Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Ο τιμηθείς με το βραβείο της «Ελευθερίας» καθηγητής και ιατρός Νικόλαος Μαδιάς

Κυριακή, 1η Μαϊου, 2022

ΒΟΣΤΩΝΗ. Το τιμώμενο πρόσωπο φέτος με το βραβείο της «Ελευθερίας» στο δείπνο της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας το βράδυ του Σαββάτου 30 Απριλίου, ήταν ο κορυφαίος καθηγητής της Ιατρικής και Ιατρός Νικόλαος Μαδιάς.

Ο Δρ. Μαδιάς είναι από τα πλέον επίλεκτα μέλη της Ομογένειας της Βοστώνης, ενώ έχει βοηθήσει κατά τη διάρκεια των ετών εκατοντάδες ομογενείς ασθενείς, αλλά και εξ’ Ελλάδος. Απαντά ο ίδιος προσωπικώς στα τηλεφωνήματα τους και επιδεικνύει αμέριστο ενδιαφέρον για την θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας τους. Επίσης έχει βοηθήσει πολλούς φοιτητές της Ιατρικής τόσο από το χώρο της Ομογένειας, όσο και εξ’ Ελλάδος, πολλοί εκ των οποίων διαπρέπουν σήμερα σε Ιατρικές Σχολές και Νοσοκομεία των Ηνωμένων Πολιτειών

Παραλαμβάνοντας το βραβείο της «Ελευθερίας» το οποίο κάθε χρόνο η Ομοσπονδίας απονέμει σε επίλεκτα μέλη της Ομογένειας της Νέας Αγγλίας, από τα χέρια του Υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα τιμής ένεκεν λόγω της υψηλής του εκπροσώπησης της Ελληνικής Κυβέρνησης, αναφέρθηκε στο αγαθό της ελευθερίας, ενώ τόνισε την ανάγκη διατήρησης του Ελληνικού Πολιτισμού και την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας από τις νέες γενιές.

Σε δηλώσεις του στον «Ε.Κ.» και στην ερώτηση πώς αισθάνεστε με αυτή τη βράβευση της Ομοσπονδίας, είπε, «αισθάνομαι ευγνώμων και πολύ υπερήφανος για την βράβευση αυτή». Τόνισε πως «οι βραβεύσεις που προέρχονται από συμπατριώτες έχουν για μένα πάντοτε μεγαλύτερη σημασία από τις άλλες και προερχόμενη αυτή η βράβευση την Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών σωματείων Νέας Αγγλίας, ένας Οργανισμός ο οποίος αφιερωμένος στην προαγωγή της Ελληνικής καλλιέργειας του Πολιτισμού και Πνεύματος, είναι ιδιαίτερα τιμητική για μένα».

Ο Δρ. Μαδιάς  γεννήθηκε στο Βαθύ, Σάμου. Ο πατέρας του καταγόταν από τα Καρδάμυλα, της Χίου και μητέρα από το Βαθύ της Σάμου..

Εισήχθη πρώτος και σπούδασε με υποτροφία του  Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρώιμο δείγμα της δημιουργικότητας του υπήρξε η συγγραφή στην διάρκεια του πέμπτου έτους των σπουδών του  βιβλίου με τον τίτλο “ΓΕΝΙΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ” που για τουλάχιστον 10 χρόνια ήταν το σύγγραμμα αναφοράς για φοιτητές ιατρικής και φυσικομαθηματικών σπουδών.

Εκανε κλινική άσκηση  στην εσωτερική παθολογία στο Waltham-Weston Medical Center και St. Elizabeth’s Medical Center στην Βοστώνη, και συνέχιση με ειδικότητα και έρευνα στη νεφρολογία στο Tufts Medical Center, το κύριο εκπαιδευτικό νοσοκομείο της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Tufts.

Είναι μέλος του ιατρικού προσωπικού του τμήματος νεφρολογίας  του Tufts Medical Center,  διευθυντής  έρευνας και διευθυντής υπερτασικού ιατρείου του τμήματος. Ακολούθως εξελέγη διευθυντής του τμήματος νεφρολογίας  του Tufts Medical Center, θέση που κατείχε για 17 χρόνια. Εξελέγη και υπηρέτησε για 11 χρόνια ως διευθυντής του τμήματος εσωτερικής παθολογίας του St. Elizabeth’s Είναι καθηγητής της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Tufts από το 1988, κατέχει την Εδρα της Ιατρικής  Maurice S. Segal, MD από το 2004. Εχει υπηρετήσει ως Εκτελεστικός Ακαδημαϊκός Κοσμήτορας και Κοσμήτορας (ad interim) της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Tufts. Από το 2010 υπηρετεί ως Ακαδημαϊκός Κοσμήτορας της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Tufts στο Νοσοκομείο St. Elizabeth’s Medical Center.

Έχει μελετήσει την φυσιολογία και παθοφυσιολογία της οξεοβασικής ισορροπίας,  την ομοιοστασία των ηλεκτρολυτών στον οργανισμό,  την παθοφυσιολογία και θεραπεία υπερτασικών διαταραχών,  και θεραπείες ενάντια στην εξέλιξη της χρόνιας νεφρικής νόσου. Το δημοσιευμένο έργο του ανέρχεται σε πάνω από 250 εργασίες, περιλαμβανομένων  πρωτοτύπων δημοσιεύσεων, άρθρων ανασκόπησης, άρθρων σε βιβλία, και βιβλίων. Οι εργασίες του έχουν  ψηλό δείκτη απήχησης και μνημονεύονται από 17.000 άλλους ερευνητές. Η έρευνά του έχει χρηματοδοτηθεί από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ, την  Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία, και άλλους οργανισμούς.  Έχει υπηρετήσει ως Διακεκριμένος Ερευνητής της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Ο Δρ. Μαδιάς είναι διεθνούς φήμης κλινικός γιατρός και δάσκαλος στο αντικείμενο της Νεφρολογίας. Έχει προσφέρει τις κλινικές του υπηρεσίες σε χιλιάδες ασθενείς περιλαμβανομένου και μεγάλου αριθμού Ελλήνων. Ως ακαδημαϊκός δάσκαλος έχει διδάξει και εκπαιδεύσει πολύ μεγάλο αριθμό φοιτητών ιατρικής και ειδικευομένων στην εσωτερική παθολογία. Σαν διευθυντής του τμήματος νεφρολογίας  του Tufts Medical Center, εκπαίδευσε πάνω από 75 γιατρούς στην ειδικότητα της νεφρολογίας, πολλοί από τους οποίους έχουν στην συνέχεια πάρει σημαντικές ακαδημαϊκές θέσεις στην διεθνή επιστημονική κοινότητα και στην Ελλάδα.

Εχει βραβευθεί με το βραβείο διακεκριμένου καθηγητού της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Tufts. Διακεκριμένος Ερευνητής της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας.  Επίτιμος διδάκτορας των Πανεπιστημίων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών, και Ιωαννίνων.  Επισκέπτης καθηγητής σε πολλά πανεπιστήμια της Αμερικής και του εξωτερικού.  Προσκεκλημένος ομιλητής σε κορυφαία διεθνή και Ελληνικά συνέδρια, και συνιδρυτής και συνεκδότης του Nephrology Forum του Kidney International. Mέλος του της Εφορίας του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, και μέλος της Ηγεσίας των 100. Εξελέγη το 2019 αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΥΡΗΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου