Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Ερντογάν: «Η Ελλάδα παραβίασε τον εναέριο χώρο μας 147 φορές και πρέπει να λογοδοτήσει για αυτό»

 Παρασκευή, 1η Ιουλίου, 2022


Γιάννης Κατσαρός

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε για τη χώρα μας: «Η Ελλάδα τονίζει πως δεν θέλουμε ένταση στο Αιγαίο, αλλά παραβίασε τον εναέριο χώρο μας 147 φορές και πρέπει να λογοδοτήσει γι′ αυτό. Δεν μπορεί η Ελλάδα να δηλώνει ταραγμένη επειδή η τουρκική πολεμική αεροπορία απάντησε στις 147 παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας».

Επιπλέον ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι η Φινλανδία και η Σουηδία πρέπει να τηρήσουν τις υποσχέσεις που έδωσαν στην Τουρκία στο πλαίσιο της συμφωνίας για την άρση του βέτο της Άγκυρας στις υποψηφιότητες ένταξής τους στο ΝΑΤΟ, διαφορετικά η επικύρωση δεν θα σταλεί στο τουρκικό κοινοβούλιο.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μαδρίτη, στο τέλος της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι δύο σκανδιναβικές χώρες πρέπει να ολοκληρώσουν τις νομοθετικές αλλαγές όσον αφορά τους τρομοκράτες το συντομότερο δυνατό.

«Αυτό που συνέβη στο πλαίσιο των αιτήσεων της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ αποκάλυψε τις κόκκινες γραμμές της Τουρκίας για την τρομοκρατία. Αυτό το μνημόνιο είναι μια διπλωματική νίκη για την Τουρκία και το έθνος μας μετά από μια δύσκολη διαδικασία διαπραγματεύσεων. Η υπόσχεση της Σουηδίας είναι αυτή, η έκδοση 73 τρομοκρατών στην Τουρκία. Αυτό δεν θα λειτουργήσει αν δεν το περάσουμε από το κοινοβούλιο μας. Η Σουηδία και η Φινλανδία πρέπει να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους. Πρώτα απ ’όλα, PKK, YPG, PYD, FETO (σ.σ κουρδικές και γκιουλενιστές), πρέπει να διαγραφούν και να εκδιωχθούν. Να ισχύσουν τα συμφωνηθέντα σχετικά με αυτές το συντομότερο Υποσχέθηκαν να παραδώσετε τους τρομοκράτες και να αλλάξετε τους νόμους, συγγνώμη αν αυτά δεν εκπληρωθούν, η συμφωνία δε θα εκπληρωθεί».

Ερντογάν: Θα στείλω σύντομα αντιπροσωπεία στις ΗΠΑ για τα F-16

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Πέμπτη ότι είπε στον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν πως η Ουάσινγκτον ”θα πρέπει να πουλήσει” μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Τουρκία, αλλά για να το κάνει αυτό απαιτείται η έγκριση του Κογκρέσου.

Ο Μπάιντεν δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο τέλος της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη ότι πιστεύει πως το Κογκρέσο θα δώσει το πράσινο φως για την πώληση των F-16.

″Θα πρέπει να τους πουλήσουμε F-16″ αλλά ”χρειάζομαι την έγκριση του Κογκρέσου γι αυτό και νομίζω ότι μπορώ να την λάβω”, δήλωσε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους, καθώς το θέμα της αγοράς μαχητικών αεροσκαφών δηλητηριάζει εδώ και χρόνια τις σχέσεις μεταξύ της Άγκυρας και της Ουάσινγκτον.

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε για το θέμα: ”Οι ειλικρινείς προσπάθειες του κ. Μπάιντεν σε αυτό το θέμα θα βρουν σοβαρή υποστήριξη. Θα στείλω αντιπροσωπεία στην Αμερική χωρίς καθυστέρηση. Ο κ. Μπάιντεν είναι σίγουρος. Ελπίζω ότι θα έχουμε ένα αποτέλεσμα στο πλαίσιο της φιλίας και της αλληλεγγύης μας”, είπε.

Πηγή: Anadolu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου