Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Σφοδρό επεισόδιο Ακάρ-Ελλήνων βουλευτών σε συνεδρίαση του ΝΑΤΟ -Τι του είπαν και έφυγε εκνευρισμένος

Τρίτη, 14 Ιουνίου, 2022

Ενταση ανάμεσα στον Χουλουσί Ακάρ και Ελληνες βουλευτές

Έντονη αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, προς Έλληνες βουλευτές σε συνεδρίαση της κοινής επιτροπής του ΝΑΤΟ.

Οι Έλληνες βουλευτές Σπήλιος Λιβανός και Μανούσος Βολουδάκης άσκησαν κριτική στον Τούρκο υπουργό για υπερπτήσεις και Κυπριακό. Ο κ. Ακάρ εκνευρίστηκε από τις παρεμβάσεις και αποχώρησε από την αίθουσα.

Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν κατά την κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ (NATO PA) και της Ειδικής Ομάδας Μεσογείου και Μέσης Ανατολής, στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο Ακάρ μοιράστηκε τις προσεγγίσεις της Τουρκίας σε θέματα άμυνας και ασφάλειας.

Όταν, ωστόσο, κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις που του απηύθυναν Λιθουανοί και Ισπανοί βουλευτές σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ, ο Ακάρ αντέδρασε έντονα τη στιγμή που ένας από τους Έλληνες βουλευτές χρησιμοποίησε τη φράση «Συνεχίζετε να είστε κατακτητές στη βόρεια Κύπρο».

Οι Έλληνες βουλευτές Σπήλιος Λιβανός και Ανδρέας Λοβέρδος

Μάλιστα, για να διακόψει τη διαδικασία, προτού προλάβει να θέσει τις ερωτήσεις του και ο τρίτος Έλληνας βουλευτής, ο Ανδρέας Λοβέρδος, προφασίστηκε ότι έπρεπε να αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου συνεδρίαζαν οι υπουργοί Άμυνας, αλλά έμεινε στην αίθουσα για πολλή ώρα μετά τον καβγά. Πριν φύγει από το βήμα, ωστόσο, σχολίασε: «Πολλοί Έλληνες μιλάτε».

Όταν ο Χουλουσί Ακάρ άρχισε να θέτει τα ζητήματα των χωρικών υδάτων, αποστρατιωτικοποίησης νησιών -κάτι που το χαρακτήρισε «χρόνιο πρόβλημα»- και όλης της γνωστής ρητορικής της Τουρκίας και κατηγόρησε την Ελλάδα ότι υποθάλπει την τρομοκρατία, τον λόγο πήραν οι Έλληνες βουλευτές και του απάντησαν ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και ότι η Ελλάδα πολεμά την τρομοκρατία.

Στη συνέχεια τού είπαν πως «δεν μπορείτε εσείς να λέτε ότι σέβεστε την κυριαρχία χωρών από τη στιγμή που έχετε εισβάλει στην Κύπρο, από τη στιγμή που αμφισβητείτε την κυριαρχία νησιών».

Ο κ. Ακάρ, εκνευρισμένος, απαντούσε στις ερωτήσεις των Ελλήνων βουλευτών. Τον ρώτησαν για το casus belli, λέγοντάς του πώς μπορεί να υπάρχει ΝΑΤΟϊκή συμμαχία όταν υπάρχει το casus belli, όταν υπάρχει αυτή η εχθρική συμπεριφορά. Η κόντρα συνεχίστηκε για 12-13 λεπτά.

Ο Χουλουσί Ακάρ συνέχισε να μιλά για τις τουρκικές θέσεις, υποστηρίζοντας ότι η ελληνική ρητορική τροφοδοτεί τις εντάσεις και επιδεινώνει την κατάσταση ανάμεσα στις δύο χώρες, με τους Έλληνες βουλευτές να του απαντούν με τις θέσεις της Ελλάδας -και η κόντρα συνεχίστηκε, μέχρι ο Ακάρ να αποχωρήσει από την αίθουσα.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου