Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Brexit: Το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει να αλλάξει μέρη της συμφωνίας με την ΕΕ

 Τρίτη, 14 Ιουνίου, 2022

Brexit: Το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει να αλλάξει μέρη της συμφωνίας με την ΕΕ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δημοσιοποίησε σχέδια για να απαλλαγεί από μέρη της συμφωνίας που υπέγραψε με την ΕΕ, το 2020, μετά το Brexit

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, επιδιώκει να αλλάξει το Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας για να διευκολύνει τη ροή αγαθών από τη Μ. Βρετανία στη Βόρεια Ιρλανδία. 

Ωστόσο, η ΕΕ αντιτίθεται, λέγοντας ότι αυτό παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου το αμφισβητεί, υποστηρίζοντας ότι οι αλλαγές θα σηματοδοτήσουν το ότι το Ηνωμένο Βασίλειο παραμείνει ενωμένο. 

Οι τροποποιήσεις που αφορούν στο εν λόγω νομοσχέδιο, θα συζητηθούν και θα ψηφιστούν από το Κοινοβούλιο της Μ. Βρετανίας. 

Η κυβέρνηση της Βρετανίας υπόσχεται να αφαιρέσει την «περιττή» γραφειοκρατία για τους ελέγχους αγαθών και ότι οι επιχειρήσεις στη Βόρεια Ιρλανδία θα λάβουν τις ίδιες φορολογικές ελαφρύνσεις που ισχύουν σε άλλα σημεία του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο θα διασφαλίσει επίσης ότι τυχόν εμπορικές διαφορές θα επιλύονται με «ανεξάρτητη διαιτησία» και όχι από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας είπε ότι είναι «μια λογική, πρακτική λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Βόρεια Ιρλανδία» και ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί «να σημειώσει πρόοδο μέσω διαπραγματεύσεων μόνο εάν η ΕΕ είναι πρόθυμη να αλλάξει το πρωτόκολλο η ίδια».

Η ίδια υπογράμμισε ότι η βρετανική κυβέρνηση θα προτιμούσε μια «λύση κατόπιν διαπραγματεύσεων» με την ΕΕ. 

Η ηγέτης του Sinn Fein, Μισέλ Ονίλ, κατηγόρησε τον Βρετανό πρωθυπουργό ότι προκαλεί περισσότερη αστάθεια και αβεβαιότητα στη Βόρεια Ιρλανδία. «Η ενέργεια του Μπόρις Τζόνσον είναι παράνομη, παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο», είπε και πρόσθεσε:  «Ο ίδιος υπέγραψε μια συμφωνία και τώρα νομοθετεί για να παραβιάσει αυτή τη διεθνή συμφωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου