Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Tην άρση ασυλίας του Π. Πολάκη αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής

  Πέμπτη, 14 Απριλίου, 2022

ΑΘΗΝΑ. Την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, με 158 ψήφους υπέρ έναντι 102 κατά, ψήφισε σήμερα Τετάρτη η Ολομέλεια της Βουλής, για την υπόθεση που αφορά συκοφαντική δυσφήμηση κατά της βουλευτού της ΝΔ, Φωτεινής Αραμπατζή.

Νωρίτερα, στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο με έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Πολάκη και της κ. Αραμπατζή, με το κλίμα να πυροδοτείται όταν ο πρώτος ορίστηκε να μιλήσει και ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο προεδρεύων του Σώματος, Χαράλαμπος Αθανασίου, έκανε λόγο για «ασυνήθιστη κοινοβουλευτική διαδικασία» και δήλωσε πως, παρ’ ότι δεν συμφωνεί με την πρακτική που ακολούθησε η αξιωματική αντιπολίτευση, θα δώσει για τυπικούς λόγους τη δυνατότητα αυτή στον κ. Πολάκη.

Εντονα αντέδρασαν οι βουλευτές της ΝΔ κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, για «προσπάθεια ευτελισμού των κοινοβουλευτικών θεσμών και μάλιστα ορίζοντας την τελευταία στιγμή τον κ. Πολάκη κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο».

Από την πλευρά τους οι δύο άμεσα εμπλεκόμενοι βουλευτές ανέβασαν ιδιαίτερα τους τόνους εξοβελίζοντας αμφίδρομα έντονες κατηγορίες. Ο κ. Πολάκης ζήτησε την μη άρση ασυλίας του, κάνοντας λόγο για καθαρά εκδικητική πολιτική δίωξη εναντίον του από τη ΝΔ. «Ψηφίστε ό,τι θέλετε για το αν πρέπει να αρθεί ή όχι η ασυλία μου. Γιατί σε αυτή τη ζωή μετά από 20, 30 χρόνια ο καθένας γι’ αυτό που θα κριθεί είναι το έργο του και τα παιδιά του. Εμείς αποκαλύψαμε και στείλαμε στον εισαγγελέα όλη τη βρωμιά και τη δυσοσμία για το μαύρο χρήμα μέσα από το ΚΕΕΛΠΝΟ», είπε ο κ. Πολάκης, με την κ. Αραμπατζή να αντιτείνει: «Η Ιστορία μάς κρίνει όλους και είναι αμείλικτη. Είστε ο ρέκορντμαν στη Βουλή και ο μόνος που έχει διψήφιο αριθμό άρσης ασυλίας του για συκοφαντική δυσφήμιση».

Οπως υποστήριξε η κ. Αραμπατζή, ο κ. Πολάκης, μέσα από αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα την κατασυκοφαντούσε τόσο για χρήματα που έλαβε η εταιρεία Μέσων Ενημέρωσης στην οποία είναι αντιπρόεδρος όσο και για οφειλές δεδουλευμένων σε εργαζόμενους. Απαντώντας η ίδια στις κατηγορίες σχετικά με τα χρήματα που έλαβε η εταιρεία Ενημέρωσης από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ανέφερε ότι αφορούσαν διαφημιστικές υπηρεσίες που παρείχε και ήταν «νόμιμες εμπορικές και φορολογημένες συναλλαγές».

«Εν είδει απειλητικής προειδοποίησης λέτε ότι, αν άρουν την ασυλία σας, θα με ξεφτιλίσετε στο δικαστήριο. Γιατί δεν ζητάτε αντρίκεια την άρση ασυλίας σας για να με ξεφτιλίσετε; Γιατί κρύβεστε δύο μέτρα άντρας πίσω από την ασυλία σας; Τι φοβάστε; Αλλά δεν το κάνετε γιατί εκεί θα αποκαλυφθούν τα ψέματα και οι συκοφαντίες σας. Ενώ ξέρατε ότι είχα αθωωθεί πριν από τέσσερα χρόνια, υπήρχε δόλος που το αποκρύψατε» τόνισε, μεταξύ άλλων, η κ. Αραμπατζή.

Μάλιστα, τον κατηγόρησε ότι κρύβεται σαν δειλός πίσω από την πολιτική του ασυλία και εκλιπαρεί για να μην αρθεί. «Λέει τη μισή αλήθεια που είναι χειρότερο από ψέμα. Λέει τα γνωστά πολακικά. Οσα έγραψε, διέδωσε και δεν ανακάλεσε ήταν ο ορισμός της συκοφαντίας. Ανιστόρητε δεν είναι στολές, αλλά εθνικές φορεσιές. Δεν είναι πιερότος και κολομπίνα. Με σκοπό να πλήξει τον αξιακό μου χάρτη τόλμησε να με αποκαλέσει ψευτοπατριώτισσα».

Τον επέκρινε, δε, ότι αντί ως υπουργός να ασχοληθεί με τα δικά του καθήκοντα, σέρφαρε στο Διαδίκτυο και αναπαρήγαγε ψέματα. «Στήνετε τα δικά σας πολακικά δικαστήρια και τις δικές σας γκιλοτίνες», επεσήμανε η βουλευτής της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου