Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Reuters: Οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν τη μεταφορά πετρελαίου από τη Βενεζουέλα στην Ευρώπη

Δευτέρα 6/6/2022

Δύο εταιρείες θα μπορούσαν ακόμα και μέσα στον επόμενο μήνα να ξεκινήσουν μεταφορά πετρελαίου της Βενεζουέλας προς την Ευρώπη, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου, μπροστά στο ενδεχόμενο η Ευρώπη να μην μπορεί να υποκαταστήσει το ρωσικό πετρέλαιο, οι ΗΠΑ εμφανίζονται ανοικτές στο ενδεχόμενο να μεταφερθεί στην Ευρώπη πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters -το οποίο επικαλείται πέντε άτομα που γνωρίζουν το θέμα- οι ΗΠΑ πρόκειται να επιτρέψουν στην ιταλική πετρελαϊκή εταιρεία Eni SpA και στην ισπανική Repsol SA να μεταφέρουν πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα στην Ευρώπη, ξεκινώντας από τον επόμενο μήνα, με στόχο να αντισταθμιστούν οι απώλειες που θα έχει η Ευρώπη λόγω του εμπάργκο στο ρωσικό αργό.

Έτσι θα ξεκινήσουν εκ νέου οι ανταλλαγές «πετρελαίου με χρέος» ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βενεζουέλα, οι οποίες σταμάτησαν πριν από δύο χρόνια όταν η Ουάσιγκτον προχώρησε σε κυρώσεις κατά της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Ο όγκος του πετρελαίου που αναμένεται να μεταφέρουν η Eni και η Repsol δεν είναι μεγάλος, είπε μία από τις πηγές του Reuters, «οπότε η επίδραση στις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου θα είναι μέτρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου