Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Antonov: Ολοκληρώθηκε η ανάσυρση και των 8 σορών – Σε εξέλιξη η επιχείρηση εξουδετέρωσης των πυρομαχικών

Δευτέρα, 18 Ιουλίου, 2022

Νωρίτερα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός, δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες στο χώρο όπου κατέπεσε χθες το αεροσκάφος Αντόνοφ.


Εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν και οι 8 σοροί του πληρώματος του αεροσκάφους Αντόνοφ, το οποίο κατέπεσε χθες στις 11 το βράδυ ανάμεσα στους οικισμούς Αντιφίλιπποι και Παλαιοχώρι στην Ελευθερούπολη Καβάλας.

Τα 8 μέλη του πληρώματος που επέβαιναν στο αεροσκάφος ήταν ουκρανικής καταγωγής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι σοροί μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ κατόπιν αιτήματος από το  Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) διατέθηκε όχημα από τις Ένοπλες Δυνάμεις για τη μεταφορά των σορών από τη περιοχή του δυστυχήματος.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης της επιχείρησης συμμετείχε ειδικευμένο προσωπικό του ελληνικού στρατού και 30 πυροσβέστες για δημιουργία οδών ασφαλούς διέλευσης και μεταφοράς σορών σε χώρο απολύμανσης. Στις έρευνες για τον εντοπισμό και την ανάσυρση των σορών συνέδραμαν όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας καθώς και δυνάμεις της ΕΛΑΣ, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ΕΚΑΒ καθώς και το ελικόπτερο του ενιαίου συντονιστικού κέντρου έρευνας και διάσωσης

Νωρίτερα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός, δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες στο χώρο όπου κατέπεσε χθες το αεροσκάφος Αντόνοφ.

Εξουδετέρωση των πυρομαχικών

Στη σκηνή της συντριβής του Antonov στην Καβάλα μπήκε το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς, προκειμένου να ερευνήσει και να σημάνει τα βλήματα.

Η επιχείρηση ξεκίνησε μετά το «πράσινο φως» του ειδικού κλιμακίου του ΓΕΕΘΑ για την αντιμετώπιση της πυρηνικής, βιολογικής και χημικής άμυνας, που κατέληξαν ότι δεν υπάρχουν ουσίες Χημικές, Βιολογικές, Ραδιολογικέ και Πυρηνικές.

Μετά την έρευνα και τη σήμανση των βλημάτων, θα ακολουθήσει η διαδικασία συγκέντρωσης και απομάκρυνσης ή επί τόπου εξουδετέρωσης, ανάλογα με την κρίση των πυροτεχνουργών.

Το «μαύρο κουτί» αναμένεται να δώσει απαντήσεις

Την ίδια στιγμή, απαντήσεις για την τραγωδία αναμένεται να δώσει το μαύρο κουτί του αεροσκάφους, το οποίο εντοπίστηκε νωρίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου