Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

HuffPost Greece Τουρκία στην κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ: Προκλητικές δηλώσεις Σοϊλού

Πέμπτη, 16 Ιουνίου, 2022

Κατηγόρησε την Ελλάδα και άλλες χώρες πως υποστηρίζουν την τρομοκρατία. «Βαγόνι της Αμερικής» η Ευρώπη.

ANADOLU AGENCY VIA GETTY IMAGES

Νέο επεισόδιο με Τούρκο υπουργό σημειώθηκε στην κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ που λαμβάνει χώρα στην Κωνσταντινούπολη, μετά το πρόσφατο επεισόδιο με τον υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ: Αυτή τη φορά τη «σκυτάλη» πήρε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, μεταξύ άλλων κατηγόρησε την Ελλάδα και άλλες χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία, Φινλανδία) πως υποστηρίζουν την τρομοκρατία και υποστήριξε ότι η Ελλάδα βασανίζει πρόσφυγες και μετανάστες στον Έβρο. Επίσης, κατηγόρησε την Ελλάδα και τη Frontex για επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο και ζήτησε να καταργηθεί η Frontex.

Οι ισχυρισμοί Σοϊλού προκάλεσαν την αντίδραση των Ελλήνων βουλευτών (Σπήλιος Λιβανός, Μανούσος Βολουδάκης, Ανδρέας Λοβέρδος, Θεοδώρα Τζάκρη), που, όπως αναφέρθηκε, τον ρώτησαν τι δουλειά έχει η Τουρκία στο ΝΑΤΟ αν θεωρεί πως η Δύση συνωμοτεί εναντίον της, ενώ απέρριψαν τις κατηγορίες για το προσφυγικό, κατηγορώντας την Τουρκία για εργαλειοποίησή του.

Σημειώνεται πως ο Τούρκος υπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter είχε ανεβάσει δηλώσεις του όπου έλεγε πως «δεν υπάρχει Ευρώπη, υπάρχει Αμερική, η Ευρώπη είναι βαγόνι της Αμερικής. Ευρώπη και Αμερική βγάζουν την οργή τους στην Τουρκία για τις δικές τους ντροπές και όσα δεν μπόρεσαν να κάνουν».

Νωρίτερα την Τετάρτη την προκλητική ρητορική είχε συνεχίσει και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για παιχνίδι που παίζεται σε βάρος της χώρας του και καταφέρθηκε εναντίον της Ελλάδας ότι «δεν αντιλαμβάνεται αυτό το παιχνίδι ή οικειοθελώς έχει αναλάβει τον ρόλο του κομπάρσου».

«Στη Σμύρνη, όπου πήγαμε με αφορμή την άσκηση ″EFES 2022″, μεταφέραμε με κάθε σαφήνεια τα μηνύματά μας για τις εξελίξεις στο Αιγαίο στους συνομιλητές μας. Όπως πάντα στην ιστορία, γνωρίζουμε τα παιχνίδια που παίζονται εναντίον της χώρας μας μέσω της Ελλάδας, την οποία πρώτα την χαϊδεύουν και μετά την βάζουν να μας επιτεθεί. Το πρόβλημα είναι ότι η Ελλάδα είτε δεν γνωρίζει αυτό το παιχνίδι, είτε προσποιείται και γίνεται εθελοντικά κομπάρσος σε αυτό το παιχνίδι» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Όπως γνωρίζετε», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος, «κατά τη διάρκεια των κινηματογραφικών γυρισμάτων, αυτοί που είναι οι πιο κουρασμένοι, φθαρμένοι, με σπασμένα πόδια και χέρια είναι οι κομπάρσοι. Αλλά το όνομά αυτών δεν φαίνεται ποτέ στη σκηνή, αυτό συνέβη και στην Ελλάδα στο παρελθόν. Αν επιμένει στα ίδια λάθη, αυτό θα της συμβεί και από εδώ και πέρα».

HuffPostGr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου