Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Προεκλογικός χορός στη Βουλή

 Πέμπτη, 7/7/22

Μητσοτάκης: Η τετραετία ΣΥΡΙΖΑ ήταν ψεύδους και ψευδαισθήσεων – Τσίπρας: Ντυθήκατε ΚΚΕ
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης
EUROKINISSI

Σε μία συζήτηση με έντονο προεκλογικό «χρώμα», Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας διασταύρωσαν αρκετές φορές τα ξίφη τους.

Ο πρωθυπουργός, κάνοντας ένα απολογισμό τριετίας, έδειξε με το «καλησπέρα» τις προθέσεις του, χαρακτηρίζοντας στην αρχή της ομιλίας του την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ ως «τετραετία ψεύδους και ψευδαισθήσεων» ενώ στάθηκε στο δημοψήφισμα του 2015 και στο κλείσιμο των τραπεζών.

Μητσοτάκης: Θα στηρίξουμε μεσαία τάξη και ευάλωτους

«Σήμερα είναι μία άλλη Ελλάδα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εστίασε στην ανάπτυξη που σημειώνει η χώρα και στη μείωση της ανεργίας. Σε μία συνεχή διαδικασία σύγκρισης των όσων έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση με όσα έκανε η κυβέρνηση του τα τελευταία τρία χρόνια, ο πρωθυπουργός ανέλυε τις πολιτικές στήριξης της κοινωνίας και ενίσχυσης του εισοδήματος των πολιτών, όπως τις μειώσεις φόρων και εισφορών, τη διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού, την στήριξη των πιο ευάλωτων.

«Οι συγκρίσεις ανάμεσα στο χθες και το σήμερα είναι συντριπτικές σε κάθε επίπεδο», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ξεκάθαρα απευθύνθηκε στη μεσαία τάξη, στους χαμηλόμισθους, στους συνταξιούχους και στους πιο ευάλωτους, κάτι που τόνισε και στην ομιλία του για την κοινωνική πολιτική που έχει εφαρμόσει.

Μητσοτάκης: Εδώ είναι ο νόμος τους εργάτη - Τσίπρας: Ντυθήκατε ΚΚΕ

«Δείχνει για ποιους ενδιαφέρεται πρωτίστως αυτή η κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός ενώ για να τονίσει το φιλεργατικό πρόσημο της μεταρρύθμισης που φέρνει η ψηφιακή κάρτα εργασίας, είπε απευθυνόμενος στον Δημήτρη Κουτσούμπα: «Εδώ είναι ο νόμος του εργάτη, όπως λέει και το δικό σας σύνθημα».

«Σήμερα ντυθήκατε ΚΚΕ», ήταν η ατάκα-απάντηση που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη δική του πρωτολογία ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν ανέφερε καθόλου τις λέξεις «ακρίβεια, πληθωρισμό, πανδημία, σκευωρία Novartis».

Απαντώντας στον πρωθυπουργό για την σύγκριση που έκανε μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε: «Όσο και να ανατρέξετε στο χθες, οφείλετε να δώσετε απαντήσεις στο σήμερα», τονίζοντας παράλληλα ότι στην κοινωνία κυριαρχεί η ανασφάλεια.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε αρκετές φορές με έντομο ύφος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι για θέματα που έδωσε λύσεις η σημερινή κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ασχοληθεί καθόλου, όπως για το θέμα των ταχυδιανομέων, των συνταξιούχων ή των νταντάδων της γειτονιάς, ενώ για το πρόγραμμα των προληπτικών εξετάσεων μαστογραφίας άνοιξε για κάποια λεπτά έντονο διάλογο με την πτέρυγα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Μητσοτάκης: Από 1/1/23 καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης

Αναφερόμενος στην κοινωνική ευαισθησία, ο πρωθυπουργός σημείωσε με νόημα ότι «άλλοι μπορεί να το έχουν, άλλοι να το διαλαλούν, άλλοι να το κάνουν πράξη», δείχνοντας έτσι ότι η κυβέρνηση του βρίσκεται δίπλα στους πιο ευάλωτους, κάτι που όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει και βασικό προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αύξηση των δόσεων για όσους έχουν οφειλές στον ΕΦΚΑ, ενώ προανήγγειλε ότι «αυτή η κυβέρνηση την 1/1/23 θα καταργήσει την εισφορά αλληλεγγύης για όλους ενώ την ίδια μέρα θα ξεπαγώσουν οι συντάξεις μετά από 12 χρόνια. Είναι ένα ηχηρό σήμα ότι η ανάπτυξη της χώρας πρέπει να αφορά όλους».

Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας
EUROKINISSI

Τσίπρας: Θα ζητήσετε συγγνώμη για την υπόθεση Novartis;

Και αν ο πρωθυπουργός εστίασε στην κοινωνική πολιτική που έχει εφαρμόσει, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να τονίσει σημεία που θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δικαιωθεί όπως για παράδειγμα την υπόθεση Novartis. «Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε συγγνώμη. Εσείς θα ζητήσετε μία συγγνώμη από όλους αυτούς που στοχοποιήσατε;», ρώτησε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ υπογράμμισε ότι «εμείς θα το πάμε μέχρι τέλους. Τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι».

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε έντονη κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τους χειρισμούς του στο θέμα της Ουκρανίας και στα όπλα που έχει δώσει, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έχει οδηγήσει δύο φορές τη χώρα σε χρεοκοπία, το 2009 και το 2014 ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε στη ΝΔ ρυθμισμένο χρέος, μίλησε για την ακρίβεια που πλήττει την κοινωνία και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει αν θα πάει σε εκλογές τον Σεπτέμβριο, τονίζοντας ότι ο ίδιος ζητά εκλογές εδώ και έξι μήνες βλέποντας το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται η χώρα.

Ενωμένοι απέναντι στον Ερντογάν

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ανέβηκαν πολλές φορές οι τόνοι με έντονους χαρακτηρισμούς εκατέρωθεν. Από τον Αλέξη Τσίπρα, μοναδικό σημείο που φάνηκε να υπάρχει σύμπνοια, ήταν η αναφορά του στη απειλή της Τουρκίας όταν είπε ότι «παρά τις διαφορές που έχουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, απέναντι στον Ερντογάν και τις αμφισβητήσεις των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, είμαστε όλοι ενωμένοι».

Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Στη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στην πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει άμεσα εκλογές, είπε ότι αυτές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. «Φοβάμαι ότι θα πορευτούμε αρκετούς μήνες σε κλίμα έντονης τοξικότητας», ανέφερε ο πρωθυπουργός ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν βλέπει υπουργούς που έχουν κατεβάσει τα μολύβια.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, όταν φτάσει η ώρα των εκλογών οι πολίτες θα θυμούνται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ψέματα που ειπώθηκαν ενώ από την κυβέρνηση της ΝΔ μία σειρά μέτρων όπως μειώσεις φόρων, αύξηση του κατώτατου μισθού, στήριξη της κοινωνίας.

«Αν το δίλημμα των επόμενων εκλογών είναι ποιος μπορεί να διαχειριστεί τις πολλαπλές κρίσεις και να κρατήσει καλύτερα το τιμόνι της χώρας και ποιος μπορεί να εξασφαλίσει την σταθερότητα και την ασφάλεια, τότε ξεκινάτε με μεγάλο μειονέκτημα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ενώ αναρωτήθηκε γιατί αν τα έκανε τόσο καλά ο ΣΥΡΙΖΑ, οι πολίτες σε τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις τον καταψήφισαν και έδωσαν αυτοδυναμία στη ΝΔ.

«Ήρθατε με χαμόγελο να πείτε ότι θα γίνουν εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Ποιος σας πιστεύει; Σας πιστεύουν οι βουλευτές σας;», ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα.

HUFFPOSTGR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου