Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Stratolaunch: Το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου ετοιμάζεται να απογειωθεί

   Παρασκευή, 13 Μαΐου, 2022

Με άνοιγμα φτερών μεγαλύτερο από ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, το Stratolaunch είναι σήμερα το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο.
GENE BLEVINS VIA REUTERS

Το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου, που κατασκευάζει η εταιρεία Stratolaunch και ονομάζεται Roc, πραγματοποίησε την τρίτη επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση του, διάρκειας σχεδόν πέντε ώρες πάνω από την έρημο Μοχάβι στις ΗΠΑ, με τα πλάνα να προκαλούν ενθουσιασμό και αισιοδοξία για το μέλλον των υπερηχητικών πτήσεων.

Το Roc θεωρείται το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο, ως προς το άνοιγμα των φτερών του, αφού ξεπερνά τα 117 μέτρα, δηλαδή είναι πολύ μεγαλύτερο από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και από το άνοιγμα φτερών ενός Airbus A380, το οποίο υπολογίζεται σε 79,75 μέτρα.

Έχει άνοιγμα φτερών 130 μέτρων, μήκος μεγαλύτερο από το αντίστοιχο ενός γηπέδου ποδοσφαίρου (μέχρι 120 περίπου μέτρα) και φέρει έξι κινητήρες Boeing 747 που ο καθένας ζυγίζει 4 τόνους.

Το αεροσκάφος φέρει 28 ρόδες, ύψος περίπου 1,5 μέτρου η καθεμία και μπορεί να αντέξει πάνω από 200.000 κιλά φορτίου, ενώ είναι σχεδιασμένο για μέγιστο βάρος απογείωσης 590 τόνων. Στην παρθενική του αποστολή σχεδιάζεται να εκτοξεύσει έναν πύραυλο Pegasus XL της Orbital ATK, ικανό να μεταφέρει δορυφόρους βάρους 500 κιλών.

Το Roc - που πήρε το όνομά του από το θρυλικό αρπακτικό πτηνό στη μυθολογία της Μέσης Ανατολής - πέταξε σε υψόμετρο 22.500 ποδιών, ενώ οι ειδικοί τεχνικοί της Stratolaunch εκτιμούν πως η επιτυχημένη αυτή πτήση, «ανοίγει το δρόμο» για την εκτόξευση του πειραματικού υπερηχητικού οχήματος Talon-A, που κατασκευάζει η εταιρεία, αναφέρει iflscience

«Η σημερινή επιτυχημένη πτήση επικυρώνει σημαντικές βελτιώσεις υλικού στο αεροσκάφος μεταφοράς», δήλωσε ο Δρ Ζάχαρι Κρέβορ, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Stratolaunch.

«Η σημερινή επιτυχημένη πτήση επικυρώνει σημαντικές βελτιώσεις υλικού στο αεροσκάφος μεταφοράς», δήλωσε ο Δρ Ζάχαρι Κρέβορ, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Stratolaunch. 

Huffpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου