Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Η Κίνα έριξε στη θάλασσα ένα νέο αεροπλανοφόρο που κατασκεύασε εξ ολοκλήρου

  Κυριακή, 19 Ιουνίου, 2022

Ο συμβολισμός πίσω από το όνομα που επέλεξαν οι Κινέζοι και οι αναβαθμισμένες επιχειρησιακές δυνατότητες του Fujian.
Φωτογραφία με το Fujian μέσα στο ναυπηγείο, κατά την επίσημη τελετή καθέλκυσης στις 17 Ιουνίου 2022. (CCTV via AP)
Φωτογραφία με το Fujian μέσα στο ναυπηγείο, κατά την επίσημη τελετή καθέλκυσης στις 17 Ιουνίου 2022. (CCTV via AP)
VIA ASSOCIATED PRESS

Το Πεκίνο καθέλκυσε την Παρασκευή ένα νέο αεροπλανοφόρο υψηλής τεχνολογίας το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου στην Κίνα, κάτι που θεωρείται σημαντικό στρατιωτικό ορόσημο.

Το αεροπλανοφόρο ”Φουτζιάν” (Fujian) έπλευσε για πρώτη φορά στη θάλασσα από το λιμάνι της Σαγκάης, αναφέρει στην ιστοσελίδα της η κινεζική εφημερίδα Global Times.

Ο Xu Qiliang, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κεντρικής Επιτροπής της Κίνας και αντιπρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής, ήταν παρών στην τελετή.

«Το Fujian είναι το πρώτο πλήρως εγχώρια αναπτυγμένο αεροπλανοφόρο της Κίνας με ηλεκτρομαγνητικούς καταπέλτες», ανέφερε το ρεπορτάζ.

Το ισχυρό αεροπλανοφόρο έχει «εκτόπισμα άνω των 80.000 τόνων».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται καθώς οι ΗΠΑ και η Κίνα συγκρούονται σε επίπεδο στρατηγικής στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, η οποία διαθέτει τεράστια αποθέματατα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η Κίνα εκτόξευσε το πρώτο της αεροπλανοφόρο “Liaoning” το 2012, ενώ ακολούθησε το δεύτερο αεροπλανοφόρο “Shandong” το 2019. To Fujian θα δοκιμαστεί επί τρία χρόνια, πριν παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό της χώρας για να τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

"Σόου" κινεζικής έμπνευσης με χρώματα και υδάτινες αψίδες κατά την καθέλκυση του Fujian στις 17 Ιουνίου 2022. (CCTV via AP)
VIA ASSOCIATED PRESS

Περισσότερα αεροσκάφη, μεγαλύτερες επιχειρησιακές δυνατότητες

«Fujian» - το όνομα του νέου αεροπλανοφόρου - είναι επίσης το όνομα της ανατολικής παράκτιας κινεζικής επαρχίας που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το νησί της Ταϊβάν!

Κάτι που οδηγεί φυσικά σε εικασίες από χρήστες του Διαδικτύου, ότι το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ”στην προάσπιση της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας και των αναπτυξιακών συμφερόντων της Κίνας στο ζήτημα της Ταϊβάν”.
Το Fujian μπορεί να μεταφέρει περισσότερα αεροσκάφη σε σύγκριση με τα αεροπλανοφόρα που ήδη διαθέτει το Πεκίνο. Η χρήση ηλεκτρομαγνητικών καταπέλτων για την αντικατάσταση της ”ράμπας για άλματα σκι” (είναι η παλαιότερη τεχνολογία υποβοήθησης αεροσκαφών κατά την απογείωσή τους) οδηγεί σε σημαντική αύξηση των δυνατοτήτων απογείωσης αεροσκαφών, καθώς επιτρέπει στα αεροσκάφη να απογειώνονται μεταφέροντας περισσότερα καύσιμα και πυρομαχικά,

Παράλληλα, επιτρέπει να απογειωθούν και βαρύτερα αεροσκάφη, όπως είναι τα αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και τα αεροπλάνα που μεταφέρουν φορτία cargo, επιχειρώντας από το αεροπλανοφόρο. Οι ηλεκτρομαγνητικοί καταπέλτες είναι ανώτεροι από τους αντίστοιχους ατμού επειδή είναι ελαφρύτεροι, χρησιμοποιούν λιγότερους ενεργειακούς πόρους, επαναφορτίζονται γρηγορότερα και μπορούν να αλλάξουν την ισχύ εξόδου, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες εκτόξευσης διαφορετικών τύπων αεροσκαφών, εξηγούν αναλυτές στρατιωτικών εξοπλιστικών προγραμμάτων.

ΠΗΓΕΣ: Global Times China, Anadolu Agency

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου