Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Διευθυντής φινλανδικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα: "Δικτάτορας ο Ερντογάν"

 Σάββατο, 11 Ιουνίου, 2022

Ένα από τα αιτήματα του Ερντογάν για να επιτρέψει στη Φινλανδία και τη Σουηδία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ είναι η απαγόρευση συνεντεύξεων με αρχηγούς "τρομοκρατών".
VIA ASSOCIATED PRESS

Ο διευθυντής και αρχισυντάκτης του κρατικού φινλανδικού τηλεοπτικού σταθμού Yle, Γιούκο Γιόκινεν απέρριψε κατηγορηματικά τις απαιτήσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να σταματήσει να μεταδίδει συνεντεύξεις με αρχηγούς ”τρομοκρατών”, αποκαλώντας τις ”παραληρηματικές φαντασιώσεις ενός δικτάτορα”, ανέφερε το EuroActiv.

Ένα από τα αιτήματα του Ερντογάν να επιτρέψει στη Φινλανδία και τη Σουηδία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ είναι η απαγόρευση συνεντεύξεων με αρχηγούς τρομοκρατών από τοπικούς κρατικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς.

Η Τουρκία θεωρεί ότι οι δύο χώρες υποθάλπουν πρόσωπα που συνδέονται με το PKK και υποστηρικτές του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Αγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016.

Τα σχόλια του Ερντογάν πιθανότατα συνδέονται με πρόσφατες αναφορές από τη Φινλανδική Εταιρεία Ραδιοφωνίας (YLE) από τη Συρία και μια συνέντευξη με τον Κούρδο ηγέτη Σαλίχ Μουσλίμ.

″Ο κόσμος δεν θα αλλάξει με την προσπάθεια ελέγχου των μέσων ενημέρωσης και της ελευθερίας του λόγου”, είπε ο Γιόκινεν στον ιστότοπο του YLE.

Θέση επί του θέματος πήρε και ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Πέεκα Χάβιστο. ”Η φινλανδική εταιρεία ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης, όπως όλα τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα, απολαμβάνει απόλυτη ελευθερία του Τύπου”, είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου