Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Στα άκρα η διαμάχη των Τζον και Λου Αγγελος για την ιδιοκτησία των Orioles

 Κυριακή, 12 Ιουνίου, 2022

ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ. Ο ομογενής Διευθύνων Σύμβουλος των Baltimore Orioles, Τζον Αγγελος (John Angelos), κατηγορείται ότι πήρε τον έλεγχο της ομάδας σε βάρος του αδελφού του Λου — και σε πείσμα των επιθυμιών του πατέρα τους Πίτερ. Σε αγωγή που κατατέθηκε την Πέμπτη στο δικαστήριο της κομητείας της Βαλτιμόρης, ο Λου Αγγελος κατέθεσε ότι ο Τζον προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο της περιουσίας του πατέρα τους, αποκλείοντας τον Λου.

Ο Πίτερ Αγγελος έγινε ο ιδιοκτήτης των Orioles το 1993, αλλά ο δημόσιος ρόλος του έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια και τον επόμενο μήνα γίνεται 93 ετών.

Ο John Angelos είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του συλλόγου, με τον Peter και τον Lou να περιλαμβάνονται στον ιστότοπο της ομάδας ως μέρος του ομίλου.

Ο Τζον Αγγελος (John Angelos) μιλά σε συνέδριο στην Βαλτιμόρη, 19 Νοεμβρίου 2022. (AP Photo/Patrick Semansky, File)

«Το 2018, ο (Πίτερο) Άγγελος έμεινε ανάπηρος», ανέφερε η αγωγή. «Λίγο αργότερα, ο Τζον ξεκίνησε μια σειρά από βήματα για να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων του κ. Αγγελου. Αυτό το πέτυχε χειραγωγώντας τη μητέρα του, την κυρία Γεωργία Αγγελου, η οποία είναι σήμερα ογδόντα ετών, λυγίζοντάς τη έτσι στη θέλησή του».

Ο Λου Άγγελος είναι ο ενάγων στη δίκη. Ο Γιάννης και η Γεωργία Άγγελος είναι κατηγορούμενοι.

Σύμφωνα με τη μήνυση, ο Πήτερ Άγγελος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση μετά την αποτυχία της αορτικής βαλβίδας του το 2017. Περίπου τότε, εκτέλεσε ανακλητό καταπίστευμα και διαρκές πληρεξούσιο στον δικηγόρο του.

Ο Λου Αγγελος σε τελετή πριν από αγώνα μπέιζμπολ, στις 29 Σεπτεμβρίου 2012. (AP Photo/Patrick Semansky, File)

«Ενας βασικός σκοπός αυτών των εγγράφων ήταν να διασφαλίσουν ότι οι γιοι του κ. Άγγελου εργάζονταν μαζί για την υποστήριξη της μητέρας τους, μοιράζονταν τη λήψη αποφάσεων και απολάμβαναν ίσα δικαιώματα κληρονομιάς», ανέφερε η αγωγή. «Ο κ. Άγγελος δεν σκόπευε ποτέ ο ένας γιος να έχει τον έλεγχο της περιουσίας του, αποκλείοντας τον άλλο γιο του».

Η αγωγή κατηγορεί τον Τζον Άγγελο ότι εργάστηκε για να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη της Γεωργίας Άγγελου στον Λου και να τον αποκλείσει από τις επιχειρηματικές υποθέσεις των Orioles.

Πηγή: “Associated Press”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου