Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Βόλος: Κατηγορούμενος απείλησε την εισαγγελέα της έδρας

  Παρασκευή, 17 Ιουνίου, 2022

Στην Κω διάδικος πέταξε πέτρα στην έδρα ενώ στο Ναύπλιο, κατηγορούμενος τράβηξε όπλο στους δικαστές.

Ακόμη ένα εξωφρενικό περιστατικό διαδραματίστηκε στα δικαστήρια αυτή τη φορά στο προσκήνιο ήρθε ο Βόλος.

Κατηγορούμενος απείλησε την εισαγγελέα της έδρας ενώ μόλις πριν λίγες μέρες είχαμε το περιστατικό στα δικαστήρια Ναυπλίου όπου κατηγορούμενος, έβγαλε όπλο στους δικαστές αλλά και το περιστατικό στο Πρωτοδικείο της Κω, όπου ένας από τους διάδικους πέταξε πέτρα προς την έδρα, σπάζοντας το προστατευτικό πλαστικό και τραυματίζοντας στο μάτι τον γραμματέα.

Το νέο περιστατικό εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια των δικαστών και του προσωπικού των δικαστηρίων ενώ ήδη οι δικαστικές και εισαγγελικές ενώσεις ζητούν τη λήψη μέτρων για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

«Θα σε καρυδώσω και θα σε στείλω φυλακή»

Πρωταγωνιστής του επεισοδίου ένας 47χρονος Αλβανός, που είναι προφυλακισμένος στις φυλακές Λάρισας για ενδοοικογενειακά επεισόδια σε βάρος της σε διάσταση συζύγου του και των πεθερικών του και έχει απασχολήσει πολλές φορές την τοπική κοινωνική γνώμη.

Το πρωί της Τετάρτης είχε προγραμματιστεί να δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για δύο υποθέσεις ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης και απειλής, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Ωστόσο, πριν τη δίκη μάλωσε με την σε διάσταση σύζυγό του και την πεθερά του, που ήταν μάρτυρες κατηγορίας, μεταφέρθηκε από τους αστυνομικούς στο κρατητήριο των Δικαστηρίων και καθώς μεταφερόταν διασταυρώθηκε με την εισαγγελέα έδρας στον διάδρομο.

Στη θέα της εισαγγελέως, ο 47χρονος την απείλησε λέγοντας… «θα σε καρυδώσω και θα σε στείλω φυλακή»!

Η εκδίκαση των δύο υποθέσεων αναβλήθηκε, διότι οι δύο πλευρές θα προσπαθήσουν να βρουν λύση στις διαφορές τους μέσω ποινικής διαμεσολάβησης.

Οι υποθέσεις αφορούσαν απειλές και σωματικές βλάβες με τα χέρια κατά της πεθεράς του 56 χρονών από την Αλβανία, στις 18 Ιουνίου 2021, ενώ στις 22 Ιουνίου πέρυσι την είχε απειλήσει ότι θα τη σκοτώσει κρατώντας κουζινομάχαιρο.

Ο 47χρονος αλλοδαπός την τελευταία φορά καταδικάστηκε και κρατείται στις φυλακές Λάρισας από τις 19 Μαΐου 2022 διότι μια μέρα πριν, το πρωί, πήγε στο σπίτι του προσπάθησε να πηδήξει τα κάγκελα για να μπει στην αυλή.

Στη θέα του πεθερού του, άρχισε να τον βρίζει, όπως και την σε διάσταση γυναίκα του και την πεθερά του, που δεν βρισκόταν στο σπίτι και απειλούσε «θα σας κάψω», ενώ στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένα μπιτόνι με βενζίνη. Είχε δε καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους και εννέα μηνών.

Πηγή: dikastiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου