Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Σημαντική η ελληνική παρουσία στους πλούσιους του «Forbes»

ΑΘΗΝΑ. Σημαντική είναι και φέτος η ελληνική παρουσία στον ετήσιο κατάλογο των δισεκατομμυριούχων παγκοσμίως που καταρτίζει το περιοδικό «Forbes».

Πρώτη στον άτυπο κατάλογο των Ελλήνων και ελληνικής καταγωγής δισεκατομμυριούχων είναι η Βίκυ Σάφρα με περιουσία που ανέρχεται στα 7,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Η κ. Σάφρα βρίσκεται στην 321η θέση του «Forbes».

Ελληνική παρουσία συναντά κανείς και στην 424η θέση του καταλόγου. Εκεί είναι ο ομογενής Τομ Γκόρης (Τom Gores) με περιουσία 6 δισ. δολάρια. Στην 490ή θέση είναι ο Τζιμ Ντέιβις (Jim Davis) και η οικογένειά του, με περιουσία ύψους 5 δισ. δολάρια.

Ο Τζον Κατσιματίδης (John Catsimatidis) βρίσκεται στην 801η θέση του «Forbes» με περιουσία ύψους 3,7 δισ. δολάρια και λίγο πιο κάτω, στην 822η θέση είναι ο Αριστοτέλης Μυστακίδης με περιουσία 3,6 δισ. δολαρίων.

Στην 1096η θέση με περιουσία 2,8 δισ. δολάρια υπάρχουν ο Τζον Πολ ντε Τζόρια, η ελληνοκυπριακής καταγωγής Μαρίτσα Λάζαρη και ο Φίλιππος Νιάρχος. Αμέσως μετά (θέση 1163) βρίσκεται ο Ντιν Μητρόπουλος (Dean Metropoulos) με περιουσία 2,7 δισ. δολάρια και λίγο κάτω ο Αλεκ Γκόρης (Αlec Gores) με 2,6 δισ. δολάρια.

Στην θέση 1292 βρίσκει κανείς και άλλον δισεκατομμυριούχο ελληνικής καταγωγής, τον Tζορτζ Αργυρό (George Argyros) και την οικογένειά του με περιουσία ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που αντλείται κυρίως από τα κτηματομεσιτικά.

Στην 1645η θέση βρίσκεται ο Τζορτζ Μάρκους (George Marcus) με 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια και λίγο πιο πίσω (θέση 1818) είναι ο Τεντ Λεόνσις (Ted Leonsis) με περιουσία 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Την ίδια θέση με επίσης 1,6 δισ. δολάρια περιουσία μοιράζονται άλλοι δύο ομογενείς, ο Τζορτζ Σακελλάρης (George Sakellaris) και ο Ιβάν Σαββίδης.

Λίγο πιο κάτω, στη θέση 2076 είναι ο ομογενής ιδρυτής, πρόεδρος και επιστημονικός διευθυντής της φαρμακοβιομηχανίας Regeneron, Τζορτζ Γιανκόπουλος (George Yancopoulos) με περιουσία που υπολογίζεται στα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Στην ίδια θέση με την ίδια βέβαια περιουσία είναι και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης και η οικογένειά του. Και ο σχετικός άτυπος κατάλογος με τους δισεκατομμυριούχους του «Forbes» που έχουν ελληνικό αίμα ολοκληρώνεται με τα αδέλφια Στέλιου και Πόλυ Χατζηιωάννου: ο πρώτος έχει περιουσία 1,1 δισ. δολάρια και ο δεύτερος είναι… φτωχότερος κατά 100 εκατομμύρια.

Να σημειωθεί ότι στον σχετικό κατάλογο υπάρχει και ο Τζον Φρέντρικσεν  (John Fredriksen), που είναι πολιτογραφημένος Κύπριος. Η περιουσία του ανέρχεται στα 11,9 δισεκατομμύρια δολάρια και βρίσκεται στην 158η θέση του καταλόγου του «Forbes» με τους πιο πλούσιους ανθρώπους παγκοσμίως.

Οι 10 πλουσιότεροι στον Κόσμο

1) Ελον Μασκ 219 δισ. δολ.

2) Τζεφ Μπέζος 171 δισ. δολ.

3) Οικογένεια Μπερνάρ Αρνό 158 δισ. δολ.

4) Μπιλ Γκέιτς 129 δισ. δολ.

5) Γουόρεν Μπάφετ 118 δισ. δολ.

6) Λάρι Πέιτζ 111 δισ. δολ.

7) Σεργκέι Μπριν 107 δισ. δολ.

8) Λάρι Ελισον 106 δισ. δολ.

9) Στιβ Μπάλμερ 91,4 δισ. δολ.

10) Μουκές Αμπάνι 90,7 δισ. δολ.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου