Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Νικητής στην Πενσυλβάνια ο Τουρκοαμερικανός Μεχμέτ Οζ, έτοιμος να γράψει ιστορία

 Κυριακή, 5 Ιουνίου, 2022


ΧΑΡΙΣΜΠΕΡΓΚ ΠΕΝΣΥΛΒΑΝΙΑ. Ιστορία ετοιμάζεται να γράψει ο διάσημος καρδιοχειρουργός και τηλεοπτική προσωπικότητα, Δρ Μεχμέτ Οζ (Dr. Mehmet Oz), καθώς μετά την αποχώρηση του Ντέιβιντ ΜακΚόρμικ από την διεκδίκηση της νίκη στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών της Πενσυλβάνιας, είναι πιθανό να γίνει ο πρώτος Αμερικανός τουρκικής καταγωγής Ρεπουμπλικανός στη Γερουσία των ΗΠΑ.

Μετά από μια σκληρή εκστρατεία που κόστισε εκατομμύρια δολάρια σε τηλεοπτικές διαφημίσεις, ο ΜακΚόρμικ εξέδωσε την Παρασκευή ανακοίνωση με την οποία έκανε γνωστό ότι δεν θα συνέχιζε να διεκδικεί επανακαταμέτρηση των ψήφων στην πολιτεία και υποσχέθηκε να βοηθήσει στην ενότητα του κόμματος πίσω από τον Δρ Οζ.

«Είναι πλέον ξεκάθαρο σε μένα, με την εκ νέου καταμέτρηση να έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό, ότι έχουμε έναν υποψήφιο», δήλωσε ο ΜακΚόρμικ σε ένα πάρτι της εκστρατείας του σε ξενοδοχείο του Πίτσμπουργκ. «Και σήμερα τηλεφώνησα στον Μεχμέτ Οζ για να τον συγχαρώ για τη νίκη του».

Αριστερά ο Ντέιβιντ Μακόρμικ και δεξιά ο Μεχμέτ Οζ. (AP Photo/File)

Η υποχώρηση του ΜακΚόρμικ σημαίνει την έναρξη μιας σκληρής μάχης ανάμεσα στον Οζ, ο οποίος υποστηρίζεται από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζον Φέτερμαν (John Fetterman), η οποία αναμένεται να συγκεντρώσει πάνω της την προσοχή όλης της χώρας.

Ο ΜακΚόρμικ είχε θέσει ζήτημα καθ’ όλη τη διάρκεια της εκστρατείας τους για την διπλή υπηκοότητα του Οζ (αμερικανική και τουρκική), λέγοντας πως ο αντίπαλός του αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας. Εάν εκλεγεί, ο Οζ θα γίνει και ο πρώτος Μουσουλμάνος γερουσιαστής της χώρας.

Γεννημένος στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Oz υπηρέτησε στον στρατό της Τουρκίας και ψήφισε στις εκλογές του 2018. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι αν κερδίσει στις εκλογές του Νοεμβρίου θα απεκδυθεί την τουρκική υπηκοότητα, ενώ είχε κατηγορήσει τον ΜακΚόρμικ για «προκατειλημμένες» επιθέσεις.

Πηγή: «Associated Press»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου