Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

«Πύργος – Kαλό Νερό – Τσακώνα!»: Ο πρωθυπουργός συγκαλεί σύσκεψη για τον δρόμο

 Δευτέρα, 20 Ιουνίου, 2022

Στις 4 Ιουλίου με την παρουσία των βουλευτών Ηλείας και Μεσσηνίας και των Περιφερειαρχών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Μπορεί ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη Μεσσηνία να μην είπε κουβέντα για το «Πύργος – Καλό Νερό Τσακώνα» όμως μετά και το πάνδημο αίτημα που τέθηκε σχεδόν από όλους, φαίνεται πως βάζει πρώτο στην ατζέντα ως τον επόμενο μεγάλο στόχο το συγκεκριμένο οδικό τμήμα και γι’ αυτόν λόγο συγκαλεί την Δευτέρα 4 Ιουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου ευρεία σύσκεψη.

Η πρόσκληση απευθύνεται και προς τον πρ. Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ παρόντες θα είναι οι αρμόδιοι από το Υποδομών, ο Υπουργός Κώστας Καραμανλής και ο Υφυπουργός Γιώργος Καραγιάννης. Η αναβαθμισμένη σε κάθε επίπεδο σύσκεψη μάλιστα, διαφαίνεται από το ότι έχουν κληθεί και οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, όπως και ο Γ.Γ. του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης.

Tο «παρών» θα δώσουν και οι Βουλευτές Ηλείας της ΝΔ  Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Κώστας Τζαβάρας, Ανδρέας Νικολακόπουλος και οι Βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς ενώ δεν αποκλείεται να παραβρεθούν και οι περιφερειάρχες Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης.

Με ανακοίνωση του ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Μίλτος Χρυσομάλλης ανέφερε πως “Ανταποκρινόμενος άμεσα στο αίτημα που του θέσαμε, κατά την επίσκεψή του στην Καλαμάτα και τη Μεσσήνη, για την αναπτυξιακή αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του αυτοκινητόδρομου Πύργος – Τσακώνα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε ευρεία συνάντηση εργασίας στο Μέγαρο Μαξίμου την Δευτέρα 4 Ιουλίου, με τη συμμετοχή όλων των βουλευτών Μεσσηνίας και Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, των Υπουργών Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη και Α. Σκέρτσου και του Γ.Γ. Πρωθυπουργού Γ. Δημητριάδη.

Η κατασκευή του Πύργος – Τσακώνα ως ενιαίο έργο αποτελεί μονόδρομο για την υλοποίηση του. Ήδη από καιρού στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας, είχα επιμείνει πως πρέπει να δούμε το δρόμο ως ενιαίο σύνολο από τον Πύργο έως την Τσακώνα και όχι τμηματικά από το Καλό Νερό ως την Τσακώνα, όπως ήταν η επικρατούσα άποψη. Την ίδια θέση ενστερνίστηκαν μετέπειτα και οι εμπορικοί σύλλογοι της Τριφυλίας αλλά και της Ηλείας.

Πλέον, προχωρούμε προς την κατεύθυνση αυτή και θα συζητήσουμε με τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς για την κατασκευή του Πύργος-Τσακώνα, ως ενιαίου και ολοκληρωμένου έργου υποδομών. Αυτή άλλωστε είναι και η ασφαλέστερη επιλογή, όπως έχω τονίσει πολλάκις, για να αποκτήσει το έργο τον αναπτυξιακό χαρακτήρα που έχει ανάγκη η Τριφυλία και συνολικά η δυτική Μεσσηνία και η νοτιοδυτική Πελοπόννησος”.

H πρόσκληση για την σύσκεψη

Συνάντηση υπό τον Πρωθυπουργό, με θέμα: “Επέκταση Δρόμου Πύργος –Τσακώνα”

Δευτέρα 4.7.22 και ώρα 10.00, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή των κ.κ.:

Aντώνης Σαμαράς, πρ. Πρωθυπουργός, Βουλευτής Μεσσηνίας

Κωνσταντίνος Καραμανλής, Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών

Γιώργος Γεραπετρίτης, Υπουργός Επικρατείας

Άκης Σκέρτσος, Υπουργός Επικρατείας

Γιώργος Καραγιάννης, Υφυπουργός Υποδομών

Γρηγόρης Δημητριάδης, ΓΓ Πρωθυπουργού

Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας

Κωνσταντίνος Τζαβάρας, Βουλευτής Ν. Ηλείας

Ανδρέας Νικολακόπουλος, Βουλευτής Ν. Ηλείας

Ιωάννης Λαμπρόπουλος, Βουλευτής, Ν. Μεσσηνίας

Μίλτος Χρυσομάλλης, Βουλευτής, Ν. Μεσσηνίας

Περικλής Μαντάς, Βουλευτής, Ν. Μεσσηνίας

Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, βουλευτής Ηλείας ΝΔ

«Στο επίκεντρο της Περιφερειακής Πολιτικής της Κυβέρνησης η Ηλεία»

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει στο επίκεντρο της Περιφερειακής Πολιτικής της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας την Ηλεία, την Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση τόσο στην οδική ασφάλεια όσο και στην ανάπτυξη η οποία συνδέεται με την ύπαρξη επαρκών υποδομών. Το απέδειξε έμπρακτα με την επανέναρξη της κατασκευή του διευρωπαϊκού άξονα ‘’Πάτρα – Πύργος’’ με επέκταση στην Ολυμπία και με την δρομολόγηση του εκσυγχρονισμού και της επαναλειτουργίας του τρένου ως προς τον ίδιο άξονα. Πλέον σχεδιάζουμε την ολοκλήρωση αυτών των ασφαλών υποδομών π μεταφορών. Η επόμενη μέρα θα βρει τον τόπο μας με καλύτερες υποδομές και τη βάση για την ανάπτυξη που του αξίζει»

Κώστας Τζαβάρας, βουλευτής Ηλείας ΝΔ

«Έργο που εκτοξεύσει αναπτυξιακά την Ν. Ηλεία ιδιαίτερα στον τουρισμό και την αγροτική παραγωγή»

«Μετά την αίσια έκβαση σχετικά με την Πατρών-Πύργου, απομένει το τμήμα Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα, για να κλείσει το οδικό “δαχτυλίδι” της Πελοποννήσου. Είναι γνωστές οι νομικές και περιβαλλοντικές παράμετροι που υφίστανται λόγω της απόφασης του ΣτΕ σχετικά με το οικοσύστημα του Καϊάφα, ωστόσο η κυβέρνηση οφείλει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο και να εξετάσει ποιες εναλλακτικές υπάρχουν για την κατασκευή του έργου. Η Νότια Ηλεία είναι πλέον η μοναδική περιοχή χωρίς σύγχρονο οδικό άξονα παρότι διαθέτει μοναδικό φυσικό και αρχαιολογικό πλούτο. Είναι βέβαιο ότι ένα τέτοιο έργο θα την εκτοξεύσει αναπτυξιακά, ιδιαίτερα σε τομείς όπως ο τουρισμός και η αγροτική παραγωγή».

Aνδρέας Νικολακόπουλος, βουλευτής Ηλείας ΝΔ

«Ζητούμενο η ασφαλής και σύγχρονη διασύνδεση της Ηλείας με Αρκαδία και Μεσσηνία»

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει σχέδιο και πρόγραμμα και αυτό το αποδεικνύει στην πράξη. Με προσεκτικά βήματα το ένα μετά το άλλο τα μεγάλα έργα υποδομής μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης. Ήδη έχει ξεκινήσει η κατασκευή του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου ‘Πατρών-Πύργου, επιπλέον αναβαθμίζεται το υφιστάμενο οδικό δίκτυο από την Πάτρα μέχρι τον Πύργο, αναβαθμίζεται το υφιστάμενο οδικό δίκτυο ‘Πύργος- Καλό Νερό’, δημοπρατείται η επισκευή της σιδηροδρομικής γραμμής και τώρα έρχεται η ώρα να συζητήσουμε πώς θα συνδεθεί ο νέος αυτοκινητόδρομος ‘Πατρών-Πύργου’ με τον αυτοκινητόδρομο –ου συνδέει την Αθήνα με την Καλαμάτα. Το ζητούμενο είναι να επιτύχουμε μέσα από ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο την διασύνδεση της Ηλείας, με την Αρκαδία και την Μεσσηνία και κατ’ επέκταση με την πρωτεύουσα της χώρας. Στην σύσκεψη θα τεθούν όλα τα ζητήματα και εκτιμώ ότι θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις».

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου