχουν ήδη προειδοποιήσει τρεις φορές, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Μεταξύ των υπόλοιπων εκλεγμένων συλληφθέντων ήταν η Ομοσπονδιακή Βουλευτής από την Μινεσσότα, Ιλχάν Ομάρ (Ilhan Omar) και η Άλμα Άνταμς από την Βόρεια Καρολίνα. 

“Δεν υπάρχει δημοκρατία εάν οι γυναίκες δεν έχουν τον έλεγχο για το σώμα τους και τις αποφάσεις για την υγεία τους, μεταξύ των οποίων η αναπαραγωγική περίθαλψη.  Έχω το προνόμιο να αντιπροσωπεύω μια Πολιτεία όπου τα αναπαραγωγικά δικαιώματα είναι σεβαστά και προστατεύονται – το ελάχιστο που μπορω να κάνω είναι να βάλω το σώμα μου μπροστά για τις 33 εκατομμύρια γυναίκες που βρίσκονται σε κίνδυνο να απωλέσουν τα δικαιώματά τους”, ανέφερε, λίγο αργότερα, σε γραπτή δήλωση η Κάρολιν Μαλόνι, η οποία έστρεψε τα βέλη της εναντίον του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, αλλά και των συντηρητικών δικαστών, που αποτελούν την πλειοψηφία στο Ανώτατο Δικαστήριο.

“Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και οι δεξιόστροφοι εξτρεμιστές πίσω από αυτήν την απόφαση δεν είναι υπέρ της ζωής, αλλά υπέρ του ελέγχου των σωμάτων των γυναικών, των κοριτσιών και οποιουδήποτε ατόμου που μπορεί να μείνει έγκυος.  Ο απώτερος στόχος τους είναι να θεσπίσουν μια εθνική απαγόρευση για τις εκτρώσεις.  Δεν θα το αφήσουμε να συμβεί.  Θα επιστρέψουμε”, τόνισε η κ. Μαλόνι.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά την υπερψήφιση στην Ομοσπονδιακή Βουλή ενός νομοσχεδίου που “θωρακίζει” υγειονομικά το δικαίωμα της άμβλωσης από Πολιτεία σε Πολιτεία, το οποίο όμως θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα καταπέσει στην Γερουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου