Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Α λέξης Τσίπρας: «Χρέος μας να κληροδοτήσουμε στα παιδιά που γεννιούνται έναν βιώσιμο πλανήτη»

Δευτέρα 6/6/2022

"Πλανητάρχης" ο Αλέξης!

Πίσω από τις «βαρύγδουπες εξαγγελίες» και τη δημιουργία υπουργείου Κλιματικής Κρίσης, «υπάρχει η ίδια ανεπάρκεια, τα ίδια ελλείμματα συντονισμού, ενός κρατικού μηχανισμού που εδώ και καιρό δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλέξης Τσίπρας: «Χρέος μας να κληροδοτήσουμε στα παιδιά που γεννιούνται έναν βιώσιμο πλανήτη» | tovima.gr

«Ανεπάρκεια και έλλειψη συντονισμού του κρατικού μηχανισμού, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις», καταλογίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο στα νότια προάστια της Αθήνας, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, δυστυχώς, δεν είναι μια μέρα γιορτής», αναφέρει ο κ. Τσίπρας στο μήνυμά του και προσθέτει: «Το φετινό καλοκαίρι ξεκίνησε άσχημα. Μια στην αρχή μικρής έκτασης πυρκαγιά, μέσα στον αστικό ιστό, κατέστρεψε δεκάδες κατοικίες και λίγο έλλειψε να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η δικαιολογία του αιφνιδιασμού της κρατικής μηχανής απέναντι στη μόνιμη απειλή της κλιματικής κρίσης δεν μπορεί πλέον να αποτελεί άλλοθι μιας χώρας που θέλει να πηγαίνει μπροστά», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και εξέφρασε τους φόβους του ότι «πίσω από τις βαρύγδουπες εξαγγελίες και τη δημιουργία υπουργείου Κλιματικής Κρίσης, υπάρχει η ίδια ανεπάρκεια, τα ίδια ελλείμματα συντονισμού, ενός κρατικού μηχανισμού που εδώ και καιρό δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Εύχομαι να διαψευστώ, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτή τη φορά δικαιολογίες δεν υπάρχουν», όπως είπε.

Γενικεύοντας, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε: «Η κλιματική κρίση είναι παρούσα και η αντιμετώπισή της οφείλει να βρίσκεται στον πυρήνα των πολιτικών μας και στις καθημερινές μας μάχες. Η προσωπική υποχρέωση του καθενός μας προς τα παιδιά μας, αλλά και η πολιτική μας υποχρέωση προς τις επόμενες γενιές, είναι να μην τους κρατήσουμε εγκλωβισμένους σε ένα αβίωτο μέλλον. Να αξιοποιήσουμε κάθε μέσο και κάθε στιγμή, ώστε να κληροδοτήσουμε στα παιδιά που γεννιούνται σήμερα έναν βιώσιμο πλανήτη για να ζουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου