Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Φωτιά στην Πεντέλη: 34 τραυματίες σε νοσοκομεία της Αττικής

Τετάρτη, 20 Ιουλίου, 2022

Εκκενώσεις πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Φωτιά στην Πεντέλη: 34 τραυματίες σε νοσοκομεία της Αττικής | tovima.gr
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ (2η ΗΜΕΡΑ). (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η πυρκαγιά της Πεντέλης είναι σε ύφεση, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και οι πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να εργάζονται για να σβήσουν όλες τις μικροεστίες και να εξαλείψουν τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

Πιο συγκεκριμένα, μικρές εστίες παραμένουν σε Διώνη, Δασαμάρι και ακόμη μικρότερες σε Ανθούσα, Πανόραμα Παλλήνης και Ντράφι. Πολύ ισχυρές δυνάμεις και 19 εναέρια μέσα συνεχίζουν να επιχειρούν για τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς. Σε όλη την υπόλοιπη περίμετρο της πυρκαγιάς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενεργές εστίες.

Το έργο των Πυροσβεστών συνδράμουν στελέχη Πολιτικής Προστασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος, ιδιώτες εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις.

Σημαντικό ρόλο παίζουν η Ελληνική Αστυνομία που συνεχίζει την επιτήρηση των περιοχών και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι Δασικές Υπηρεσίες που συνδράμουν στη διάνοιξη ασφαλών ζωνών και λωρίδων, ενώ τα νοσοκομεία της Αττικης ήταν και είναι σε απόλυτη ετοιμότητα, όπως και το ΕΚΑΒ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ επιθεωρεί και αποκαθιστά ήδη τις βλάβες που παρουσιάστηκαν στο δίκτυο του και τις κολώνες που κάηκαν.

Όλες οι φάσεις των επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται υπό το συντονισμό της διυπουργικής ομάδας (task force) Πολιτικής Προστασίας

34 τραυματίες σε νοσοκομεία της Αττικής

Αυξήθηκε ο αριθμός των τραυματιών από τη φωτιά στην Πεντέλη, καθώς από τρεις τραυματίες, σε νοσοκομεία της Αττικής έχουν διακομισθεί μέχρι στιγμής 34 ασθενείς.

Ειδικότερα έχουν διακομισθεί 34 ασθενείς με ασθενοφόρα, Κινητές Ιατρικές Μονάδες και Όχημα του ΕΤΙΚ (Ειδικό τμήμα Ιατρικής των Καταστροφών)  σε Νοσοκομεία ενώ έχουν παρασχεθεί πρώτες βοήθειες χωρίς διακομιδή σε 17 πολίτες.

Αναλυτικά:

1 στο Γ. Γεννηματάς,
5 στο Ιπποκράτειο,
23 στον Ερυθρό Σταυρό,
1 στο Σωτηρία,
1 στο ΚΑΤ ενώ 3 Πυροσβέστες με αναπνευστικά & ελαφρείς τραυματισμούς διακομίσθηκαν στο 251 ΓΝΑ

Εκκενώσεις πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Από τις εκκενώσεις που έγιναν α) από τις Κατοικίες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αρήτη» (Πεντέλης και Τυρνάβου, Γέρακας), β) από το Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά» (Πωγωνίου 2, Παλλήνη Αττικής) και από την Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Εφέστια» (Εθ. Αντιστάσεως 80, Γέρακ το ΕΚΑΒ διακόμισε σε Νοσοκομεία μόνο τους φιλοξενούμενους που είχαν ανάγκη
3 στον οίκο ευγηρίας Θάλπη (Άγιος Στέφανος) ενώ οι υπόλοιποι εκκενώθηκαν με ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας.

Μεγάλη επιχείρηση για την εκκένωση του Παίδων Πεντέλης

Σημειώνεται πως χτες στήθηκε επιχείρηση από το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας προκειμένου να εκκνενωθεί το «Παίδων Πεντέλης» και το «Νταού Πεντέλης».

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, Ηλίας Λιόλιος, μίλησε στο MEGA για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες εθελοντών και πυροσβεστών για την κατάσβεση της φωτιάς στο Παίδων.

Ο κ. Λιόλιος, μίλησε για τις συντονισμένες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων προκειμένου να περιοριστεί η φωτιά πέριξ του νοσοκομείου.

«Τα παιδιά βρίσκονται στα άλλα δύο νοσοκομεία, στα άλλα δύο Παίδων, το «Αγλαΐα Κυριακού» και το «Αγία Σοφία», μετά από τις συντονισμένες προσπάθειες της διοίκησης, εκκενώθηκε και δεν είχαμε πρόβλημα, και τα παιδιά και οι εργαζόμενοι. Έχουν μείνει πάνω οι υπεύθυνοι ασφαλείας, για να μπορέσουν να βοηθήσουν. Όσοι άντρες δεν είναι σε άδεια, κλήθηκαν να βοηθήσουν και είναι πάνω τώρα. Για ό,τι χρειαστεί. Κάθε χρόνο βγαίνει άγημα για άνδρες  και γυναίκες που μπορούν να βοηθήσουν», ανέφερε αρχικά.

Αν δεν υπήρχαν εθελοντές και πυροσβέστες θα είχε χαθεί η μάχη

«Αργά το βράδυ της Τρίτης, που είχε εκκενωθεί το νοσοκομείο η φωτιά πλησίασε πάρα πολύ στην τεχνική υπηρεσία που είχαμε με τα οξυγόνα και αυτά, αλλά με τις συντονισμένες προσπάθειές μας, κατασχέθηκε η φωτιά και δεν επεκτάθηκε»,

»Όλα τα παιδιά απομακρύνθηκαν, και τα 36 παιδιά που ήταν πιο βαριά περιστατικά μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα και με λεωφορείο που έβαλε το υπουργείο. Είναι καλύτερη η κατάσταση, προς το παρόν δεν υπάρχει φωτιά κοντά στο νοσοκομείο», πρόσθεσε ο κ. Λιόλιος.

«Είναι εθελοντές, υπάρχουν και 2 πυροσβεστικά οχήματα στον προαύλιο χώρο και βρίσκονται σε επιφυλακή, για παν ενδεχόμενο. Εάν δεν υπήρχαν οι εθελοντές και η Πυροσβεστική θα είχε χαθεί η μάχη», κατέληξε. 

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου