Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Το ενισχυμένο δολάριο αυξάνει την πιθανότητα ισοτιμίας με το ευρώ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μια διολίσθηση περίπου 7% του ευρώ έναντι του δολαρίου φέτος δίνει νέα πνοή σε μια ερώτηση δύο δεκαετιών στη Wall Street: Θα είναι αυτή η χρονιά που τα νομίσματα επιτέλους θα φτάσουν στην ισοτιμία;

Αυτό αναρωτιέται σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Wall Street Journal».

Το ευρώ υποχώρησε περίπου στα 1,035 δολάρια νωρίτερα αυτό το μήνα, από το επίπεδο των 1,137 δολαρίων στο οποίο έληξε πέρυσι. Ολοκλήρωσε την Πέμπτη στα $1,059 περίπου, που το βάζει μόλις 5,5% μακριά από την επίτευξη ισοτιμίας με το δολάριο.

Η τελευταία φορά που το ευρώ και το δολάριο έφτασαν σε ισοτιμία ήταν στα τέλη του 2002, αν και το κοινό νόμισμα της Ευρώπης είχε φθάσει στο όριο στο πιο πρόσφατο παρελθόν. Στα τέλη του 2016, το ευρώ κινήθηκε προς την ισοτιμία μετά τη νίκη του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και καθώς οι έμποροι περίμεναν μια σειρά από αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Αυτά τα στοιχήματα, ωστόσο, κατέρρευσαν το 2017 μετά από την ταχύτερη από την αναμενόμενη ανάπτυξη στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου