Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Έτσι είδαν και έζησαν την παρέλαση της Βοστώνης οι επίσημοι και οι ομογενείς

 Τετάρτη, 4 Μαΐου, 2022

ΒΟΣΤΩΝΗ. Οι γνώμες των επισήμων και των ομογενών μας γενικά που συμμετείχαν στην 26η παρέλαση της Βοστώνης, συγκλίνουν στο γεγονός ότι ήταν μία καλή και επιτυχημένη παρέλαση, η οποία συν τοις άλλοις είχε και την καλοκαιρία με το μέρος της.

Ο πρώτος από εκείνους που έδωσαν το παρών στο σημείο εκκίνησης ήταν ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης και προεδρικός υποψήφιος Μιχάλης Δουκάκης, ο οποίος δήλωσε στον «Ε.Κ.» πως «είναι μία όμορφη και ηλιόλουστη μέρα, είναι καλή ημέρα» και συμπλήρωσε «εδώ η Βοστώνη είναι η Αθήνα της Αμερικής». Μιλώντας για τον Πούτιν και τον πόλεμο που έχει εξαπολύσει εναντίον της Ουκρανίας είπε πως «αυτό που κάνει δεν έχει νόημα».

Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος ανέφερε στον «Ε.Κ.» πως «θέλω να συγχαρώ τον πρόεδρο και τα μέλη της Ομοσπονδίας που διοργάνωσαν την παρέλαση και πάλι φέτος. Νομίζω ότι μπορούμε να πούμε ότι ήταν επιτυχημένη, είχε αρκετό κόσμο, βέβαια δεν ήταν ο κόσμος των πρώτων ετών, αλλά είχε αρκετό κόσμο και παλμό». Είπε επίσης, ότι «η παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης της Ελλάδας κ. Κωνσταντίνου Τσιάρα, του βουλευτή Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρη Κούβελα και του δημάρχου της Καλαμάτας κ. Αθανασίου Βασιλόπουλου έδωσαν παλμό στο όλο πρόγραμμα. Βεβαίως χαρήκαμε όλοι που είχαμε και τον Αγιο Αμερικής μαζί μας και φαντάζομαι ότι κι αυτός χάρηκε που είδε τόσο κόσμο».

Ο εκ Χίου καπετάνιος Γεώργιος Τσιπάκης και ο Ευάγγελος Παππάς αμφότεροι αναγνώστες του “Ε.Κ.” επί πολλές δεκαετίες ήτα από τους πρώτους στην παρέλαση. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Η Δρ Βασιλική Λασκαρίδη ήταν με τα δυο της αγοράκια, τον Γιώργο και τον Αλέξανδρο, στην παρέλαση. Η Βασιλική είναι οδοντίατρος και ο σύζυγός της είναι γναθοχειρουργός και αμφότεροι είναι καθηγητές στο πανεπιστήμιο του Tufts. Κατάγονται από την Αθήνα, αλλά όπως είπε «τα παιδιά είναι γεννημένα εδώ, μιλούν άπταιστα τα Ελληνικά, πηγαίνουν στα σχολεία και πηγαίνουμε δύο φορές το χρόνο στην Ελλάδα».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας δήλωσε πως «είναι σημαντικό πως ακόμα και τόσο μακριά από την Ελλάδα, εδώ στη Βοστώνη, χτυπά η καρδιά του Ελληνισμού με εκδηλώσεις και με εορτασμούς που έχουν πραγματικά πολύ μεγάλη σημασία και πολύ μεγάλη αξία. Η 25η Μαρτίου είναι ένα ορόσημο όχι απλά και μόνο για τον αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδος, αλλά και για την ίδια την Ευρώπη και για όλο τον κόσμο μιας και σηματοδοτεί στην πραγματικότητα την έννοια της ελευθερίας και της δημοκρατίας». Πρόσθεσε πως «αυτό είναι το σημαντικό στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε και αναδείξουμε και ειδικά σε μία δύσκολη εποχή που με όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία νομίζω ότι πρέπει να μας δημιουργούν ένα πολύ μεγάλο προβληματισμό και μια πολύ μεγάλη ανησυχία».

Είπε ακόμα, πως «η Ομογένεια της Βοστώνης είναι όντως πολύ ζωντανή κι αυτό μπορώ να το πω και με την εμπειρία που έχω ως πρώην υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα τον Απόδημο Ελληνισμό».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδας Κωνσταντίνος Τσιάρας προβαίνει σε δηλώσεις στον “Ε.Κ.’ για την παρέλαση εξαίροντας το ήθος και τον πατριωτισμό της Ομογένειας της Βοστώνης. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Είπε ότι «φεύγοντας, παίρνω μαζί μου εκτός από τις εξαιρετικές αναμνήσεις και την αίσθηση ότι η Ελλάδα υπάρχει παντού κι αυτή τη μεγάλη δύναμη του Ελληνισμού πρέπει με κάθε τρόπο να την αξιοποιήσουμε, να την ενδυναμώσουμε και να την κρατήσουμε συνδεδεμένη με το δικό μας Μητροπολιτικό Κέντρο».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Α’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας είπε πως «με ιδιαίτερη συγκίνηση παρακολουθήσαμε την παρέλαση της Ομογένειας στη Βοστώνη, μια μοναδική εμπειρία που έφερνε στο νου, στην καρδιά του καθενός μας, την Ελλάδα. Είναι συγκλονιστική η ελληνική Ομογένεια παντού, ιδιαίτερα στη Βοστώνη όμως κρατούν πολύ ψηλά την ελληνική σημαία και μας κάνουν περήφανους. Τους έχουμε ανάγκη, είμαστε κοντά στους ομογενείς μας στη Βοστώνη».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης της παρέλασης, Βασίλης Καυκάς, είπε στον «Ε.Κ.» πως «ο Ελληνισμός της Νέας Αγγλίας ανταποκρίθηκε και επιβράβευσε τη δουλειά που έκαναν οι λίγοι σε αριθμό αλλά με μεγάλη δύναμη ψυχής των συνεργατών μου στην Ομοσπονδία. Ευχαριστώ όλους που γέμισαν την Boylston Street και το κεντρικό πάρκο της Βοστώνης το γνωστό Boston Common».

Η Τούλα Καλαϊτζίδη με την κόρη της Ζωή Μάρκου και τον μικρό Αλέξη-Στράτο Μάρκου μίλησαν με τα πιο θερμά λόγια για την παρέλαση. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Τόνισε πως «η Βοστώνη γέμισε Ελλάδα και γαλανόλευκες σημαίες. Μπράβο σε όλους τους συντελεστές. Η αδελφοποίηση του Λόουελ με την Καλαμάτα ήταν αποκλειστικό έργο της Ομοσπονδίας, το επίσημο δείπνο και η παρέλαση στέφτηκαν με επιτυχία. Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, νέους και μεγαλύτερους, επώνυμους και ανώνυμους όσους συμμετείχαν και συντέλεσαν στη γιορτή του Ελληνισμού της Νέας Αγγλίας. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου. Εύχομαι σε όλο τον Ελληνισμό υγεία, και του χρόνου».

Από τους πρώτους στην παρέλαση ήταν ο καπετάνιος Γεώργιος Τσιπάκης από τη Χίο και ο Ευάγγελος Παππάς από την Ηπειρο. Δήλωσε πως «διαβάζω τον ‘Ε.Κ.’ πολλά χρόνια, είμαι 52 χρόνια στην Αμερική». Ο κ. Παππάς διαβάζει επίσης ανελλιπώς τον «Ε.Κ.» επί 50 χρόνια. Ο κ. Τσιπάκης ανέφερε ότι «είναι ωραία, πολύ ωραία η παρέλαση» κι ο κ. Παππάς συμπλήρωσε «έχουμε και καλό καιρό».

Ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Τσουκαλάς, ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας Αγίου Γεωργίου του Λιν, κρατά στην αγκαλιά του την εγγονούλα του μέσα σε ασκεπές όχημα στην παρέλαση.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου