Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Μπλόκο στην Τουρκία με ελληνικές αεροναυτικές ασκήσεις στο Αιγαίο – Σε ετοιμότητα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

 Δευτέρα, 13 Ιουνίου, 2022

Οι ασκήσεις ξεκινούν την Τρίτη σε νησιά που η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία

Μπλόκο στην Τουρκία με ελληνικές αεροναυτικές ασκήσεις στο Αιγαίο – Σε ετοιμότητα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις | tovima.gr

Οι εκτός ορίων προκλήσεις της Τουρκίας που φλερτάρει ανοιχτά με το θερμό επεισόδιο θέτουν σε ετοιμότητα της ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για πάν ενδεχόμενο και προκειμένου να αντιμετωπιστεί το όποιο απευκταίο σενάριο οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας ετοιμάζουν μια σειρά από αεροναυτικές ασκήσεις όλο το καλοκαίρι, με την πρώτη να είναι στις 14 του μήνα.

Έμπρακτο μήνυμα

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις λαμβάνοντας υπόψη την κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας και προκειμένου να έχουν σε ετοιμότητα αρκετές μονάδες στο πεδίο προχωρούν στον προγραμματισμό μιας σειράς ασκήσεων, κυρίως αεροναυτικών σε όλο το εύρος της ελληνικής επικράτειας.

Η πλησιέστερη ημερολογιακά ελληνική αεροναυτικη άσκηση είναι στις μεθαύριο Τρίτη 14 του μήνα στην περιοχή μεταξύ Αστυπάλαιας, Τήλου και Ρόδου και η επόμενη άσκηση είναι στις 16 του μήνα στον Άη Στράτη.

Και οι δύο αυτές περιοχές είναι κοντά σε νησιά που διεκδικεί η Τουρκία, αμφισβητώντας το καθεστώς τους και ζητώντας την αποστρατιωτικοποίησή τους. Οι ασκήσεις αυτές από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ένα έμπρακτο μήνυμα της Αθήνας ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να απεμπολήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Η στρατιωτική μηχανή το κυρίως εργαλείο αυτών των προκλήσεων

Στο μεταξύ η Τουρκία συνεχίζει να τροφοδοτεί την ένταση στο Αιγαίο. Ο ίδιος ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το πεδίο της άσκησης «Εφές» την Πέμπτη ήταν σαφής ως προς τις προθέσεις της Τουρκίας. Η στρατιωτική μηχανή της Άγκυρας είναι το κυρίως εργαλείο αυτών των προκλήσεων.

Στις 09:00 το πρωί του Σαββάτου μια ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής παραβίασε τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας πλησιάζοντας σχεδόν το ένα χιλιόμετρο στις βραχονησίδες των Ιμίων. Ο εντοπισμός της από σκάφος του Λιμενικού ανάγκασε το τουρκικό σκάφος να αποχωρήσει γρήγορα.

Το καινούργιο στοιχείο

Στον αέρα οι παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου δεν είναι κάτι καινούργιο. Το νέο ποιοτικό στοιχείο που έχει ωστόσο προστεθεί είναι εκείνο των παραβιάσεων και τα Σαββατοκύριακα και η χρήση και μη επανδρωμένων αεροσκαφών για αυτό τον σκοπό.

Χαρακτηριστικό της τουρκικής προκλητικότητας είναι το γεγονός πως από την αρχή Ιουνίου έχουν σημειωθεί 208 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, με τους τούρκους χειριστές να προτιμούν το βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι και σήμερα είχαμε παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου. Ένα τουρκικό drone μπήκε στο FIR και πέταξε στο νοτιοανατολικό Αιγαίο σημειώνοντας 13 παραβιάσεις.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου