Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Η ρωσική ναυαρχίδα βυθίστηκε με βοήθεια από ΗΠΑ – Το Πεντάγωνο αρνείται άμεση εμπλοκή

 Σάββατο, 7 Μαΐου, 2022 

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («ΝΥΤ»). Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν πληροφορίες που βοήθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις να εντοπίσουν και να χτυπήσουν τη ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας τον περασμένο μήνα, ένα ακόμη σημάδι ότι η κυβέρνηση χαλαρώνει τους αυτοεπιβληθέντες περιορισμούς στο πόσο μακριά θα πάει βοηθώντας την Ουκρανία να πολεμήσει τη Ρωσία, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Η κυβέρνηση επιδίωξε να κρατήσει μυστικό μεγάλο μέρος του πεδίου της μάχης και των ναυτικών πληροφοριών που μοιράζεται με τους Ουκρανούς από φόβο ότι θα θεωρηθεί ως κλιμάκωση και θα προκαλέσει τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Β. Πούτιν της Ρωσίας σε έναν ευρύτερο πόλεμο. Ομως, τις τελευταίες εβδομάδες, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στείλει βαρύτερα όπλα στην Ουκρανία και ζήτησαν έκτακτη πρόσθετη στρατιωτική, οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια από το Κογκρέσο ύψους $33 δισ. αποδεικνύοντας πόσο γρήγορα μεταβάλλονται οι αμερικανικοί περιορισμοί στην υποστήριξη της Ουκρανίας.

Δύο ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Ουκρανία είχε ήδη λάβει από μόνη της τα δεδομένα στόχευσης του καταδρομικού «Moskva» και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν μόνο επιβεβαίωση. Αλλά άλλοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι αμερικανικές πληροφορίες ήταν ζωτικής σημασίας για τη βύθιση του πλοίου από την Ουκρανία.

Η είδηση ότι οι πληροφορίες των ΗΠΑ βοήθησαν να χτυπηθεί το πολεμικό πλοίο αποκαλύφθηκε πρώτα από το «NBC News».

Στις 13 Απριλίου, οι ουκρανικές δυνάμεις από το έδαφος εκτόξευσαν δύο πυραύλους «Neptune», πλήττοντας το καταδρομικό «Moskva» πυροδοτώντας μια έκρηξη που τελικά οδήγησε στη βύθιση του πολεμικού πλοίου. Η προσοχή εστιάστηκε επίσης στο εάν τα συστήματα ραντάρ του γερασμένου πλοίου λειτουργούσαν σωστά. Ουκρανοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι το «Moskva» πιθανώς να απόσπασε την προσοχή της Ουκρανίας από ένα τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar.

Αμέσως μετά το χτύπημα, οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν παρέμειναν σχολαστικά σιωπηλοί, αρνούμενοι να επιβεβαιώσουν ακόμη και ότι το πολεμικό είχε χτυπηθεί. Ομως, τις τελευταίες ημέρες, Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι δεδομένα στόχευσης από αμερικανικές πηγές πληροφοριών παρασχέθηκαν στην Ουκρανία τις ώρες πριν από την εκτόξευση των πυραύλων «Neptune».

Οι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να διευκρινίσουν ποιες συγκεκριμένες πληροφορίες διαβιβάστηκαν, αλλά ένας αξιωματούχος είπε ότι οι πληροφορίες απλώς υπερέβαιναν μια αναφορά για τη θέση του πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα, 65 ναυτικά μίλια νότια της Οδησσού.

Η βύθιση του πλοίου ήταν ένα σημαντικό πλήγμα για τη Ρωσία και η πιο σημαντική απώλεια για οποιοδήποτε Ναυτικό τα τελευταία 40 χρόνια.

Η Ρωσία αρνήθηκε ότι οι ουκρανικοί πύραυλοι έπαιξαν οποιοδήποτε ρόλο στην κατάρρευση του «Moskva», υποστηρίζοντας αντ’ αυτού ότι μια πυρκαγιά στο πλοίο προκάλεσε έκρηξη πυρομαχικών που το κατέστρεψε. Ανεξάρτητα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία που εδρεύουν εκτός της χώρας ανέφεραν ότι περίπου 40 άνδρες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 100 τραυματίστηκαν όταν το πολεμικό πλοίο υπέστη ζημιές και βυθίστηκε.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν δημόσια ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παρείχαν τις πληροφορίες στόχευσης που επέτρεψαν στην Ουκρανία να χτυπήσει το πλοίο.

Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι οι Ουκρανοί ρώτησαν τους Αμερικανούς για ένα πλοίο που έπλεε στη Μαύρη Θάλασσα νότια της Οδησσού. Οι Ηνωμένες Πολιτείες το αναγνώρισαν ως το «Moskva» και επιβεβαίωσαν την τοποθεσία του.

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου