Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Σκέψεις και γνώμη. Ανασχηματισμός σύντομα, εκλογές το Φθινόπωρο, Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, Συνασπισμού;

 Πέμπτη, 9 Ιουνίου, 2022

 Του Βασίλη Καυκά

Ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, τα κροκοδείλια δάκρυα της Δύσης, η Οικονομία, ο Πληθωρισμός, η Έλλειψη Τροφίμων, η Ενέργεια είναι θέματα που κάνουν όλο τον πλανήτη να βρίσκεται σε δίλημμα για το τι θα γίνει αύριο.  Υπολογίζουν ότι το πρόβλημα με τα καύσιμα θα περάσει ακόμα και το ενεργειακό πρόβλημα της δεκαετίας του 1970!  Τα ερωτήματα είναι:  Θα επεκταθεί ο πόλεμος πέραν της Ουκρανίας;  Θα μπει το ΝΑΤΟ ενεργά και φανερά στον πόλεμο της Ουκρανίας;  Τι θα κάνει η Κίνα;  Τι θα κάνει η Τουρκία; 

Όλα αυτά είναι στο τραπέζι των συζητήσεων του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Μιας Ένωσης που φαντάζει ότι είναι ενωμένη με ζίλο-τέϊπ!  Βλέπετε, την Ευρώπη την ενδιέφερε μέχρι σήμερα η οικονομία και όχι η στρατιωτική ένωση της γηραιάς Ηπείρου.  Την ενδιέφερε πως θα αλλοιώσουν τους λαούς για να χάσουν την εθνική τους ταυτότητα.  Από την άλλη μεριά οι Αμερικάνοι δεν θα έβλεπαν με καλό μάτι μία Στρατιωτική Ένωση της Ευρώπης πέραν του ΝΑΤΟ.

Έτσι, φτάσαμε στον Ιούνιο του 2022 και ένα μαύρο σύννεφο είναι πάνω από την Ευρώπη και την Ελλάδα.  Την Ελλάδα που έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα.  Είχε, έχει και θα έχει μέχρι που θα αλλάξουμε νοοτροπία σαν λαός, πολιτική ηγεσία και κυβέρνηση.

Άφησα την κυβέρνηση τελευταία αλλά θα ασχοληθώ πρωτίστως με αυτή.  Έχει γίνει όμηρος της αντιπολίτευσης (γνωστό φαινόμενο στην Ελλάδα).  Περπατάει σημειωτόν μη τυχών δυσαρεστήσει την αντιπολίτευση.  Μα κ. Μητσοτάκη ο λαός σε ψήφισε για να κάνεις τομές και αλλαγές.  Βέβαια με το υλικό που υπάρχει στην Ελληνική Πολιτική πως μπορείς να κάνεις μέγαρα και ουρανοξύστες!   Πως μπορείς να πας μπροστά όταν το Κράτος είναι το Α και το Ω στη ζωή του Έλληνα.   Οι πάντες το λένε, (ταμεία, υπουργεία, περιφέρειες, δήμοι) ότι δεν έχουν χρήματα και περιμένουν από το κράτος!  Ένα κράτος που συνέχεια αγοράζει από το υστέρημα του Έλληνα, πολεμικό υλικό, πολεμικά αεροπλάνα, φρεγάτες… για να αντιμετωπίσει, εάν χρειαστεί, ένα «σύμμαχο» του ΝΑΤΟ!  Και καταχρεώνετε για να χρωστάμε στον αιώνα τον άπαντα!

Ο λαός προσπαθεί να ζήσει με μισθούς του 1990 ενώ τα πάντα έχουν ακριβύνει.  Γεροντάκια, που είναι το 1/3 του πληθυσμού να ζει κάτω από το όριο της φτώχιας.  Μόνο με επιδοτήσεις προσπαθεί να τα βγάλει πέρα ο λαός. 

Κάποτε οι μετανάστες έστελναν αλλά κι εμείς αποξενωθήκαμε ύστερα από τόσα χρόνια.  Θα σταθώ για λίγο εδώ.  Οι τελευταίες κυβερνήσεις ξέχασαν τους μετανάστες και μόνο όταν οι μετανάστες ή παιδιά μεταναστών έχουν χρήμα ή έχουν ανέβει στην πολιτική στη χώρα που ζούνε τους πλησιάζουν οι αξιωματούχοι και πιθανόν να χρησιμοποιούν τις γνωριμίες για δικό τους, προσωπικό, όφελος!  Δεν έχει γίνει τίποτα για τις σχέσεις Ομογένειας των ΗΠΑ με την Ελλάδα.  Κυριολεκτικά μας ξέχασαν.  Εκτίμησή μου είναι ότι θα το βρουν μπροστά τους οι πολιτικάντηδες της Ελλάδας.  Το ενδιαφέρον για τις εκλογές και η εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους από Έλληνες ομογενείς των ΗΠΑ και Καναδά είναι πολύ μικρή.  Απαξίωση για τον εκλογικό νόμο θα έλεγα που μας βλέπουν σαν ξένο σώμα.  Κρίμα η διπλωματία και η στάση της Αθήνας. Εδώ κι εάν χρειάζεται εθνική στρατηγική πολιτική για την Ελληνική Ομογένεια στις ΗΠΑ!

Επανέρχομαι στη σημερινή παγκόσμια κατάσταση.  Άραγε θα προλάβουμε να πάμε φέτος διακοπές στην Ελλάδα;  Θα μας «αφήσει» ο Ερντογάν που απειλή κάθε ημέρα.  Τα νησιά και η Κύπρος είναι καθημερινά στα νέα.

Από την Αθήνα μαθαίνω ότι έρχεται νέος ανασχηματισμός για να πάρουν υπουργείο κάποιοι δυσαρεστημένοι και να ανακατευτεί η τράπουλα με σχεδόν σίγουρο να έχουμε εκλογές μέσα στο 2022.  Η ακρίβεια δεν αντέχεται και θα γονατίσει η κυβέρνηση με καθόλου απίθανο να σχηματιστεί κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας και μετά Κυβέρνηση Συνασπισμού.

Υπερήφανε Ελληνικέ Λαέ.  Πάλι από την αρχή!

Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου