Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Η Αγγελική Βουρνά νέα πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας

 Πέμπτη, 16 Ιουνίου, 2022

ΣΙΚΑΓΟ. Η Αγγελική Βουρνά αναλαμβάνει τα ηνία της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, μετά τις διεργασίες που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του 75ου Συνεδρίου της οργάνωσης, που έλαβε χώρα από τις 9 έως και τις 12 Ιουνίου στην πόλη του Σικάγου.

Η κ. Βουρνά, η οποία μέχρι πρότινος υπηρετούσε το Δ.Σ. από τη θέση της Β’ Αντιπροέδρου, είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας, σηματοδοτώντας μια ακόμη σημαντική εξέλιξη στη δραστηριότητα των Αρκάδων της Αμερικής.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα που η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής με εξέλεξε να είμαι η πρόεδρός της για τα επόμενα δύο χρόνια. Είναι η πρώτη φορά στα 90 χρόνια από την ίδρυσή της που εξέλεξε μία γυναίκα στο αξίωμα της προέδρου. Αναλαμβάνω τα καθήκοντά μου με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που απαιτεί η θέση αυτή», ανέφερε η Αγγελική Βουρνά, η οποία και προέρχεται από τον ιστορικό Σύλλογο Αρκάδων Νέας Υόρκης «Γέρος του Μωριά».

Κατόπιν τούτου, η νέα πρόεδρος θα κληθεί να ηγηθεί σε ένα Διοικητικό Συμβούλιο που έχει έντονη την παρουσία των γυναικών, αλλά και της νεολαίας, στοιχείο που εντείνει την αισιοδοξία πως η οργανωμένη Αρκαδική ομογένεια έχει, εκτός από παρόν, κι ένα εξίσου ευοίωνο μέλλον.

«Είμαι ευτυχής που στην καινούργια διοίκηση μετέχουν και άλλες πέντε γυναίκες, οι οποίες με τον ενθουσιασμό τους και τις ικανότητές τους θα προσεγγίσουν τα θέματα με διαφορετικό τρόπο και θα φέρουν μία ισορροπία, η οποία θα βοηθήσει στη διεκπεραίωση των νέων απαιτήσεων και προκλήσεων. Ενα άλλο χαρακτηριστικό της νέας Διοίκησης είναι η συμμετοχή πολλών νέων με εξαιρετικές ικανότητες και σύγχρονες ιδέες, και οι οποίοι θα δώσουν μια νέα πνοή στην Ομοσπονδία μας», προσέθεσε η κ. Βουρνά.

Ειδικότερα, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε ως εξής: Αγγελική Βουρνά (Πρόεδρος), Ευαγγελία Σουρούνη (Α’ Αντιπρόεδρος), Γιάννης Μπουρνάζος (Β’ Αντιπρόεδρος), Γιώργος Ξερακιάς (Γ’ Αντιπρόεδρος), Δρ. Ιωάννης Σαραντόπουλος (Γενικός Γραμματέας), Ιωάννης Βέμης (Ταμίας), Κατερίνα Λιάπη (Νομική Σύμβουλος), Ελένη Κατσιμάλη (Σύμβουλος Νεολαίας), Ανδρέας Παπαντωνίου (Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής), Γεώργιος Σουρούνης (Αντιπρόεδρος Συμβουλευτικής Επιτροπής) και Γιώργος Ρεβελιώτης (Πρόεδρος Επιτροπής Παναρκαδικού Νοσοκομείου).

Ως μέλη εξελέγησαν οι Γεώργιος Κανελλόπουλος, Θεοχάρης Μητσινίκος, Κώστας Καπογιάννης (τ. πρόεδρος) και Δημήτρης Φίλιος (τ. πρόεδρος). Παράλληλα, θα τοποθετηθούν δυο ακόμη μέλη, τα οποία θα προέρχονται από τη Δυτική Περιφέρεια, όπου και πρόκειται σύντομα να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

«Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής είναι και θα μείνει ένα ζωντανό δυνατό και δραστήριο κομμάτι της Ομογένειας με διαχρονική προσφορά σε θέματα που αφορούν την Ομογένεια και γενικότερα τον Ελληνισμό. Ευελπιστώ ότι θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας και την προσφορά μας για το καλό του Ελληνισμού της Αμερικής και των απανταχού Ελλήνων», κατέληξε η Αγγελική Βουρνά, εκφράζοντας την πεποίθηση πως οι δεσμοί με την πατρίδα θα πρέπει να παραμείνουν άρρηκτοι.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου