Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Συζητήσεις περί διαδοχής προκαλεί η ακύρωση ταξιδιού του Πάπα στην Αφρική

Δευτέρα, 13 Ιουνίου, 2022

ΡΩΜΗ. Η απόφαση του Πάπα Φραγκίσκου να ακυρώσει ένα προγραμματισμένο από καιρό ταξίδι του στην Αφρική, έχει εντείνει τη φημολογία πως σχεδιάζει να παραιτηθεί.

Η υγεία του Πάπα ήταν πάντοτε ένα μέλημα για το Βατικανό, του οποίου ο ηγέτης παραδοσιακά κυβερνούσε ισόβια. Αλλά, από τότε που ο Βενέδικτος ΙΣΤ’ έγινε ο πρώτος πάπας στη σύγχρονη εποχή που παραιτήθηκε -μια απόφαση που ο Φραγκίσκος έχει επαινέσει ως παράδειγμα για τους μελλοντικούς ποντίφικες- έχει γίνει ακόμη πιο δύσκολο να προβλέψει κανείς το τέλος της θητείας ενός ποντίφικα. Πάνω από εννέα χρόνια μετά την παραίτησή του, ο Πάπας Βενέδικτος, 95 ετών, εξακολουθεί να ζει στο Βατικανό, ολοένα και πιο αδύναμος, αλλά όπως μαρτυρούν και οι επισκέπτες παραμένει ψυχικά υγιής.

Ενώ είναι ακόμη ενεργός, ο Πάπας Φραγκίσκος, 85 ετών, εμφανίζεται συχνά σε αναπηρικό καροτσάκι για περισσότερο από ένα μήνα, λέγοντας στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera» στα τέλη Μαΐου ότι υποφέρει από ρήξη συνδέσμου στο γόνατό του, πρόβλημα για το οποίο λάμβανε ενέσεις. Μάλιστα, την περασμένη Κυριακή χρειάστηκε να είναι καθιστός κατά τη Λειτουργία της Πεντηκοστής, μια μεγάλη γιορτή της Εκκλησίας, εκφωνώντας την ομιλία από το αναπηρικό του καροτσάκι.

Ωστόσο, μόλις την περασμένη Παρασκευή, το Βατικανό εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε ότι το ταξίδι του Φραγκίσκου στο Κονγκό και το Νότιο Σουδάν, το οποίο αναμενόταν να πραγματοποιηθεί σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες, ακυρώθηκε οριστικά.

Σχεδόν ένα χρόνο αφότου ο Πάπας Φραγκίσκος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση μέρους του παχέος εντέρου του, και ελλείψει λεπτομερών πληροφοριών από τους γιατρούς σχετικά με αυτή τη διαδικασία ή την πάθηση του γόνατος, έχουν αναπτυχθεί φήμες ότι ο Πάπας αποκρύπτει μια σοβαρή ασθένεια.

Παρά το γεγονός πως το Βατικανό επιμένει ότι ο Πάπας δεν θα ακυρώσει τα επερχόμενα ταξίδια του στον Καναδά και το Καζακστάν, στα τέλη Ιουλίου και στις αρχές Σεπτεμβρίου αντίστοιχα, υπάρχουν πολλοί που ισχυρίζονται ότι ο Φραγκίσκος σχεδιάζει να βάλει τέλος σύντομα στη θητεία του, αναφέρει η «Wall Street Journal» σε σχετικό δημοσίευμά της.

Ωστόσο, υπάρχουν άλλοι που πιστεύουν ότι η παραίτηση δεν είναι συμβατή με τον χαρακτήρα ενός τόσο φιλόδοξου και ακούραστου ηγέτη.

Εθνικός Κήρυξ, Wall Street Journal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου