Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Ολο και μεγαλύτερη η περιουσία του Τράγκα

ΑΘΗΝΑ. Ολο και μεγαλύτερη αποδεικνύεται η περιουσία του εκλιπόντος δημοσιογράφου και εκδότη Γιώργου Τράγκα, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» ξεπερνά τις αρχικές εκτιμήσεις που την έφεραν στα 100 εκατ. ευρώ και πλησιάζει στα 140 εκατομμύρια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο η αξία των ράβδων χρυσού που βρέθηκαν σε τραπεζική θυρίδα που διατηρούσε στο εξωτερικό ανέρχεται στο ποσό των 5 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή διευρύνεται ο κύκλος των προσώπων των οποίων η περιουσία δεσμεύτηκε από την Οικονομική Εισαγγελία, αλλά και ο κατάλογος των εμπλεκόμενων προσώπων που συνέβαλαν στην αύξηση της περιουσίας του αποβιώσαντος δημοσιογράφου.

Το άκρως αποκαλυπτικό πόρισμα των περίπου 60 σελίδων της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), με το οποίο δεσμεύτηκε το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών λογαριασμών (και καταθέσεων) του εκλιπόντος και της συζύγου του Μαρίας Καρρά, φτάνοντας στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκα, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Σε μια πρώτη ανάγνωση του πορίσματος της Αρχής για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος, επικεφαλής της οποίας είναι ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, προκύπτει ότι στο όνομα του Γιώργου Τράγκα, αλλά και σε εκείνο της Μαρίας Καρρά βρέθηκαν υπερπολυτελή ακίνητα σε περιοχές-φιλέτα τόσο του εξωτερικού όσο και της Ελλάδας, καταθέσεις και θυρίδες σε τράπεζες, ράβδοι χρυσού, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα κ.λπ.

Σύμφωνα με το πόρισμα, το οποίο επικαλείται το «Πρώτο Θέμα», σε τραπεζική θυρίδα του εξωτερικού βρέθηκαν ράβδοι χρυσού αγνώστου προελεύσεως και χωρίς κανένα επίσημο έγγραφο που να επιβεβαιώνει τη νομιμότητα απόκτησής τους. Η αξία αυτών των ράβδων χρυσού, σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες, ανέρχεται στο ποσό των 5 εκατ. ευρώ. Τα ακίνητα, τα οποία άλλα είναι μόνο στο όνομα του εκλιπόντος και άλλα στον ίδιο και την σύζυγό του, είναι τέσσερα στο Μονακό, ένα στο Παρίσι, ένα στο Σεν Τροπέ, δύο στην Πολιτεία και δύο στη Μύκονο.

Ακόμη, στο πόρισμα αναφέρεται ότι ανήκουν στην περιουσία του αποβιώσαντος δημοσιογράφου διαμερίσματα στην Ουάσιγκτον, στο Μπέβερλι Χιλς, στο Λας Βέγκας, στο Μαϊάμι και ένα στο Olympic Tower της 5ης Λεωφόρου στο Μανχάταν κ.ο.κ.

Πρέπει να επισημανθεί ότι ο εκλιπών ήταν φορολογικός κάτοικος του Μονακό, κάτι που περιπλέκει την εισαγγελική έρευνα, χωρίς αυτό να σημαίνει αρχικά κάτι, αφού είχε δραστηριοποίηση (επιχειρηματική και επαγγελματική) και στην Ελλάδα, αλλά και υποχρεώσεις. Μάλιστα, λόγω της εκδοτικής και δημοσιογραφικής του ιδιότητας έπρεπε να καταθέτει κάθε χρόνο δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης («πόθεν έσχες»).

Από τις πρώτες κινήσεις των εισαγγελικών Αρχών ήταν η κατάσχεση του συνόλου της περιουσίας (όση έχει αποκαλυφθεί μέχρι τώρα) του Γιώργου Τράγκα και της συζύγου του Μαρίας Καρρά. Η τελευταία μάλιστα είχε μαζί με τον αποβιώσαντα δημοσιογράφο κοινούς λογαριασμούς και θυρίδες σε τράπεζες, ενώ ήταν και μέτοχος στις επιχειρήσεις που διατηρούσε εκείνος. Επίσης, κάποια από τα 17 ακίνητα που βρέθηκαν ήταν στο όνομα και των δύο, δηλαδή του Γιώργου Τράγκα και της κυρίας Καρρά.

Το επόμενο βήμα των εισαγγελικών Αρχών ήταν η κατάσχεση της περιουσίας δύο στενών συνεργατών του, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, οι οποίοι φέρονται να είχαν ουσιαστική συμμετοχή στην απόκτηση της μυθώδους περιουσίας του. Τα δύο αυτά πρόσωπα ήταν μέτοχοι στις εταιρείες του Γιώργου Τράγκα, ενώ διαδραμάτισαν ουσιαστικό ρόλο στη μεταφορά χρηματικών ποσών και στην αγορά της κινητής και ακίνητης περιουσίας του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου