Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Κρυπτονομίσματα: Έρχεται ο «χειμώνας των crypto»;

Τετάρτη, 15 Ιουνίου, 2022


Πωλήσεις πανικού, πάγωμα αναλήψεων, απολύσεις και

200 δισ. δολ. χαμένα σε λίγες ώρες

Κρυπτονομίσματα: Έρχεται ο «χειμώνας των crypto»;

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων έχει ομολογουμένως ένα άσχημο πρώτο εξάμηνο του 2022, ωστόσο λίγες μέρες ήταν τόσο άσχημες όσο η χθεσινή.

Τη Δευτέρα, οι πλατφόρμες συναλλαγών σταμάτησαν τις αναλήψεις, οι εταιρείες έκοψαν θέσεις εργασίας και πανικόβλητοι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις, μειώνοντας την κεφαλαιοποίηση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων κάτω από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, από 3 τρισεκατομμύρια δολάρια που ήταν στο αποκορύφωμά την τον περασμένο Νοέμβριο .

Το Bitcoin έπεσε για λίγο κάτω από τα 21.000 δολάρια την Τρίτη στην Ασία προτού ανακάμψει ελαφρά, κοντά στα 21.800 δολ. (πριν λίγους μήνες ήταν πάνω από $56 χιλιάδες δολάρια).

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο υποχώρησε σχεδόν 14% τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ το ethereum υποχώρησε περισσότερο από 12% την ίδια περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία της Coinbase.

Το sell-off έρχεται καθώς οι επενδυτές απομακρύνονται από τα πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία λόγω των μακροοικονομικών αντίξοων ανέμων και των αυξανόμενων επιτοκίων. Αλλά είναι χειρότερο από αυτό. Η δράση τη Δευτέρα έδειξε μια θεμελιώδη δυσπιστία για τα κρυπτονομίσματα και τις πλατφόρμες που τα υποστηρίζουν. Αυτό που ήταν ήδη μια βαθιά ύφεση άρχισε να μοιάζει με πώληση πανικού.

Το φαινόμενο Celsius

Εδώ και εβδομάδες, η ανησυχία αυξάνεται ότι η Celsius, μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες πονταρίσματος και δανεισμού κρυπτονομισμάτων, βρίσκεται εν μέσω κρίσης ρευστότητας. H εταιρεία προσφέρει στους χρήστες απόδοση έως και 18,63% στις καταθέσεις τους. Είναι σαν ένα προϊόν που θα πρόσφερε μια τράπεζα, χωρίς ωστόσο καμία από τις ρυθμιστικές διασφαλίσεις.

Το cel token του Celsius έπεσε από πάνω από 7 $ σε περίπου 33 σεντς τον περασμένο χρόνο — και μειώθηκε περισσότερο από 50% την περασμένη εβδομάδα.  Εν τω μεταξύ, τα 26 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια πελατών της εταιρείας έχουν μειωθεί περισσότερο από το μισό από τον Οκτώβριο.

Η Celsius είχε παραδεχτεί ότι έχασε κεφάλαια , αν και δεν διευκρίνισε πόσα, ως αποτέλεσμα της εισβολής 120 εκατομμυρίων δολαρίων στην αποκεντρωμένη χρηματοοικονομική πλατφόρμα BadgerDAO.

Νωρίς τη Δευτέρα, η εταιρεία σόκαρε την αγορά, ανακοινώνοντας ότι όλες οι αναλήψεις, οι ανταλλαγές και οι μεταφορές μεταξύ λογαριασμών έχουν τεθεί σε παύση λόγω «ακραίων συνθηκών της αγοράς». Η πλατφόρμα είπε επίσης ότι η κίνηση σχεδιάστηκε για να «σταθεροποιήσει τη ρευστότητα και τις λειτουργίες».

Ο Celsius ουσιαστικά κλείδωσε τα 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση , εγείροντας ανησυχίες για τη φερεγγυότητα της πλατφόρμας.

Το Binance διακόπτει τις αναλήψεις bitcoin

Το Binance πάτησε επίσης το κουμπί παύσης τη Δευτέρα. Το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης στον κόσμο διέκοψε τις αναλήψεις bitcoin για περισσότερες από τρεις ώρες «λόγω μιας κολλημένης συναλλαγής που προκάλεσε εκκρεμότητα».

Παρόλο που ο Διευθύνων Σύμβουλος Changpeng Zhao είπε ότι η επιδιόρθωση θα διαρκούσε μόνο μισή ώρα, αργότερα τροποποίησε την εκτίμησή του, λέγοντας ότι θα διαρκέσει «λίγο περισσότερο» από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί.

Ο Zhao διαβεβαίωσε τους πελάτες ότι όλα τα κεφάλαια ήταν “SAFU”. Αυτή είναι μια αναφορά στο “Secure Asset Fund for Users”, το οποίο δημιουργήθηκε από την Binance το 2018 για την προστασία των συμμετοχών των χρηστών.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής ανάληψης, ο Zhao έγραψε στο Twitter ότι ήταν ακόμα δυνατό για τους κατόχους να βγάλουν το bitcoin τους σε άλλα δίκτυα όπως το CEP-20.

Απολύσεις ενόψει του «χειμώνα κρυπτογράφησης»

Η start-up BlockFi που υποστηρίζεται από τον Peter Thiel εντάχθηκε σε έναν αυξανόμενο κατάλογο εταιρειών κρυπτογράφησης που μειώνουν το κόστος περικόπτοντας θέσεις εργασίας.

Τη Δευτέρα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων κατά περίπου 20%. Πριν από τις τελευταίες περικοπές, η εταιρεία επεκτάθηκε από 150 υπαλλήλους στο τέλος του 2020 σε περισσότερους από 850 .

Ο διευθύνων σύμβουλος Zac Prince δήλωσε σε tweet ότι το BlockFi έχει επηρεαστεί από τη «δραματική αλλαγή των μακροοικονομικών συνθηκών», που είχαν «αρνητικό αντίκτυπο» στην ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου