Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Τεράστια προσοχή! Νέα απάτη μέσω SMS – Παριστάνουν εταιρείες courier και αδειάζουν λογαριασμούς

 Πέμπτη, 16 Ιουνίου, 2022

Πώς θα προστατευτείτε...

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να έχουν οι πάντες, ώστε να μην πέσουν θύματα απατεώνων.

Συγκεκριμένα, μια απάτη που φαίνεται να έχει αρχίσει να εξαπλώνεται πανευρωπαϊκά αφορά μηνύματα sms, τα οποία παριστάνουν εταιρείες μεταφορών, αποστολής και λήψης δεμάτων (courier).

Πώς δρουν οι απατεώνες

Τα μηνύματα sms περιλαμβάνουν σύνδεσμο ο οποίος παραπέμπει σε πλαστή ιστοσελίδα της εταιρείας courier και ενημερώνουν τον παραλήπτη ότι για την παραλαβή του δέματός του, θα πρέπει να καταχωρήσει τα προσωπικά του στοιχεία και τα στοιχεία της τραπεζικής του κάρτας, για πληρωμή μικρού χρηματικού ποσού ως οφειλή.

Με την τοποθέτηση των στοιχείων των τραπεζικών καρτών, οι δράστες έχουν την δυνατότητα να τις χρησιμοποιήσουν για απόσπαση τυχών διαθέσιμων χρηματικών ποσών.

Πώς θα προστατευτείτε

Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κακόβουλες αυτές ενημερώσεις και πάντοτε να επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα του αποστολέα και της ιστοσελίδας. Επίσης δεν πρέπει να δίνουν πουθενά τα στοιχεία της κάρτας τους αν δεν είναι σίγουροι.

Σε περίπτωση που πολίτες έχουν ήδη τοποθετήσει τα στοιχεία των τραπεζικών τους καρτών, θα πρέπει να επικοινωνούν άμεσα με την τράπεζά τους και να προβαίνουν σε καταγγελία στον Αστυνομικό Σταθμό της περιοχής όπου διαμένουν.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου