Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

ΔΝΤ: Πιθανή μία παγκόσμια ύφεση το 2023

  Πέμπτη, 7/7/22

Στο 3,6% η ανάπτυξη το 2022

«Σοβαρές σκιές» έχουν πέσει από τον Απρίλιο πάνω στις προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία.

Αυτό δήλωσε την Τετάρτη η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προσθέτοντας ότι η ίδια δεν μπορεί να αποκλείσει μια πιθανή παγκόσμια ύφεση το επόμενο έτος, δεδομένων των αυξημένων κινδύνων.

Στο 3,6% η ανάπτυξη το 2022

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, η Γκεοργκίεβα δήλωσε ότι εντός των επόμενων εβδομάδων το ΔΝΤ θα αναθεωρήσει προς τα κάτω την πρόβλεψή του για 3,6% ανάπτυξη το 2022. Αυτή θα είναι η τρίτη αναθεώρηση των προβλέψεων από τις αρχές του έτους. Πρόσθεσε ότι οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ εξετάζουν ακόμη τα νέα δεδομένα.

Το ΔΝΤ αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα την επικαιροποιημένη πρόβλεψή του για το 2022 και το 2023 στα τέλη Ιουλίου. Τον Απρίλιο είχε υποβαθμίσει την πρόβλεψή του κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

Το 2021 η παγκόσμια οικονομία κατέγραψε ανάπτυξη 6,1%.

Αναθεώρηση για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ

Σημειώνεται ότι προ ημερών το Ταμείο αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις του για την οικονομία των ΗΠΑ, λόγω των πιο επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Ωστόσο, προέβλεψε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αποφύγουν «οριακά» μια ύφεση.

Στην ετήσια αξιολόγηση των οικονομικών πολιτικών των ΗΠΑ, το ΔΝΤ είπε ότι αναμένει τώρα το ΑΕΠ των ΗΠΑ να αυξηθεί κατά 2,9% το 2022, σε σύγκριση με την πιο πρόσφατη πρόβλεψή του για 3,7% τον Απρίλιο. Για το 2023, το ΔΝΤ μείωσε τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη των ΗΠΑ στο 1,7% από 2,3% και τώρα αναμένει ανάπτυξη στο 0,8% το 2024.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου