Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

NASA: Στο «κυνήγι» των UFO με task force για ανεξήγητα φαινόμενα

 Παρασκευή, 10 Ιουνίου, 2022

Η NASA συγκροτεί μια ομάδα που θα εξετάσει περιστατικά «παρατήρησης γεγονότων», τα οποία δεν μπορούν να συσχετιστούν με αεροσκάφη ή γνωστά φυσικά φαινόμενα

NASA: Στο «κυνήγι» των UFO με task force για ανεξήγητα φαινόμενα

Στο «κυνήγι» των UFO μπαίνει πλέον και η NASA, η οποία συγκροτεί μια ομάδα που θα εξετάσει περιστατικά «παρατήρησης γεγονότων», τα οποία δεν μπορούν να συσχετιστούν με αεροσκάφη ή γνωστά φυσικά φαινόμενα, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο στον τομέα του Διαστήματος.

Η διαστημική υπηρεσία θα φέρει μια επιστημονική οπτική στις προσπάθειες που ήδη γίνονται από το Πεντάγωνο και τις υπηρεσίες πληροφοριών προκειμένου να ρίξουν φως σε τέτοιου είδους περιστατικά, δήλωσε ο Τόμας Ζερμπούχεν, επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιστημονικής Αποστολής της NASA. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για μία έρευνα με «υψηλό ρίσκο» αλλά και «σημαντικό αντίκτυπο» και η υπηρεσία δεν θα πρέπει να διστάσει να την πραγματοποιήσει, ακόμη και αν αφορά ένα αμφιλεγόμενο πεδίο μελέτης.

Δύσκολη η εξαγωγή επιστημονικών συμπερασμάτων

Η ανακοίνωση ήρθε λίγες εβδομάδες μετά από μια σπάνια και ιστορική ακρόαση στο Κογκρέσο για τα περιστατικά θέασης αυτών που το υπουργείο Άμυνας αποκαλεί «Αγνώστου Ταυτότητος Εναέρια Φαινόμενα (UAP)» ή UFO, όπως είναι ευρέως γνωστά. Επιπλέον, το 2021 είχε δημοσιοποιηθεί μία έκθεση από τον διευθυντή της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών, στην οποία υπήρχε μία λίστα με περισσότερα από 140 ιπτάμενα αντικείμενα, των οποίων η ταυτοποίηση δεν κατέστη δυνατή.

Παρ’ όλα αυτά, τόσο η εννιασέλιδη έκθεση όσο και η ακρόαση στο Κογκρέσο, δεν παρείχαν αρκετές λεπτομέρειες και δεν περιείχαν ξεκάθαρα συμπεράσματα σχετικά με το τι ακριβώς ήταν αυτά τα ιπτάμενα αντικείμενα, πολλά εκ των οποίων εθεάθησαν από πιλότους του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι δεν βρήκαν στοιχεία ότι τα εν λόγω αντικείμενα ήταν κάποιο είδος προηγμένης αεροδιαστημικής τεχνολογίας που είχε αναπτυχθεί από την Κίνα, τη Ρωσία ή άλλες χώρες. Δεν υπήρχαν, ωστόσο, ούτε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα αντικείμενα αυτά ήταν εξωγήινης προέλευσης.

Ο περιορισμένος αριθμός τέτοιου είδους θεάσεων καθιστά δύσκολη την εξαγωγή «επιστημονικών συμπερασμάτων για τη φύση αυτών των γεγονότων», ανέφερε η NASA σε ανακοίνωσή της. Η υπηρεσία εξέφρασε επίσης την ανησυχία της όχι μόνο για την ασφάλεια σε εθνικό επίπεδο αλλά και σε ό,τι αφορά τις πτήσεις. «Δεν υπάρχουν στοιχεία πως τα φαινόμενα αυτά έχουν εξωγήινη προέλευση».

Ωστόσο, η NASA δήλωσε ότι θέλει να προβεί σε ενδελεχή επιστημονική εξέταση του εν λόγω ζητήματος, το οποίο έχει μετατραπεί σε εμμονή εδώ και πολλά χρόνια. Η μελέτη των φαινομένων αυτών είναι συμβατή με την αποστολή της NASA να αναζητεί σημάδια ζωής εκτός της Γης, δήλωσε η υπηρεσία.

«Η NASA πιστεύει πως τα εργαλεία της επιστημονικής ανακάλυψης είναι ισχυρά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στη συγκεκριμένη περίπτωση», δήλωσε ο Ζερμπούχεν. «Έχουμε την ομάδα και τα εργαλεία που μπορούν να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε τον βαθμό στον οποίο κατανοούμε το άγνωστο. Αυτός είναι ο και ο ακριβής ορισμός της επιστήμης. Αυτή είναι η δουλειά μας».

«Συνωστισμός» στον εναέριο χώρο

Του εγχειρήματος της NASA θα ηγηθούν ο Ντέιβιντ Σπέργκελ, πρόεδρος του Simons Foundation στη Νέα Υόρκη και πρώην επικεφαλής του τμήματος Αστροφυσικής στο Princeton University, και ο Ντάνιελ Έβανς, βοηθός αναπληρωτής διαχειριστής για την έρευνα στη διεύθυνση επιστημονικής αποστολής της NASA. Σύμφωνα με την υπηρεσία, η μελέτη θα διαρκέσει περίπου εννέα μήνες και θα είναι ανεξάρτητη από τις προσπάθειες του Πενταγώνου.

«Είναι πιθανό να υπάρξει αντίκτυπος στην εθνική ασφάλεια και στην αντικατασκοπεία, κάτι που δεν σχετίζεται με τη δουλειά μας. Και δεν πρόκειται να μπούμε σε αυτά τα μονοπάτια στη NASA», είπε ο Ζερμπούχεν. 

Η υπηρεσία, όμως, μελετά την ατμόσφαιρα και την αεροναυτική, πρόσθεσε ο ίδιος, τονίζοντας ότι υπάρχει ανησυχία πως «ο εναέριος χώρος γεμίζει όλο και περισσότερο με πολλά και διάφορα είδη αεροσκαφών».

Η έκθεση που δημοσιεύθηκε από τον επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών, βρήκε ότι «κάποια Εναέρια Φαινόμενα Αγνώστου Ταυτότητας φάνηκαν να παραμένουν ακίνητα στους ανέμους, να πραγματοποιούν απότομες μανούβρες ή να κινούνται με σημαντική ταχύτητα, χωρίς διακριτά μέσα ώθησης». 

Επιπλέον, σύμφωνα και πάλι με την έκθεση, «σε λιγότερες περιπτώσεις, τα συστήματα των στρατιωτικών αεροσκαφών επεξεργάστηκαν ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων (RF) που σχετίζεται με τη θέαση UAP».

Καταθέτοντας ενώπιον της υποεπιτροπής πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων για την αντιτρομοκρατία, την αντικατασκοπεία και την καταπολέμηση των πυρηνικών όπλων, ο Ρόναλντ. Σ. Μόλτρι, υφυπουργός Άμυνας για τις πληροφορίες και την ασφάλεια, είπε τον περασμένο μήνα ότι το Πεντάγωνο συλλέγει μαρτυρίες για μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα, τα οποία φαίνεται να αψηφούν τους νόμους της φυσικής.

«Γνωρίζουμε ότι τα μέλη των υπηρεσιών μας αντιμετώπισαν άγνωστα εναέρια φαινόμενα», δήλωσε στο δικομματικό πάνελ. «Δεσμευόμαστε σε μια προσπάθεια να προσδιορίσουμε την προέλευσή τους».

Σε συνέντευξή του στην Washington Post πέρυσι, ο διοικητής της NASA Μπιλ Νέλσον δήλωσε ότι είχε δει την απόρρητη έκθεση για τα UAP όταν υπηρετούσε στη Γερουσία. 

«Ανατρίχιασα», είπε.

Πηγή: Washington Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου