Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Αυτοκτόνησε διασωθέντας του δυστυχήματος με τους μαθητές στα Τέμπη το 2003

Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

ΑΘΗΝΑ. Το απόγευμα της Δευτέρας το Μακροχώρι Ημαθίας αποχαιρέτησε τον 35χρονο Ανέστη Αντωνόπουλο, ο οποίος αν και βρέθηκε στις λίστες με τους διασωθέντες μαθητές του τροχαίου δυστυχήματος το 2003 στα Τέμπη με τους 21 νεκρούς, ωστόσο μετά τα αλλεπάλληλα χειρουργεία και τις Εντατικές ποτέ δεν κατάφερε ψυχολογικά να συνέλθει με αποτέλεσμα 19 χρόνια μετά και συγκεκριμένα την περασμένη Κυριακή να δώσει τέλος στη ζωή του.

Ο 35χρονος όπως αναφέρει στο «protothema.gr» κάτοικος του χωριού προσπάθησε να πάει την ζωή του ένα βήμα παρακάτω μέσα από την δουλειά του καθώς εργαζόταν ως μόνιμος φύλακας αρχαιοτήτων όμως δεν τα κατάφερε: «Λες και είχε μείνει για πάντα σε εκείνες τις στιγμές. Εκανε προσπάθειες και πολλές, όμως χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Είχε χάσει με τόσο βίαιο τρόπο την αθωότητά του, που ενώ η εικόνα του ήταν μια χαρά η ψυχολογία του ήταν ίδια με ζωντανό-νεκρό. Λίγα χρόνια μετά χώρισαν και οι γονείς κι έμεινε αυτός με τον πατέρα του και οι αδελφές του με την μάνα τους. Εγιναν πολλά στην οικογένεια που ο Ανέστης δεν μπόρεσε να διαχειριστεί».

Σύμφωνα με εκείνους που τον γνώριζαν καλά ο 35χρονος ήταν πάντα κλειστός χαρακτήρας, σπάνια μιλούσε και μοναχικός. Στην εργασία του ήταν πάντα τυπικός, όμως κι εκεί δεν ήθελε πολλά πολλά με τους συναδέλφους του.

Η κηδεία του 35χρονου τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου με τις μνήμες από τις ημέρες της εθνικής τραγωδίας του 2003 να ξυπνούν ξανά στο χωριό και τους γονείς των παιδιών που έχασαν την ζωή τους να πενθούν ξανά.

Ο νεαρός άνδρας έδωσε τέλος στη ζωή του με δίκαννο κυνηγετικό όπλο μέσα στο σπίτι του.

Η εκδρομή που μετατράπηκε σε θρήνο

Από την απόλυτη χαρά. Στον απόλυτο θρήνο. Ηταν Κυριακή 13 Απριλίου. Αργά το απόγευμα. Λίγο πριν τις 8. Οι μαθητές της Α’ Λυκείου Μακροχωρίου Ημαθίας, επέστρεφαν από εκδρομή στην Αθήνα, όταν το λεωφορείο τους συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με φορτηγό που μετέφερε μελαμίνες και νοβοπάν, στο ύψος των Τεμπών.

Μερικά από τα βαριά υλικά που μετέφερε το φορτηγό έπεσαν στο δρόμο, όμως κάποια άλλα χτύπησαν το λεωφορείο με τα παιδιά, κόβοντάς το στα δύο. Ο απολογισμός ήταν τραγικός: 21 μαθητές έχασαν τη ζωή τους και ακόμα έξι τραυματίστηκαν.

Το λεωφορείο διαλύθηκε, ενώ τα συνεργεία διάσωσης που έσπευσαν στο σημείο χρειάστηκαν περίπου δύο ώρες για να απεγκλωβίσουν τα τραυματισμένα παιδιά και να ανασύρουν τα νεκρά.

Οι εικόνες της απόλυτης τραγωδίας έκαναν αμέσως το γύρο της χώρας, που θρηνούσε τα αδικοχαμένα παιδιά, την ώρα που οι γονείς τους έψαχναν να τα βρουν ζωντανά ή νεκρά στα νοσοκομεία της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης.

Η τελευταία πράξη του δράματος παίχτηκε την επόμενη μέρα στο νεκροταφείο του Μακροχωρίου όπου και οδηγήθηκαν στην τελευταία τους κατοικία οι αδικοχαμένοι μαθητές.

Πηγή: «Πρώτο Θέμα», ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου