Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Ιαπωνία: Για αυτό σκότωσε τον Αμπε ο πρώην στρατιωτικός

 Κυριακή, 10 Ιουλίου, 2022

Νέα στοιχεία για τον δολοφόνο του πρώην πρωθυπουργού της χώρας. Πότε σχεδίασε την επίθεση, πώς έφτιαξε μόνος του το όπλο.
Νέα στοιχεία για τον δολοφόνο του πρώην πρωθυπουργού της χώρας. Πότε σχεδίασε την επίθεση, πώς έφτιαξε μόνος του το όπλο.

Huffpost Greeceτωσε τον Σίνζο Αμπε πίστευε ότι ο πρώην Ιάπωνας ηγέτης συνδεόταν με μια θρησκευτική ομάδα, στην οποία απέδιδε την οικονομική καταστροφή της μητέρας του. Για τον λόγο αυτό πέρασε μήνες σχεδιάζοντας την επίθεση σε βάρος του με ένα αυτοσχέδιο όπλο.

Ο Τετσούγια Γιαμαγκάμι, ένας άνεργος άνδρας 41 ετών, αναγνωρίστηκε ως ο ύποπτος για την δολοφονία που συγκλόνισε την Ιαπωνία και «πάγωσε» ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο άνδρας καταγράφηκε σε βίντεο να πλησιάζει ήρεμα από πίσω τον μακροβιότερο πρωθυπουργό της Ιαπωνίας και να τον πυροβολεί εν ψυχρώ.

Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας στεκόταν σε μια εξέδρα και έδινε προεκλογική ομιλία στην πόλη Νάρα, όταν δέχτηκε δύο πυροβολισμούς από ένα όπλο μήκους 40 εκατοστών τυλιγμένο με μαύρη ταινία.

Ο Γιαμαγκάμι ήταν μοναχικός, που δεν απαντούσε όταν του μιλούσαν, είπαν γείτονες στο Reuters. Πίστευε ότι ο Αμπε προωθούσε μια θρησκευτική ομάδα, στην οποία η μητέρα του έκανε δωρεές μέχρι που χρεοκόπησε, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, επικαλούμενο ερευνητικές πηγές.

«Η μητέρα μου μπλέχτηκε σε μια θρησκευτική ομάδα και το απεχθανόμουν αυτό», φέρεται να είπε ο ίδιος στην αστυνομία.

Τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης δεν κατονόμασαν τη θρησκευτική ομάδα με την οποία φέρεται να ήταν αναστατωμένος.

Ο δράστης έφτιαξε μόνος του το φονικό όπλο από υλικά που αγόρασε μέσω διαδικτύου και ξόδεψε μήνες σχεδιάζοντας την επίθεση, ακόμη και παρακολουθώντας άλλες εκδηλώσεις της εκστρατείας του Αμπε, συμπεριλαμβανομένης μιας εκδήλωσης μόλις μια μέρα νωρίτερα, περίπου 200 χλμ. μακριά, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Είχε σκεφτεί ακόμη και τη βομβιστική επίθεση πριν επιλέξει τελικά να «χτυπήσει» με όπλο, σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Ο ύποπτος είπε στην αστυνομία ότι έφτιαχνε όπλα τυλίγοντας χαλύβδινους σωλήνες μαζί με κολλητική ταινία, με εξαρτήματα που αγόραζε μέσω Διαδικτύου.

Μοναχικός και κλεισμένος στον εαυτό του

Ο Γιαμαγκάμι ζούσε στον όγδοο όροφο ενός κτιρίου με μικρά διαμερίσματα. Το ισόγειο είναι γεμάτο μπαρ όπου οι θαμώνες πληρώνουν για να πιούν και να συνομιλήσουν με γυναίκες.

Ο ανελκυστήρας σταματά μόνο σε τρεις ορόφους, για λόγους εξοικονόμησης κόστους. Ο Γιαμαγκάμι έπρεπε να κατεβαίνει και να ανεβαίνει τις σκάλες μέχρι το διαμέρισμά του.

Ενας από τους γείτονές του, μια 69χρονη γυναίκα που έμενε έναν όροφο κάτω από αυτόν, τον είδε τρεις μέρες πριν από τη δολοφονία του Αμπε.

KYODO KYODO VIA REUTERS

«Είπα ένα γεια, αλλά με αγνόησε. Απλώς κοίταζε στο έδαφος και στο πλάι, χωρίς μάσκα. Φαινόταν νευρικός», είπε στο Reuters η γυναίκα. «Ηταν σαν να ήμουν αόρατη. Φαινόταν ότι κάτι τον ενοχλούσε».

Μια Βιετναμέζα που ζούσε δύο πόρτες πιο δίπλ, είπε ότι φαινόταν να είναι κλεισμένος στον εαυτό του. «Τον είδα μια-δυο φορές. Τον χαιρέτισα, αλλά δεν είπε τίποτα»

Η επαφή του με τα όπλα

Ο 41χρονος υπηρέτησε στη Ναυτική Δύναμη Αυτοάμυνας (σ.σ. το Πολεμικό Ναυτικό) της Ιαπωνίας από το 2002 έως το 2005.

Εντάχθηκε σε μια εκπαιδευτική μονάδα και τοποθετήθηκε στο τμήμα πυροβολικού. Αργότερα διορίστηκε σε ένα εκπαιδευτικό πλοίο στη Χιροσίμα.

«Κατά τη διάρκεια της θητείας τους, τα μέλη της Δύναμης Αυτοάμυνας εκπαιδεύονται με αληθινά πυρομαχικά μία φορά το χρόνο. Κάνουν επίσης συναρμολόγηση και συντήρηση όπλων», δήλωσε στο Reuters ανώτερος αξιωματικός του ναυτικού.

«Αλλά καθώς ακολουθούν εντολές όταν το κάνουν, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι αποκτούν αρκετή γνώση για να μπορούν να κατασκευάζουν όπλα», πρόσθεσε. Ακόμη και οι στρατιώτες του στρατού που υπηρετούν για πολύ καιρό δεν ξέρουν να φτιάχνουν όπλα, διευκρίνισε.

Λίγο καιρό μετά την αποχώρησή του από το ναυτικό, ο Γιαμαγκάμι έπιασε δουλειά σε μια εταιρεία στελέχωσης και στα τέλη του 2020 άρχισε να εργάζεται σε ένα εργοστάσιο στο Κιότο ως χειριστής ανυψωτικών μηχανημάτων, σύμφωνα με την εφημερίδα Mainichi.

ό τη δουλειά του χωρίς να έχει λάβει άδεια και μετά είπε στο αφεντικό του ότι ήθελε να παραιτηθεί. Σταμάτησε να εργάζεται στις 15 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου