Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Κατάκολο: «Απόβαση» 5.000 τουριστών με κρουαζιερόπλοια

Πέμπτη, 16 Ιουνίου, 2022

Ημέρες προ Covid-19 έζησε σήμερα το Κατάκολο, σύμφωνα με

τον δήμο Πύργου, λόγω της άφιξης τριών μεγάλων κρουαζιερόπλοιων

Κατάκολο: «Απόβαση» 5.000 τουριστών με κρουαζιερόπλοια

Ημέρες προ Covid-19 έζησε σήμερα το Κατάκολο, σύμφωνα με τον δήμο Πύργου, λόγω της άφιξης τριών μεγάλων κρουαζιερόπλοιων, στα οποία επέβαιναν κυρίως Αμερικανοί πολίτες.

Σύμφωνα πάντα με τον δήμο, «οι τουρίστες που αποβιβάστηκαν στο Κατάκολο εκτιμάται ότι ξεπέρασαν τους 5.000 και οι οποίοι κινήθηκαν τόσο μέσα στο Κατάκολο, όσο και στην ευρύτερη περιοχή, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που προτίμησαν να ξεναγηθούν και στην πόλη του Πύργου».

Όσον αφορά τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων μέσα στο 2022, από τον δήμο Πύργου εκτιμάται ότι «η φετινή σεζόν θα είναι μια από τις καλύτερες σε επισκεψιμότητα στο λιμάνι του Κατάκολου, καθώς οι αφίξεις αναμένεται να αγγίξουν ή και να ξεπεράσουν αυτές του 2019, ενώ οι αναβαθμισμένες υπηρεσίες που προσφέρει το λιμάνι, το καθιστούν πλέον έναν πιο ισχυρό πόλο της κρουαζιέρας».

Σημειώνεται πως την τελευταία τριετία το Κατάκολο κατατάσσεται στα κορυφαία πέντε λιμάνια της Ελλάδας, σε ό,τι αφορά τις αφίξεις τουριστών, ξεπερνώντας μάλιστα κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, όπως η Σαντορίνη, τα Χανιά, καθώς και νησιά των Κυκλάδων.

Για τη φετινή τουριστική σεζόν αναμένεται να ξεπεραστούν κατά πολύ ακόμα και το νούμερα του 2019, όπου ο αριθμός αφίξεων επιβατών κρουαζιέρας έφτασε τους 413.716, ενώ την ίδια χρονιά αφίχθηκαν 199 κρουαζιερόπλοια. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη φετινή σεζόν έχουν προγραμματιστεί 175 αφίξεις κρουαζιεροπλοίων, με τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο να μετρούν τις περισσότερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου