Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Γερουσία: Συντριπτικό «ναι» για την επανεκλογή Πάουελ στο τιμόνι της Fed

 Σάββατο, 14 Μαΐου, 2022

Μετά από καθυστερήσεις μηνών έλαβε την έγκριση από τη Γερουσία με μεγάλη πλειοψηφία – Οι νέες μεγάλες προκλήσεις και η μάχη με τον πληθωρισμό

Γερουσία: Συντριπτικό «ναι» για την επανεκλογή Πάουελ στο τιμόνι της Fed | tovima.gr

Την ώρα που η Federal Reserve δίνει μια μεγάλη μάχη για την χαλιναγώγηση του πληθωρισμού, αναζητώντας τις λεπτές εκείνες ισορροπίες που δεν θα βυθίσουν την αμερικανική οικονομία σε ύφεση, ήταν κοινό μυστικό ότι ο επικεφαλής της Τζερόμ Πάουελ, ήταν προσωρινός πρόεδρος καθώς η θητεία του είχε λήξει.

Αυτό μέχρι σήμερα….καθώς ο Αμερικανός τραπεζίτης έλαβε την έγκριση για άλλα τέσσερα χρόνια στο τιμόνι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Η Γερουσία έδωσε την έγκρισή της με 80 ψήφους υπέρ και 19 κατά, σε μια ψηφοφορία που καθυστερούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε προτείνει την ανανέωση της θητείας του 69χρονου τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Πάουελ βρέθηκε στη μέση μιας από τις σοβαρότερες κρίσεις του έθνους όταν η Covid-19 ξέσπασε σε παγκόσμια πανδημία τον Μάρτιο του 2020.

Οργάνωσε μια σειρά δράσεων ώστε να βγάλει τη χώρα από την πιο απότομη ύφεση στην ιστορία, χρησιμοποιώντας ένα μείγμα προγραμμάτων δανεισμού και τόνωσης της αγοράς σε συνδυασμό με μείωση των επιτοκίων σχεδόν στο μηδέν και καθιερώνοντας ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Πιο πρόσφατα, ο Πάουελ και η Fed αντιμετώπισαν μια άλλη κρίση – τη χειρότερη άνοδο του πληθωρισμού από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, με τις αυξήσεις των τιμών να ξεπερνούν το 8% ετησίως τους τελευταίους δύο μήνες. Ο Πάουελ δέχθηκε κριτική ότι κινήθηκε πολύ αργά για να αντιμετωπίσει την απειλή, αν και η Fed αύξησε την περασμένη εβδομάδα τα επιτόκια αναφοράς κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, την πιο επιθετική κίνηση των τελευταίων 22 ετών.

Ποιος είναι ο Πάουελ

Ο Πάουελ έχει διανύσει μεγάλο μέρος της καριέρας του στην επενδυτική τράπεζα Read & Co κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 80 και αργότερα, από το 1997 έως το 2005, στη μεγάλη εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών Carlyle Group, της οποίας ήταν εταίρος και ιδρυτής του Industrial Group.

Από το 1990 έως το 1993 εργάσθηκε στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, επί προεδρίας του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου, και το 1992 έγινε υφυπουργός Οικονομικών.

Είναι ο πρώτος επικεφαλής της Fed από τη δεκαετία του 1970 που δεν έχει σπουδάσει οικονομικά, αλλά νομικά και πολιτικές επιστήμες.

Γεννημένος στην Ουάσινγκτον, ο Πάουελ είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Του αρέσει να παίζει γκολφ και να πηγαίνει με ποδήλατο στη δουλειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου