Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Συνέδριο ΝΔ: «Καρφί» Μητσοτάκη σε Σαμαρά – Φτάσαμε να πάρουμε 18% για να επιστρέψουμε στο 40%

  Δευτέρα, 9 Μαΐου, 2022 

Το κόμμα που κυβερνάει μπορεί να είναι κόμμα 2-3 ή και περισσοτέρων ηγετών.  Για να υπάρχει κυβέρνηση πρέπει οι αρχηγοί και οι ομάδες τους να συνυπάρξουν για να είναι κόμμα που θα κυβερνά.  “Μαγκιές” και μπηχτές δεν συνάδουν γιατί όπως λέει ο σοφός λαός μας «το γινάτι βγάζει μάτι».  Εδώ είμαστε και βλέπουμε ή μάλλον περιμένουμε.  Τι περιμένουμε;  Εμείς, περιμένουμε να πάμε μπροστά χωρίς μαγκιές και για το καλό της Ελλάδας, εξ άλλου δεν έχουμε προσωπικά συμφέροντα.  Θα δούμε εάν κάποιος θα τραβήξει το χαλί.  

paneliakos.com

Στην καταληκτική του ομιλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχασε την ευκαιρία να απαντήσει στον Αντώνη Σαμαρά που είχε αφήσει αιχμές για το ιδεολογικό στίγμα της παράταξης που δεν πρέπει να γίνει «Ποτάμι»

Συνέδριο ΝΔ: «Καρφί» Μητσοτάκη σε Σαμαρά – Φτάσαμε να πάρουμε 18% για να επιστρέψουμε στο 40% | tovima.gr

Δεν έλειψαν οι μπηχτές στην τελευταία ημέρα του συνεδρίου της ΝΔ με την αρχή να γίνεται από τον Αντώνη Σαμαρά όπου στην ομιλία του άφησε αιχμές μεταξύ άλλων και για τη φυσιογνωμία της «γαλάζιας παράταξης».

Ειδικότερα ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε: «Στη μάχη των ιδεών, ένα κόμμα δεν μπορεί να εκφράζει τους πάντες. Γι’ αυτό και προ καιρού δήλωσα, ότι η ΝΔ δεν είναι και δεν μπορεί ποτέ να γίνει «Ποτάμι». Να ανοιχθούμε σε όλους ναι – αλλά να μη χάσουμε τον εαυτό μας! Ανοιχτή αγκαλιά ναι – αλλά μη ξεχάσουμε τι εκπροσωπούν οι ιδέες μας» και πρόσθεσε «Να το ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν: Κεντροδεξιά χωρίς Δεξιά δεν υπάρχει!».

Το «καρφί» Μητσοτάκη

Η τοποθέτησή του αυτή δεν έμεινε αναπάντητη από τον πρωθυπουργό που στην καταληκτική του ομιλία αναφέρθηκε στο χαμηλό ποσοστό που έλαβε η ΝΔ την περίοδο της «μεγάλης κρίσης» όπως είπε. Ειδικότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε:

«Η ΝΔ είναι ένα κόμμα λαϊκό, αστικό και πολυσυλλεκτικό πάνω από όλα. Είναι μια παράταξη που έμεινε όρθια όταν κλονίζονταν μεγάλες πολιτικές δυνάμεις. Κλονίστηκε και η ΝΔ στην εποχή της μεγάλης κρίσης. Είχαμε φτάσει να πάρουμε 18% αλλά ξαναπιάσαμε το 40%».

Το 18% στο οποίο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός αφορούσε το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Μαΐου του 2012, όπου πρόεδρος του κόμματος ήταν ο Αντώνης Σαμαράς.

Επιστρέψουμε στο 40%, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «ακριβώς επειδή ανανεωθήκαμε μένοντας σταθεροί στις παραδοσιακές μας αξίες», εννοώντας προφανώς τη φιλελεύθερη παράδοση της Νέας Δημοκρατίας.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου