Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

4η Ιούλιου: Για τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική έξοδο από την έναρξη της πανδημίας ετοιμάζονται οι Αμερικανοί

 Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Αποφασισμένοι για μια απόδραση δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί,

παρά την σημαντική αύξηση στο κόστος των καυσίμων και των

αεροπορικών εισιτηρίων

4η Ιούλιου: Για τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική έξοδο από την έναρξη της πανδημίας ετοιμάζονται οι Αμερικανοί

Για το μεγαλύτερο κύμα εξόδου από την έναρξη της πανδημίας ετοιμάζονται οι Αμερικανοί, καθώς η εθνική γιορτή της 4ης Ιουλίου φέτος «πέφτει» Δευτέρα δίδοντας τους την ευκαιρία για ένα πολύτιμο τριήμερο. Πάντως, ειδικά για τα αμερικανικά αεροδρόμια που ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα, η αυξημένη επιβατική κίνηση αναμένεται να επιβαρύνει κατά πολύ την εικόνα.

Διαβάστε επίσης: Στο Παρίσι επεκτείνεται το χάος στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια 

Όλα δείχνουν, βέβαια, πως η πλειοψηφία των Αμερικανών θα επιλέξουν το αυτοκίνητο για την μετακίνηση τους μακριά από τις εστίες τους. Σύμφωνα με τον φορέα του ΑΑΑ, εκτιμάται πως 47,9 εκατ. Αμερικανοί θα ταξιδέψουν οδικώς διανύοντας απόσταση μεγαλύτερη των 50 μιλίων μέσα στο τριήμερο.

Διαβάστε επίσης: Χάος στα γερμανικά αεροδρόμια 

Πρόκειται για ένα νούμερο που πλησιάζει και πιθανότατα θα ξεπεράσει τα επίπεδα προ της πανδημίας.

Υψηλή και η αεροπορική κίνηση 

Την ίδια ώρα, περίπου 12,3 εκατ. Αμερικανοί αναμένεται να ταξιδέψουν με αεροπλάνο. Πρόκειται για ένα νούμερο κατά 8% μεγαλύτερο από το προηγούμενο τριήμερο της αμερικανικής αργίας του Memorial Day, το Μάιο.

Την Πέμπτη, πάνω από 2,4 εκατ. άτομα ταξίδεψαν, αποφασίζοντας να ξεκινήσουν το εορταστικό τριήμερο νωρίτερα. Στα επίπεδα αυτά, η ταξιδιωτική κίνηση ήταν κατά 110% υψηλότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο, το 2019.

Τα αεροδρόμια στις ΗΠΑ, όπως και στην Ευρώπη, παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας λόγω της έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα πολλές πτήσεις να καθυστερούν ή και να αναβάλλονται.

Σήμερα για την ώρα, σύμφωνα με την FlightAware, έχουν σημειώσει καθυστέρηση 1.506 πτήσεις και έχουν ακυρωθεί 238. Όμως, η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί από αύριο, οπότε θα κλιμακωθεί το κύμα εξόδου.

Στο τριήμερο του Memorial Day, το Μάιο, η αυξημένη κίνηση και τα προβλήματα στα αεροδρόμια προκάλεσαν την ακύρωση ή καθυστέρηση 21.000 πτήσεων!

Σύμφωνα με στοιχεία του FlightAware.com, συνολικά από τις 27 Μαΐου έως τις 30 Ιουνίου, οι επτά μεγαλύτερες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες έχουν ακυρώσει 13.783 πτήσεις, ενώ άλλες 126.620 έχουν σημειώσει καθυστέρηση, με μέσο όρο καθυστέρησης στα 50 λεπτά.

Τσουχτερές τιμές 

Το εντυπωσιακό στα στοιχεία αυτά είναι πως οι Αμερικανοί είναι αποφασισμένοι για μια… απόδραση, παρά την εκτόξευση των τιμών των καυσίμων και το κύμα των ανατιμήσεων σε όλα τα προϊόντα.

Η τιμή της βενζίνης κυμαίνεται γύρω στα 5 δολάρια το γαλόνι, με τον εθνικό μέσο όρο να βρίσκεται στα 4,86 δολάρια, σύμφωνα με την ΑΑΑ. Η Καλιφόρνια παρουσιάζει την υψηλότερη τιμή, στα 6,270 δολάρια το γαλόνι και η Λουϊζιάνα έχει την χαμηλότερη, στα 4,403 δολάρια.

Αντιστοίχως, οι τιμές στις εσωτερικές πτήσεις κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 437 δολάρια, που είναι η υψηλότερη τιμή εδώ και μια πενταετία, σύμφωνα με το ταξιδιωτικό app Hopper Inc.

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου