Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Στα ύψη τα δίδακτρα στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης

  Παρασκευή, 13 Μαΐου, 2022


ΒΟΣΤΩΝΗ. Σε μεγάλα ύψη έφτασαν τα δίδακτρα στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης γνωστό ως Boston University, έπειτα από την πρόσφατη αύξηση των τελευταίων δέκα τεσσάρων ετών που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Ρόμπερτ Μπράουν (Robert Brown), σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου.

Συγκεκριμένα, τα δίδακτρα για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 θα ανέρχονται στις $61.050, που αντιπροσωπεύει μία αύξηση της τάξεως του 4,25 τοις εκατό, σε σύγκριση με πέρυσι που η αύξηση ήταν 3,0 τοις εκατό.

Το συνολικό ποσό για κάθε φοιτητή συμπεριλαμβανομένης της κατοικίας σε κοιτώνες, ασφάλειες και άλλα έξοδα θα ανέρχεται στις $82.760.

Τονίζεται ότι τα δίδακτρα στο Πανεπιστήμιο Northeastern ανέρχονται στις $55.452, στο Boston College στις $60.202 ενώ στο New York University στις $54.880.

Σημειώνεται ότι στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης φοιτούν και πολλές δεκάδες ομογενών φοιτητών και φοιτητριών από τη Βοστώνη, από τις Ηνωμένες Πολιτείες εν γένει αλλά και από την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Ρόμπερτ Μπράουν επιρρίπτει την ευθύνη για τη ραγδαία αύξηση των διδάκτρων και γενικότερα των εξόδων για τη φοίτηση στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης στον πληθωρισμό. Ο κ. Μπράουν στο γράμμα του προς τους φοιτητές και τις οικογένειές τους έγραψε ανάμεσα στα άλλα πως «αυτή η αύξηση δεν συμβαδίζει με την υπάρχουσα αύξηση του πληθωρισμού σε εθνικό επίπεδο και δεν μπορεί να ισοσκελίσει τα αυξανόμενα κόστη για τη λειτουργία του Πανεπιστημίου, τις αυξήσεις στους μισθούς».

Σε άλλο σημείο έγραψε πως «σκέφτομαι τους φοιτητές μας και τις οικογένειές τους που επηρεάζονται από αυτή την αύξηση και από τον πληθωρισμό. Εχουμε παγιδευτεί μέσα σε μία μέγγενη πληθωρισμού ανάμεσα στις πιέσεις του Ιδρύματος και στην πίεση που ασκείται στους φοιτητές μας και στις οικογένειές τους».

Ο κ. Μπράουν είπε ακόμα πως αναμένει το Πανεπιστήμιο να ξεπεράσει τα $225 εκατομμύρια δολάρια σε συγκέντρωση οικονομικών κεφαλαίων, πράγμα το οποίο θα είναι μία από τις καλύτερες χρονιές συγκέντρωσης χρημάτων στην ιστορία του Πανεπιστημίου.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

-------------------------------

Αυτά να τα βλέπουν οι φοιτητές στην Ελλάδα.  Στις ΗΠΑ για να πάρεις πτυχίο από Πανεπιστήμιο χρειάζεσαι μία περιουσία!  Στην Ελλάδα… όλα τσάμπα.

Καταστροφές στα Πανεπιστήμια, στα κτήρια, στα εργαστήρια… Πριν μερικές ημέρες τα έκαναν «καλοκαιρινά» στο Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης.  Κάτι λέγανε για τσάμπα μάγκες.

Paneliakos.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου