Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Η Μαλόνι κάνει χρήση της προσωπικής περιουσίας για τις προκριματικές εκλογές

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («ΝΥΤ»). Η βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι (Carolyn Maloney) κατέχει ένα επιβλητικό οικονομικό πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου της στους Δημοκρατικούς, του βουλευτή Τζέρολντ Νάντλερ (Jerrold Nadler), χάρη σε έναν γνωστό ευεργέτη: τον εαυτό της, όπως γράφει η «New York Times».

Η ίδια δάνεισε προσωπικά την καμπάνια της $900.000 δολάρια, σύμφωνα με νέα στοιχεία που κυκλοφόρησαν αργά την Παρασκευή. Το δάνειο, σε συνδυασμό με άλλα $600.000 περίπου σε εξωτερικές δωρεές το δεύτερο τρίμηνο, δίνει στην κ. Μαλόνι 2 εκατομμύρια δολάρια στην τράπεζα πριν από τις προκριματικές εκλογές της 23ης Αυγούστου, έναν ανταγωνισμό που παρακολουθείται με πολύ ενδιαφέρον και προσοχή μεταξύ δύο μακροχρόνιων ηγετών δύο επιτροπών της Βουλής.

«Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι θα συνέχιζα να παλεύω για τους ανθρώπους στην Περιφέρειά μου», είπε η κ. Μαλόνι, 76 ετών, που είναι ένα από τα πλουσιότερα μέλη του Κογκρέσου, για τον αγώνα που δίνει προκειμένου να προκριθεί στη 12η Περιφέρεια της Νέας Υόρκης για το Κογκρέσο. «Ετσι, αποφάσισα να χρησιμοποιήσω κάποιες από τις συνταξιοδοτικές μου αποταμιεύσεις για να επενδύσω σε αυτήν την εκστρατεία».

Ο Μπομπ Λιφ, εκπρόσωπος της κ. Μαλόνι, διευκρίνισε ότι τα κεφάλαια προήλθαν από τον λογαριασμό συνταξιοδότησης της Βουλής.

Ο κ. Νάντλερ, 75 ετών, ανέφερε $500.000 σε συνεισφορές, αλλά δεν δάνεισε χρήματα στην εκστρατεία του, και έτσι έχει $1,2 εκατομμύρια σε μετρητά. «Είμαι ο γιος ενός κτηνοτρόφου κοτόπουλων – δεν έχω περιουσία εδώ!». Ο κ. Νάντλερ έγραψε στο Twitter, σε μια ήπια επίθεση στην κ. Μαλόνι.

Προ εβδομάδων πάντως η «ΝΥΤ» σε εκτενές της άρθρο αναφέρθηκε στην στήριξη του κ. Νάντλερ από την εβραϊκή κοινότητα της Νέας Υόρκης.

Ο Τζούλιαν Γκέρσον (Julian Gerson), συν-διαχειριστής της εκστρατείας του κ. Νάντλερ, πρόσθεσε ότι ο κ. Νάντλερ «θα έχει τους πόρους που χρειαζόμαστε για να εκτελέσουμε μια εκστρατεία που θα μιλήσει σε κάθε ψηφοφόρο».

Ενας τρίτος υποψήφιος που κάνει εκστρατεία σε μια πλατφόρμα των νέων, ο Σουράι Πατέλ (Suraj Patel), έκλεισε το τρίμηνο με περίπου το ήμισυ αυτού του ποσού μετρητών, όπως δείχνουν οι καταθέσεις. Ο κ. Πατέλ κατηγόρησε και τους δύο αντιπάλους του επειδή δέχτηκαν συνεισφορές στην εκστρατεία από εταιρικούς χορηγούς, μια πρακτική που αποφεύγει. «Με 60 χρόνια θητείας σε αυτόν τον αγώνα θέλουν απεγνωσμένα να κρατήσουν τις θέσεις τους», είπε.

Το δάνειο της κυρίας Μαλόνι έγινε στα τέλη Μαΐου, αφού τα δικαστήρια της Νέας Υόρκης είχαν ακυρώσει τις Περιφέρειες του Κογκρέσου που είχαν σχεδιάσει οι Δημοκρατικοί στο Ολμπανι και απροσδόκητα επέλεξαν Περιφέρειες που συνδύαζαν την δική της στο Ανατολικό Μανχάταν με εκείνη του κ. Νάντλερ στο Δυτικό.

Ο ίδιος ανασχηματισμός δημιούργησε μια απόλυτη μάχη σώμα με σώμα ανάμεσα σε περισσότερους από δώδεκα Δημοκρατικούς στη γειτονική 10η Περιφέρεια, η οποία εκτείνεται από το Κάτω Μανχάταν μέχρι το Μπρούκλιν.

Οι καταθέσεις φακέλων της Παρασκευής έδειξαν επίσης ότι ο βουλευτής Μοντέρ Τζόουνς (Mondaire Jones), που εκπροσωπεί επί του παρόντος τη νέα 10η Περιφέρεια είχε επεκτείνει το επιβλητικό προβάδισμα συγκέντρωσης κεφαλαίων με 2,8 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου